11. do 13. z 13
Temat: jadłospis w przedszkolu
-
18-04-2010, 16:57 #11
Odp: jadłospis w przedszkolu
ja może nie do końca w temacie mięska ale...
chciałam się pochwalić że moje dziecko chodzi do przedszkola, gdzie jest i kuchnia i pracuje dietetyk
w dodatku jest to przedszkole gdzie pierwszeństwo mają mali alergicy i tym sposobem nie musiałam się martwić że w "zwykłym" przedszkolu nikt się nie będzie przejmował dietą (bezmleczna i bezglutenowa) mojego synka...
a tu... nie dość, że przyjęli go bez problemu to jeszcze zażyczyli sobie spisu, co Jasiek może a czego nie może jeść
jedynym mankamentem było to, że jadłospis Jaśka i innych alergików nie był wywieszony na tablicy ogłoszeń ale zawsze mozna było spytać
-
21-11-2011, 11:05 #12
u mojego dziecka w przedszkolu jest catering, ale ułozony dość zróżnicowanie. Jest i trochę mięsa i makaron i pierożki nawet czasem. Myślę, że najwazniejsze to żeby dzieciom smakowało, codziennie trochę różnilo i nie kojarzyło się jedynie z mięsem czy ohydną zupą....
1-roczna Olcia i 3-letni Mateuszek !
moje największe szczęścia :*:*:*
-
15-03-2012, 21:53 #13Początkująca(y)
Dla mnie najważniejsze jest, żeby serwowane jedzenie było zdrowe. W domu staram się gotować zdrowo i smacznie, nie używamy zbyt dużo soli, raczej gotuję i piekę niż smażę. Spotkałyście się z takim wyżywieniem w jakimś przedszkolu?