Strona 2242 z 2483 PierwszyPierwszy ... 2222 2232 2237 2241 2242 2243 2247 2252 2262 ... OstatniOstatni
22 411. do 22 420. z 24822
Drzewko podziękowań2895Podziękowań

Temat: Czy jest jakaś mama z Poznania?

podwójna mamuśka :D Avatar na-tuska
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: Czy jest jakaś mama z Poznania?

....
    Ostatnio edytowane przez na-tuska : 24-02-2012 - 22:19
    Tygrynka dziękuje za post.

Zadomowiona(y)

jagmar Wcale sie nie dziwie tez tak czasem mam,dotychczas sadzilam ze milosc matczyna jest taka naturalna
    i wielka ze na wszystko patrzy sie nieco lagodniej, a to chyba przez to ze tak nam zalezy zeby bylo dobrze
    te zle zachowania tak nas zloszcza.

Nie martw sie ja tez tak wstaje chociaz mala wcale nie jest glodna.
    Jak poznala butelke to pewnie dlatego ja woli bo mleczko plynie duzo latwiej u mnie byl taki problem
    ze mala z piersi zasycala sie po 30ml bo nie byla w stanie wyssac wiecej, trafilismy do szpitala tam
    zaczelam odciagac mleko, mala zaczela pic ale moje odciagane z butelki i juz nie dala rady wrocic
    na normalne ssanie.

Witam w klubie tez mam 4 pietro bez windy tylko dziecko jedno ;) Spoko dasz rade grunt to dobrze sie zorganizowac
    klucze po reka,a dla malucha przydaje sie nosidelko :)
    Tez dzis wychodzimy ;)

Bylam dzis u dr G i bardzo mnie zaskoczyl (wczesniej zaden lekarz mi tego nie powiedzial a bylam u 3)
    oznajmil mi ze mam duze pekniecie szyjki macicy i w przyszlosci moze byc to wskazaniem do cesarki,
    przy drugim porodzie moze uda sie to zszyc o ile bedzie silami natury bo nie zawsze sie na to decyduja.
    Czy macie jakies doswaidczenia w tym temacie?

Fan(ka) Avatar jagmar

Udało się, dałam radę. Młodszą wsadziłam w nosidełko tylko, że mam śpiworek workowaty więc musiałam sobie jakoś z tym poradzić. Chciałam starszą położyć spać ale skubana się nie daje. Strasznie mi brakuje chwili samotności.
    Lece ją z wyrka wyciągnąć.

Ha ha ha święto obie zasnęły o tej samej porze. Marysia znudzona oglądaniem jak ja robię obiad a Zosia położyła się "u taty" pod kołdrą i też śpi. Szkoda tylko, że jest tak późna pora, do godz 15 mam luz a później muszę starszą na obiad wołać.

mama Kacperka i Kamilka

Cytat Napisał jagmar Zobacz post
    CJarzębinka chętnie się na taki spacer umówię :). Mojej Zosi towarzystwo też się przyda ale nie wiem jak Twój synek będzie się zapatrywał na młodszą o rok koleżankę
    jak sie nie spotkamy to sienie dowiemy..... dobrze, ze ja mam windę, ale wózek mam w domku........

Cytat Napisał krklisz Zobacz post
    Bylam dzis u dr G i bardzo mnie zaskoczyl (wczesniej zaden lekarz mi tego nie powiedzial a bylam u 3)
    oznajmil mi ze mam duze pekniecie szyjki macicy i w przyszlosci moze byc to wskazaniem do cesarki,
    przy drugim porodzie moze uda sie to zszyc o ile bedzie silami natury bo nie zawsze sie na to decyduja.
    Czy macie jakies doswaidczenia w tym temacie?
    ja żadnego.....

a z butelki pije twoje mleko czy modyfikowane bo jakby moje miało 9 miesięcy to chyba bym juz zrezygnowała ze swojego, nie chciałoby mi sie odciągać ....

