1. do 10. z 19
-
11-09-2005, 00:14 #1Fan(ka)
APEL- prosze NIE ZAMIESZCZAC watków i postów o tematyc ABORCYJNEJ
Mimo, że sama nigdy nie poroniłam, zaglądam do tego działu czasami, zwłaszcza jak widzę wątki typu "Chcę poronić". I kiedy widzę takie tematy, po prostu krew mnie zalewa. Stąd mój apel. Użytkowniczki/użytkownicy i goście, zanim coś napiszecie, przemyślcie swoją decyzję dwukrotnie. To nie jest luźny dział typu "Pogaduszki". To jest dział dla kobiet, które poniosły ogromną stratę i cierpią. Nie mogę wprost znieść, kiedy ktoś umieszcza w tym dziale wątek, w którym pisze, że nie chce noszonego w sobie życia. Każdy taki wątek jest dla mnie prowokacją osoby pozbawionej uczuć i sumienia. Rozumiem, że dziewczyna zachodząc w nieplanowaną ciążę może się czuć zagubiona i przestraszona, przychodzą jej do głowy różne myśli, łącznie z tą o usunięciu ciąży. Ale apeluję, jeżeli już musicie się zwierzyć, wybierzcie jakikolwiek inny wątek tego forum, jest ich tu dużo, ale błagam, nie w tym dziale. Pomyślcie ile cierpienia przysparzacie kobietom, które pragną dziecka, a nie mogą mieć, lub tym które dzieci utraciły. Tego typu posty to zwykłe okrucieństwo wobec tych kobiet.
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
-
11-09-2005, 18:57 #2
Odp: APEL- prosze NIE ZAMIESZCZAC watków i postów o tematyc ABORCYJNEJ
Zgadzam się, dwa lata temu kiedy poroniłam ten kącik wyglądał zupełnie inaczej znalazłam tutuj spokój którego mi brakowało i troszkę przestałam siebie oskarżać, że coś zrobiłam nie tak skoro fasolka odeszła... Proszę usznujcie uczucia osób, które pragnęły mieć dziecko, ale niestety natura zechciała inaczej.
-
12-09-2005, 21:15 #3Zadomowiona(y)
zgadzam sie z tym apelem jest wiele watków na których mozna pisac takie zeczy ale tutaj to akurat jest wielce niestosowne sama" poroniłam" ponad rok temu i tu znalazłam spokój i wyciszenie jakiego mi brakowało :) :) :) :)
-
12-09-2005, 23:35 #4Fan(ka)
-
17-09-2005, 09:50 #5
-
17-09-2005, 14:22 #6
Tez popieram was dziewczyny!Bardzo wspolczuje kobietom,ktore chcialy,mialy przez jakis czas to malenstwo,rosnace w sobie,a potem go utracily.Ja sama staralam sie dlugo o dzieciaczka i nie moglam zajsc w ciazy.Wtedy zazdroscilam kazdej kobiecie ktora byla lub juz miala dziecka.Dla tego tutaj nie ma najmniejszego miejsca na takie tematy jak aborcja,aczkolwiek jestem w stanie zrozumiec takich osob.Ale niech ten wątek bedzie miejscem nadziei i poparcia dla tych z nas,ktore tego potrzebuja.
-
25-09-2005, 13:20 #7
Po raz niewiadomo który ktoś pisze, że nie powinno być w tym miejscu takich postów, z czym się oczywiście zgadzam. Prawdopodobnie większość z nich to zwykła prowokacja. Mi zdarzało się odpisywac na coś takiego (naiwna :-[), ale teraz mam inny pomyśł - może poprostu IGNORUJMY TAKIE POSTY. Jeśli przestaniemy na nie odpisywać, pozostawimy je bez odpowiedzi, to może prowokatorzy się znudzą i przestaną pisać takie rzeczy. To prawda, że może za którymś z nich kryje się prawdziwa tragedia, ale chyba są inne miejsca na dyskusje o tym, jak poronić. Proponuje więc bojkot tematyki aborcyjnej, może to coś da. Co wy na to?
pozdrawiam
nikita
-
25-09-2005, 14:30 #8
Watek "chyba usune" został zamkniety.
Jesli w przyszłosci pojawia sie takie watki bardzo prosze o wysłanie do mnie na PW informacji.
Niestety nie moge byc wszechobecna i nie zawsze udaje mi sie reagowac natychmiast.
Pozdrawiam
moderator
-
26-09-2005, 22:27 #9Fan(ka)
-
27-09-2005, 11:19 #10AgnexxGuest
Wydaje mi się, że wszystkie wątki nie na temat, a więc o aborcji, powinny zostać usunięte. To nie jest miejsce na tego typu tematy. Nie poroniłam, ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywa kobieta, która doświadczyła tego nieszczęścia. :( :( :(