To jest forum eksperckie

Do współpracy przy forach eksperckich zaprosiliśmy ludzi, których znamy i, których kompetencje cenimy. Cieszymy się, że zgodzili się dołączyć do www.babyboom.pl

1. do 2. z 2

Temat: zwrot podatku

Tym forum zarządza Ewelina Słotwińska-Rosłanowska – prawnik (Uniwersytet Warszawski) oraz ekonomista (Szkoła Główna Handlowa), pracownik Zakładu Demografii SGH. Specjalizuje się w prawie pracy oraz prawie rodzinnym, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień łączenia pracy zawodowej z obowiązkami rodzinnymi. Jest autorką licznych publikacji i opracowań z dziedziny polityki rodzinnej.
    Początkująca(y)

Domyślnie zwrot podatku

Witam Panią

Mam pytanie

Prowadzę działalność gospodarczą, ale mam lekkie opóźnienia w płaceniu składek zusu.

niedługo będę rozliczać rok, jak również napewno otrzymam zwrot podatku z urzędu skarbowego.

moje pytanie tyczy się:

1. czy zwrot podatku zostanie zabrany na poczet niepłaconych składek zusu?

zwrot podatku jest z okresu zwolnienia lekarskiego i urlopu macierzyńskiego - wtedy jeszcze pracowałam.

Ekspert BB. Prawniczka

Domyślnie Odp: zwrot podatku

Cytat Napisał pani1974 Zobacz post
    Witam Panią

Mam pytanie

Prowadzę działalność gospodarczą, ale mam lekkie opóźnienia w płaceniu składek zusu.

niedługo będę rozliczać rok, jak również napewno otrzymam zwrot podatku z urzędu skarbowego.

moje pytanie tyczy się:

1. czy zwrot podatku zostanie zabrany na poczet niepłaconych składek zusu?

zwrot podatku jest z okresu zwolnienia lekarskiego i urlopu macierzyńskiego - wtedy jeszcze pracowałam.
    Jesli ZUS wystąpił o egzekucje to tak.

Zasady Postowania