Tygrynka robiąc porządki będę miała to na uwadze....
    Ostatnio edytowane przez jarzebinka : 8-02-2012 - 14:31

Uploaded with ImageShack.us

Fan(ka) Avatar Skrzat

Ja przy drugiej kawce:)
    Jagmar super, że spacer się nie udał! My też musimy się spotkać, w końcu ode mnie nie tak daleko, a teraz nawet bezpośredni autobus za tramwaj jedzie w Wasze strony, a dziewczynki w podobnym wieku:)
    My poszłyśmy na spacer na nóżkach z wózkiem dla lalek, mama wpadła na inteligentny pomysł kupna butelki z mlekiem dla lalki, więc droga powrotna to co pol kroku dawanie pić lali mleczka;Dbo przecież zimno i biedaczce się pić chciało:P A dziecko się tym tak zmęczyło, że na końcu musiałam nieść siatkę z mięskiem na obiad, dziecko i wózek z lalka:P Ale spacer zaliczony:) Oczywiście coś jej nie pasi, bo ryczy bez powodu, chyba zmęczona, uspokoił ją w końcu Timmy Time:) Uwielbiam te bajki i z nią oglądam i piję kawkę, podłogi of course nie umyte ale chociaż łazienka zrobiona, pranie i zmywarka poszły:) zaraz obiad dla męża pójdę szykować:P Jeszcze chcę upolować zabawkę Timmiego ale nigdzie nie ma tej co chce:( echhhh!!!

Zadomowiona(y)

jagmar To super no z 2 to juz wyzwanie a powiedz starsza jak z wchodzeniem i zchodzeniem ze schodow?
    Rozumiem chwile samotnosci tez sa niezbedne do zycia ;)

jarzebinka Dokladnie przez 8,5miesiaca pila moje i modyfikowane, mojego nigdy nie bylo wystaczajaca ale tak przez ok 7miesiecy pola 2/3mojego a 1/3sztucznego teraz juz skonczylam z odciaganiem wiem ze to byl
    masochizm :) ale chyba jej to cos dalo bo dotychczas jeszcze nie byla chora nawet jak ja 2 razy lezalam jak betka.

Dziewczyny piszecie o wiosennych porzadkach w szafach a ja wstyd dzis dopiero choinke rozbieram :)

Spotkania fajnie fajnie moze nas tez uwzglednicie ? :)

Pozdr Pa

PS Jeszcze dzis wieczorem musze dentyste odwiedzic :(

Fan(ka) Avatar jagmar

Skrazt przyznam, że nie do końca rozumiem to co napisałaś ''Jagmar super, że spacer się nie udał!'' no ale ok niech Ci będzie . To gdzie Ty mieszkasz (tak w przybliżeniu), ze tramwajem albo autobusem trzeba jechać? Moja księżniczka z kolei nie chce z wózka wychodzić. Jak już raz do niego wsiądzie to siedzi jak na tronie i nie da się przekonać do spacerowania.
    Tatuś właśnie wrócił i ucieszy się na widok różowej kredki na naszej nowo wyremontowanej ścianie (dzisiejszy zakup - kredki bambino).

krklisz a Ty z których rejonów Poznania? starsza za rączkę wchodzi ładnie. Gorzej jak się uprze na samodzielne wchodzenie bo trwa to wieki.
    Ostatnio edytowane przez jagmar : 8-02-2012 - 16:57

Fan(ka) Avatar Skrzat

jagmar no nie wiem skad to "nie" mialobyc oczywiscie ze super ze sie udał:D Ja mieszkam przy cmentarzu junikowskim prawie:P a tam kolo ciebie i jarzebinki mam babcie wiec czesto bywam:D

Fan(ka) Avatar jagmar

aaaaaa to kawałek jest.

Fan(ka) Avatar an82

'Jagmar super, że spacer się udał, podziwiam was z dwójką ale tak jak natuska pisze organizacja i wszytsko się uda

Jarzebinka Tygrynka zdrówka

A ja szukam jakieś atrakcji dla małego na ferie (mówie o jakimś jupi parku czy czymś podobnym) gdzie to moge szukac?

Wy się orientujecie czy w jupi parku trzeba płacić za osobe dorosłą która wchodzi?

coś dla 5 do 8 lat dzieci
    http://www.dziecipoznan.pl/news-3351-babeczka_z_pudeleczka;_bezplatne_warsztaty

Coś dla dzieci od 1,5 roku

http://www.dziecipoznan.pl/news-3319..._i_helen_doron
    Ostatnio edytowane przez an82 : 8-02-2012 - 20:36
    jarzebinka, jagmar i Tygrynka dziękują za post.