671. do 672. z 672
Temat: Badania Po Poronieniu
-
6-05-2012, 12:00 #671
Odp: Badania Po Poronieniu
no więc w piątek pokazało mi się pół 2 kreski :) ale wieczorem już przyszedł okres :( no więc się nie udało ale będziemy próbować
Mamapatryka - bardzo mi przykro z powodu co Cię czeka , co trwa
sami badań nie zrobią musisz przekazać płód do badań genetycznych i zapłacić , ja płaciłam ok. 800zł ale przynajmniej wiem że na to nie mieliśmy wpływu , dla nas to ogromna ulga(*)29.02.2012- 12 tydz. Oliwier
(*)18.09.2011 7 tydz. nasza fasolka dołączyła do aniołków
-
Wczoraj, 09:50 #672
Odp: Badania Po Poronieniu
Odp. na pierwszą część pytania:
Tak, po łyżeczkowaniu, wyskrobiny są badane. Zazwyczaj z badania histopatologicznego nie dowiadujemy się niczego...nie dowiadujemy się, co było przyczyną poronienia.
Odp. na drugą cześć pytania:
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci jednoznacznie, dlaczego serduszko przestało bić, nawet lekarz, gdyż czynników jest mnóstwo. Co się wydarzyło, wie tylko ten na górze...
Po zabiegu podejrzewam żadnych badań Ci nie zlecą. Jak nie uda się uzyskać skierowania na poszczególne badania od lekarzy (ginekolog, rodzinny, endokrynolog), to należy zrobić je na własną ręką...co za tym idzie, na własny koszt. Warto jednak je zrobić, gdyż w wielu przypadkach znajdujemy sprawcę poronienia. A wiadomo, kiedy znamy wroga, łatwiej go pokonać.
Siły życzę i wytrwałości!