1. do 10. z 13
Temat: Gimnastyka w ciąży!
-
16-08-2010, 12:18 #1
Gimnastyka w ciąży!
Witajcie kochane!
Ponieważ dopiero co zaczęłam intresować się tematem, ale jest trochę ciężko o kompetentne informacje postanowiłam założyć ten wątek. Świetnie by było gdyby dołączyły do nas również już obecne mamy ze swoimi doświaczeniami, ale pewnie są teraz baaardzo zajęte.
Kochane piszcie, dzielcie się doświadczeniami na temat dostępnych na rynku matriałów, stron www, CD, filmików i innych. Z czego wy korzystacie ćwicząc? Jaki jest Wasz program ćwiczeń. Czy ćwiczyłyście wcześniej? Czy macie dostęp do jakiś sensownych informacji na temat ćwiczeń w ciąży. W necie jest tego mnóstwo ale brakuje systematyki. Tzn czegoś co pomoże dzień po dniu wykonywać ćwiczenia na odpowiednim etapie ciąży. A nie jak to jest na stronkach po prostu są podane ćwiczenia i tyle. Ale kiedy mozna je zacząć wykonywać, ile czasu robić etc. tego juz nie ma. Moga być jakieś książki, filmy, czasopisma, cokolwiek co znacie.
Pozdrawiam Was gorąco!
-
16-08-2010, 16:38 #2
-
16-08-2010, 19:07 #3
-
16-08-2010, 20:31 #4
Odp: Gimnastyka w ciąży!
Takie grupowe ćwiczenia to rzeczywiście fajna sprawa, zawsze raźniej i bardziej mobilizująco, a poza tym pod okiem profesjonalisty. Aczkolwiek w domu też chciałabym trochę poćwiczyć. Właśnie jestem po spotkaniu z położną i poradziła żeby nawet siedząc przed telewizorem wykonać parę ćwiczeń np na piłce. Więc mata i piłka już zakupione. A swoją drogą tych upałów Wam zazdroszczę. Mieszkam w UK i tutaj przez ostatnie 2 miesiące nie ma temp powyżej 19 stopni i ciągle pada. Koszmar!!! Depresja murowana!

-
17-08-2010, 11:46 #5
W klubie fitness niedaleko mnie byly zajecia dla kobiet w ciazy ale na czas wakacji je zawiesili ale prawdopodobnie rusza od wrzesnia wiec moze sie zmobilizuje i pochodze ze dwa miesiace:)
Na innym forum dziewczyna zamiescila stronke z cwiczeniami- moze Wam sie przydadza wiec wrzucam i tu :)
YouTube - Ćwiczenia dla kobiet w ciąży cz 1
-
20-08-2010, 11:34 #6
Dziękuję Wam Kochane za wypowiedzi. Ale jak widać coś mało nas więc chyba coś te nasze przyszłe mamy mało sie gimnastykują...ojojoj ;)

-
6-09-2010, 11:59 #7Wdrożona(y)
Ja byłam aktywna przez niemal całą moją ciąże- nie tylko chodziłam na długie spacery ale również ćwiczyłam aerobić( dal mam), pilates i jogę. Naprawdę warto było bo dzięki temu cała ciąża przebiegła mi praktycznie bezproblemowo. Oczywiście nie każda z nas ma czas na takie ćwiczenia ale to żadne usprawiedliwienie. zawwsze przecież mozna skorzystac z takiej propozycji [url=http://przedporodem.pl/]przedPORODEM.pl - Internetowa Szko
-
30-11-2010, 12:23 #8
-
5-01-2011, 19:46 #9
Hej, my od niedawna zdecydowaliśmy się na uruchomienie zajęć fitness dla kobiet w ciąży. Mimo obaw i zastanowień (wiele z nas było w ciąży, ale wówczas nie myślało o zgrabnej sylwetce:P). Po konsultacji z położną, lekarzami i prowadzącymi zajęcia otrzymaliśmy informację, że proste ćwiczenia są jak najbardziej wskazane po 12 tygodniu ciąży.
W tej chwili na rynku jest wiele takich zajęć, znajdziecie je w prawie każdej siłowni.
Jeśli jesteście z okolic Pragi zapraszamy na pokazowe zajęcia do nas:)
-
21-01-2012, 18:31 #10
Ja polecam z całego serca basen, pilates, ćwiczenia na piłce, spacery i ...taniec. Szczególnie taniec brzucha. Genialna sprawa. Ja ćwiczę w ciąży kilka razy w tyg i przez to czuję się bardzo dobrze i mam wagę pod kontrolą. Zawsze byłam aktywna i nie wyobrażam sobie teraz nic nie robić.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne