Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6
51. do 59. z 59
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Jak otworzyć klub malucha-mini żlobek???

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Jak otworzyć klub malucha-mini żlobek???

Witam
    Mam prośbę chciałabym otworzyc klub malucha lub mini żłobek ale nie wiem od czego zacząc jezeli ktos by mogl mi wyslac informacje co zrobic gdzies sie z czym do kogo udac to była bym wdzieczna.Z góry dziękuje i pozdrawaim oto moj e-mail garbusster@gmail.com

Początkująca(y)

Mam podobną prośbę jak osoby powyżej, interesuję się otwarciem klubu malucha lub żłobka prywatnego, czy mogę korzystać z wynajmowanego lokalu? proszę o info jakie muszę spełniać wymogi, ile osób zatrudnić, ile opiekunów przysługuje na ile dzieci, z góry dziękuję mail: monikaholota@vp.pl

Początkująca(y)

Domyślnie Profesjonalna pomoc w zakladaniu placówek opieki nad dziećmi

Zapraszam do skorzystania z usług firmy zakladamyprzedszkole.pl
    Podczas konsultacji dowiedzą się Państwo wszystkiego co jest potrzebne, aby zalożyć i z sukcesem prowadzić żłobek, przedszkole, punkt przedszkolny lub klub malucha.
    Szczegóły na stronie zakladamyprzedszkole.pl
    Dominika Chylińska
    508 035 168

Początkująca(y)

witam.Poszukuje informacji o założeniu klubu malucha.oto mój email suzi555@buziaczek.pl za wszystkie informacje z góry dziękuje.

Początkująca(y)

Cytat Napisał beticzek Zobacz post
    Witajcie:)
    Napiszcie konkretne pytania co chcecie wiedzieć i wtedy będzie łatwiej w udzieleniu pomocy:)

Pozdrawiamy ciepło:)
    Jakie są wymagania lokalowe, ile trzeba mieć metrów i pomieszczeń? Z ilu dzieci może składać sie klub malucha? Czy są jakieś dotacje z np. z gminy na pensję dla Pani lub na dzieci? Jakie koszty ponoszą rodzice? Ile musi być opiekunów w grupie?
    Jestem nauczycielem wych. przedszkolnego i chciałabym założyć własny klub maluszka.
    Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Początkująca(y)

Pozwolę sobie polecić "Niezbędnik Dyrektora Placówki Niepublicznej" Oficyny Wydawniczej MM. To mnóstwo rzetelnych informacji dla tych, którzy chcą założyć, czy też posiadają już własną placówkę (sama korzystam)

Niezbędnik zawiera m.in.
    praktyczne komentarze do przepisów prawa oświatowego,
    omówienie zagadnień związanych z administracją i zarządzaniem zasobami ludzkimi,
    aktualną dokumentację przedszkola i żłobka,
    wzory pism i formularzy gotowych do edycji i wydruku,
    informacje z zakresu nadzoru pedagogicznego,

Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie Wydawnictwa http://www.oficynamm.pl/oferta.php?idd=2&id=71

Początkująca(y)

ja też planuje otworzyć punkt przedszkolny , na razie jestem na etapie budowy budynku, czy musi mieć koniecnie 3 m wysokości plis pomocy? Jakie uprawnienia musi mieć dyr przedszkola bo muszę zatrudnić taką osobę?

Początkująca(y)

Początkująca(y)

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej - Departament Polityki Rodzinnej - strona informacyjna związana z organizacją żłobków, klubów malucha oraz opieką dzienną, dużo wiadomości pomocnych dla rodziców oraz osób pragnących zająć się organizowaniem miejsca opieki dla dzieci do lat trzech- Żłobki MPIPS

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6

Zasady Postowania