1. do 9. z 9
Temat: do spa W CIĄŻY?
-
15-10-2010, 14:37 #1
do spa W CIĄŻY?
kochane mam pytanie, co myślicie o chodzeniu do salonu piekności w czasie ciaży? Moj meżuś sprezentował mi bon do spa, ale nie wiem czy nie zaszkodzi to dzidziusiowi.. jestem w 2 miesiącu, ciąża nie jest zagrożona, czytałam że sa specjalne zabiegi dla kobiet w ciaży.. chętnie bym poszła ale trochę mam watpliwości. Co o tym myslicie?
-
16-10-2010, 23:16 #2
Odp: do spa W CIĄŻY?
nikt nie mówi o chodzeniu do sauny czy na solarium, ale myslę że maski na całe ciało albo
hydromasaże są wręcz wskazane ;) Ja w ciąży miałam nieustannie spuchnięte nogi i na dzień kobiet
wybrałam się z drugą ciężarówką na masaż manualny – specjalny dla kobiet w ciązy w Beauty Ce Ce.
bardzo przyjemne doświadczenie.mamma mia!!!
-
18-10-2010, 10:27 #3
myślę że jeśli w Spa są specjalne zabiegi dla kobiet w ciąży prowadzone przez wykwalifikowane do tego osoby to nie ma przeszkód... ale zastanów się jakim zabiegom chciałabys się poddać i zapytaj o to gina. Myślę że w takich kwestiach zawsze trzeba się pytac swojego lekarza prowadzącego
-
22-10-2010, 01:57 #4
Pewnie, że można - przecież wiele salonów proponuje zabiegi specjalnie dla kobiet w ciąży i myślę, że to jest super sprawa! Wszystko zależy od Ciebie i tego jak się czujesz i na co masz ochotę, bo przecież jeśli nie masz teraz chęci na takie atrakcje, to pewnie możesz ten bon wykorzystać po porodzie, żeby zregenerować siły:)
-
16-11-2010, 14:13 #5Zadomowiona(y)
Wydaje mi się,że to bardzo dobry pomysł. Oczywiście niektóre zabiegi będziesz sobie musiała odpuścić,ale przecież są też inne:) Twój mąż miał bardzo dobry pomysł, taki wyjazd to dobry sposób na relaks:) Sama chętnie zrobiłabym sobie parę dni wolnego i wybrała się do jakiegoś Spa, np Primaveraspa w jastrzębiej Górze
-
16-12-2010, 19:06 #6
W czasie ciązy trzeba zrezygnować z większości zabiegów... Oczywiście większość maseczek itp jest dozwolona ale trzeba i tak zapytać kosmetologa ponieważ nie wiadomo czy wszystkie składniki aktywne sa bezpieczne... Lekarz wie ze nie wolno prądów ale co do składników w tych kosmetykach to raczej nie będzie wiedział wiec zawsze trzeba sie zapytac obydwu stron dla bezpieczeństwa maluszka:) Pzd
-
20-02-2011, 20:17 #7
-
5-03-2011, 01:04 #8
och ja dzieki uprzejmosci kolezanki mimo oporow( nie znosze kiedy ktos obcy mnie dotyka brr) bylam na jednodniowym spa :) bylo fantastycznie, to byl sierpien czyli bylam w 5 miesiacu ciazy, z poczatku mialam problemy w czasie pierwszych 3 mies ale nie byly one takie bym np musiala plackiem lezec. Zabiegi byly przygotowane specjalnie dla kobiet w ciazy, mialam peeling ciala i twarzy, maseczki, masaze, wanne z mleczna woda oraz jedzonko. Oczywiscie nie lezalam na brzuszku ale peeling i maseczke i delikatne gledzenie tez tam mialam tyle ze w spokojniejszej formie. Jak najbardziej polecam bo potem czulam sie aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh i wygladalam podobnie jak sie czulam :D
-
26-10-2011, 10:23 #9Początkująca(y)
Z tego co się orientowałam to po pierwszych trzech miesiącach ciąży można udać się na zabiegi stricte przeznaczone dla kobiet w ciazy. Na przykład w Głęboczku mają masaże i zbiegi relaksujące, do których używane są naturalne kosmetyki, poprawiające kondycję skóry. Myślę że też takie zabiegi na lekkie nogi i stopy pomagają w przejściu tego okresu kiedy wszystko szybko puchnie i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne