Strona 68 z 68 PierwszyPierwszy ... 48 58 63 67 68
671. do 672. z 672
Drzewko podziękowań27Podziękowań

Temat: Badania Po Poronieniu

Zadomowiona(y) Avatar Matik2012

Domyślnie Odp: Badania Po Poronieniu

no więc w piątek pokazało mi się pół 2 kreski :) ale wieczorem już przyszedł okres :( no więc się nie udało ale będziemy próbować

Mamapatryka - bardzo mi przykro z powodu co Cię czeka , co trwa
    sami badań nie zrobią musisz przekazać płód do badań genetycznych i zapłacić , ja płaciłam ok. 800zł ale przynajmniej wiem że na to nie mieliśmy wpływu , dla nas to ogromna ulga
    (*)29.02.2012- 12 tydz. Oliwier

(*)18.09.2011 7 tydz. nasza fasolka dołączyła do aniołków

Dum Spiro Spero... Avatar ewelina28

Domyślnie Odp: Badania Po Poronieniu

Cytat Napisał MamaPatryka89 Zobacz post
    Chciałam się zapytać czy po łyżeczkowaniu badają obumarły płód i czym było spowodowane to,że serduszko przestało bić?

Dziś od gina dowiedziałam się ze od ostatniej wizyty 7tydz 4 dzień fasol nie urósł nic i przestało mu bić serduszko, dziś powinien być 10tydz i 1 dzień.

W poniedziałek będę mieć zabieg i zastanawiam się właśnie nad tym czy jakieś badania będą robić.
    Odp. na pierwszą część pytania:
    Tak, po łyżeczkowaniu, wyskrobiny są badane. Zazwyczaj z badania histopatologicznego nie dowiadujemy się niczego...nie dowiadujemy się, co było przyczyną poronienia.

Odp. na drugą cześć pytania
    :
    Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci jednoznacznie, dlaczego serduszko przestało bić, nawet lekarz, gdyż czynników jest mnóstwo. Co się wydarzyło, wie tylko ten na górze...

Po zabiegu podejrzewam żadnych badań Ci nie zlecą. Jak nie uda się uzyskać skierowania na poszczególne badania od lekarzy (ginekolog, rodzinny, endokrynolog), to należy zrobić je na własną ręką...co za tym idzie, na własny koszt. Warto jednak je zrobić, gdyż w wielu przypadkach znajdujemy sprawcę poronienia. A wiadomo, kiedy znamy wroga, łatwiej go pokonać.
    Siły życzę i wytrwałości!

Mama Aniołków [*][*][*]
    Nie chcę się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że... Że chyba wiesz, co robisz, Boże...

Strona 68 z 68 PierwszyPierwszy ... 48 58 63 67 68