1. do 7. z 7
Temat: Internet a nauka?
-
11-02-2010, 12:39 #1
Internet a nauka?
Witajcie.
Sami widzicie, że internet, to tak aktywne miejsce, że każdy korzysta z niego tak, by znaleźć pożyteczne informacje.
Ale czy są takie miejsca w sieci, które mogły by kłaść wielki nacisk na edukację i kształtowanie świadomości w sieci?
Spotkaliście się z takimi może, chodzi mi o to, że nie tylko 7 czy 8 latek mógł skorzystać ale też 3 lub 4 latek, który mógł by nieść pozytywną treść. Czy znacie takie może?
-
16-02-2010, 15:50 #2Początkująca(y)
Odp: Internet a nauka?
Trudno o takie miejsca, ale warto zadać sobie trochę trudu, aby znaleźć naprawdę dobre miejsce dla malucha. Według mnie warto zerknąć na ciufcie.pl - tutaj: Gry dla dzieci. Angielski dla dzieci. Ciufcia.pl
Pozdrawiam

Krysia
-
16-02-2010, 17:02 #3
Bardzo sympatycznie wygląda. Ja też znam taką jedną stronę. Mianowicie chodzi o:
Kula- MKiDN
Niesamowita, maluchy się bardzo w nią angażują, a co najważniejsze nie zawiera suchych tekstów, jest przepełniona wiedzą i ciekawymi, logicznymi grami :) Co o niej myślicie?
-
17-02-2010, 22:39 #4Początkująca(y)
fajna

Mnie się bardzo podoba ta strona: Buliba.pl Gry dla dzieci. Zabawy dla dzieci.
Bardzo sympatyczne gry z misiem, jako głównym bohaterem. Dzieci bardzo się do niego przywiązują. Ostatnio dodali piosenki z animacjami - moim zdaniem super!
-
18-02-2010, 13:21 #5Zadomowiona(y)
A ja jeszcze poczekam z wtajemniczaniem synka w arkana internetu:) Tak 2 lata, nie dłużej. Dzieci w tym wieku powinny głównie skupić się na odkrywaniu uroku książek, na inne rozrywki przyjdzie jeszcze czas:) komputer dla małych dzieci może być szkodliwy-po co psuć ich wzrok?
-
23-02-2010, 09:56 #6
A właśnie, strona poświęcona rozwijaniu talentów naszych i naszych dzieci, Kula- MKiDN , jest ciągle rozwijana, dostosowując ją do profili czy to mamusi (a ogólnie rodzicom) czy nauczycieli, mająca tylko jeden cel, czyli zachęcić dzieci i rozbudzać swoje zainteresowania.
Aktualne wydarzenia lub ciekawostki są pod
http://www.babyboom.pl/forum/rozwoj-...-wzorce-37226/
właśnie linkiem tego forum. Gorąco też zachęcamy do dzielenia się własnymi opiniami, odczuciami, a także ciekawymi przeżyciami :)
-
25-02-2010, 12:28 #7
Też aktualne wiadomości min. wydarzenie związane z 3 marca ze stroną Kula- MKiDN znajduje się w profilu Facebook:
www.kula.gov.pl | Facebook
Zostań naszym wielbicielem, podpowiadając nam jak jeszcze dostosować stronę do potrzeb dzieci, rodziców i nauczycieli, prowadząc rozmowy na żywo ;)

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne