108 761. do 108 770. z 112616
Temat: Ciąża Po Poronieniu
-
6-02-2012, 19:53 #108761
Odp: Ciąża Po Poronieniu
Kurcze jak tak Was czytam to stwierdzam że mam przefikane- mam 30 lat i cykle 34-35 dniowe i tak jak IZW napisałaś czekanie na kolejną @ doprowadza mnie do szału!!! Koleżanki mi zazdroszczą no bo mam mniej @ w ciągu roku ale jak się chce mieć dziecko to już nie jest tak kolorowo...Ja jutro będę miała 32 dc - robię test bo niewiem jak z lutką. Myślę że nic z tego bo tempka mi spadła. Poza tym chora jestem - gardło mnie boli i mam 2 dni urlopu - siedzę z dzieckiem i przy okazji z sobą
-
6-02-2012, 20:03 #108762Wdrożona(y)
Nio ja dziś byłam na usg ;) bałam się jak djabli...ale kiedy położyłam się i zobaczyłam moje maleństwo z paluszkiem w buzi;) wzruszyłam się ;) to był cudowny widok;) a serducho bije było słychać ;) ma 7 cm ;) jestem przeszcześliwa;)
-
6-02-2012, 21:13 #108763
enya a przypomnę ci kłaczka
u niej też tempka spadła i jak określiła swój wykres- taki naleśnik i co? karolek jest,: piękny zdrowiutki i rozrabiaczek
więc nie trać nadziei moja droga 

lena i jak najwięcej takich cudownych wzruszeń ci życzę
-
6-02-2012, 23:54 #108764Wdrożona(y)
Wiecie,chyba racja z tymi skracającymi sie z wiekiem cyklami-na to nie wpadłabym:) ja mam od razu teorie o chorobach.
A dobre wiesci od Leny dają nadzieje i pokrzepiają:D Ciesze sie razem z Toba,zawsze mam lzy w oczach jak czytam takie wpisy.
Dzis poszlam po koledzie po znajomych ekspertach i Ci,ktorzy mnie troche juz znaja mowia,ze mi sie czerwona lampka zapalila,ze panikuje.Ale to nie jest takie proste wyluzowac po tym,co przezylam...Ufff,dzis chyba nie zasne...
-
7-02-2012, 10:04 #108765
witajcie.podczytuje,ale sie nie odzywam,bo tak jakos nie mam weny...lapciok nam szwankuje i pewnie oddamy go do serwisu poki jest na gwarancji.dzis mam usg o 19.30 trzymajcie prosze kciuki...tak sie boje...ale przed kazdym bede sie bała...dzis wogole fatalnie sie czuje.jest mi bardzo słabo,z łozka nie moglam sie podniesc,myslalam,ze to z glodu,ale maz zrobil mi snadanie do lozka,zjadłam i nic nie przeszlo
teraz leze z lapciokiem,ale czuje takie jakby kołatanie w klatce...ehh...dziewczyny kora debu jest naprawde rewelacyjna.w 3 dni pozbyłam sie tej infekcji
polecam
lena fajnie,ze z maluszkiem wszystko dobrze...kiedy teraz usg a i przypomnij mi ktory to tydzien?? pozdrawiam
-
7-02-2012, 10:30 #108766
Kasiu dziękuję Ci bardzo:P Dzisiaj tempka znowu w górę, nie chcę się nie potrzebnie łudzić ale gdzieś tam nadzieja kołacze. Dzisiaj rano zrobiłam test - tam gdzie T wyszło bardzo dziwnie -oddzieliła się taka biała?? kreska a po jakimś czasie pojawiło się z prawej stronie jak odbarwienie?? i ta granica wygląda jak mała kreska. Jestem teoretycznie 2 dni przed @ i drżę żeby się nie pojawiła a tempka nie malała. W piątek powtórzę test - proszę trzymajcie kciuki!!!
-
7-02-2012, 10:56 #108767
Hej dziewczyny:) Jestem w 8 tyg i 4 dniu ciąży. Tydzień temu miałam USG i widziałam bijące serduszko. Mam do Was pytanie, czy na początku ciąży miałyście pobolewania w podbrzuszu? Ja od ok 5 dni czuję napięcie w podbrzuszu i bóle jak na owulację. Zastanawiam się czy to normlane. Biorę czasami nospę, ale nie pomaga za bardzo.
-
7-02-2012, 11:44 #108768
-
7-02-2012, 11:47 #108769
Aniołkowa mamo!! To co czujesz jest tak normalne jak ten śnieg za naszymi oknami
Ja przechodziłam poszczególne etapy rozpaczy chyba w dosyć klasyczny sposób - najpierw wielki płacz, potem udawanie że nic się nie stało, potem natychmiastowa chęć bycia znowu w ciąży, potem lęk że to za szybko i może się historia powtórzyć i danie sobie na luz...A teraz czekam za każdym razem że @ nie nadejdzie, siedzę godzinami na necie i czytam, porównuję, sprawdzam. Jestem w tej gorszej sytuacji że mój mąż jest za granicą i mój cykl napewno nie dostosuje się do jego przyjazdów...Liczę na fart. Ostatnio usłyszałam od jednej z moich przyjaciółek że temat dziecka zdominował moje życie (sama jest w ciąży) i nie można tak, ale powiedziałam jej że to moje życie....Mój mąż też cały czas upomina mnie żebym się nie napalała...To fakt że przestałam o tym mówić, ale nie myśleć. I to forum jest jedynym na którym mogę podzielić się swoimi myślami bo wiem że dziewczyny zrozumieją. Ty też pisz co Ci leży na sercu - to naprawdę pomaga!!!
Ściskam Cię mocno
-
7-02-2012, 11:50 #108770
Talf 13, Lena gratuluję dzidków w brzuszkach - podzielcie się trochę tym szczęściem!!!