1. do 10. z 25
Temat: Pomysł na BABY BOOM :)
-
7-03-2008, 12:39 #1
Pomysł na BABY BOOM :)
W tym wątku bardzo proszę o wpisywanie Waszych pomysłów dotyczacych rozszerzenia serwisu BB.
Co uważacie mogłoby wzbogacić nasz serwis a Wam pomóc w codziennym życiu?
Może potrzebujecie jeszcze jakiś kalkulatorów? żywienia?
Może jakiś porad z symulacjami?
Interaktywnych zabaw dla Waszych pociech? Kolorowanek? Programów edukacyjnych cwiczących pamięć? Uczacych liter? Czytania? Liczenia ?
Ogromnie nam to pomoże
Serdecznie pozdrawiamOstatnio edytowane przez Bestyja :P : 19-12-2008 - 11:30
-
7-03-2008, 13:18 #2
Odp: Pomysł na BABY BOOM :)
newslettery dla poszczegolnych etapow :
-dla staraczek
-dla ciezarnych
-dla mam niemowlakow
-dla poszczegolnych przedzialow wiekowych dziecka
wtedy dokladnie te informacje docieraja do nas najszybciej, na ktorych najbardziej nam zalezy: (zeby nie szukac pojedynczych postow na forum, zawierajacych potrzebna nam informacje - lub podac link z watkiem, gdzie mozemy takie informacje znalezc)
1.np. staraczki: jak przygotowac sie, nowinki, ziolka, pozycje ;) relaksacja, badania i normy (odpowiednik "niezbednika staraczki"), moze nawet spersonalizowane, np z "planem cyklu" czyli osobistym kalendarzem cyklu
2. ciaza: poszczegolne tygodnie, spersonalizowane informacje, gdzie nalezy podac date rozwiazania lub ostatniej miesiaczki) badania normy, np. "jestes w X tygodniu ciazy, twoje malenstwo ma XXX, ty czujesz sieXXX i w najblizszym czasie powinnas wykonac badanie X"
3.niemowlaki: tez spersonalizowane info j.w.
4.dzieci: j.w.
i do kazdego newslettera dolaczone linki, ktore nas bezposrednio odsylaja na forum lub konkretna strone w bb.
a z takich dodatkow dekoracyjnych...babybommowe tickery.
p.s. chyba nie strzelam wlasnie gafy...na bb nie ma newsletterow? bo sie zaczelam zastanawiac czy czegos nie przeoczylam
-
7-03-2008, 18:48 #3
-
7-03-2008, 20:33 #4
lenna newslettery są...

A ja bym dołozyła jeszcze pomysl z grafikami reklamowymi BB zarówno serwisu jak i forum. Przecież niejedna z nas ma bloga, stronę a taka grafika z logo BB i odnośnikem, czy baner do wklejenia w podpisy na forach to fajna sprawa. Przecież to nie chodzi o konkurencję a fora maja różne tematy.
Ja bym chętnie widziała własnie takie kolorowanki, albo zabawy interaktywne, może muzykę dla dzieci do ściągnięcia za drobną opłatą - np. kod do muzyki za sms-a, tak wiele serwisów finansuje swoją działalnośc.
No i może pomysły zabaw dla dzieci z podpowiedziami gdzie znaleźć potrzebne akcesoria jeśli takie są no i oczywiście z podziałem na grupy wiekowe... Trudno mi np dobrać zabawy dla dwulatka, zeby rozwijał te aspekty dziecięcej aktywności, w ktorych jest slabszy.
-
7-03-2008, 21:45 #5
-
7-03-2008, 21:47 #6
O ile wiem newsletter to taki który przychodzi mailem i ja czasem dostaje takie maile od BB np z nowosciami. To nie jest regularne i czeste, ale sa.
-
7-03-2008, 21:50 #7
no tylko ze te sa anonimowe, a te o ktore mi chodzilo to bardziej osobiste, dostosowane do uzytkownika sa

a to co ty pisalas....o linkach na blogi, to chyba tu jest ...jesli o to ci chodzi http://www.babyboom.pl/strony_w_stopce/linkuj_do_nas.html
-
7-03-2008, 21:53 #8

Dzieki, chyba to ja walnełam gafe...
Tak czy inaczej sie dogadałysmy.
-
8-03-2008, 00:24 #9
dziękujemy za sugestie natomiast jak na razie dotycza one głównie forum BB .
Prosimy jeszcze o pomysły dotyczace samego serwisu BabyBoom: Babyboom
-
9-03-2008, 18:22 #10