1. do 4. z 4
-
15-03-2011, 18:03 #1
Jak to jest z darmową szkołą rodzenia w Warszawie
cześć dziewczyny, nie orientujecie się może jak to teraz jest z darmową szkołą rodzenia? Wiem, że dla osób zameldowanych na terenie warszawy jest bezpłatna, ale ja mam ten problem, że mieszkam 800 m od graniczy W-wy!
Podobno dla osób pracujących w stolicy także jest bezpłatna, ale już nie jestem pewna.
Od tego roku są jakieś nowe zasady i już zupełnie zgupiałam.. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji? Orientujecie się jak to teraz wygląda? Najbardziej interesuje mnie szkoła w IMiDz..
-
18-03-2011, 21:30 #2
Odp: Jak to jest z darmową szkołą rodzenia w Warszawie
Konwalianka w zeszlym roku SR darmowa byla dla osob zameldowanych w Warszawie, lub dla osob pracujacych w W-wie, lub dla osob tutaj studiujacych.
Podobno w tym roku zmienily sie zasady i jest tylko jeden warunek- meldunek warszawski..
Mysle ze najlepiej jest zadzwonic do konkretnej szkoly i tam sie dokladnie dowiedziec:)
-
19-03-2011, 12:51 #3Początkująca(y)
W Warszawie darmowa szkoła rodzenia jest dla kobiet:
a) posiadających zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt stały na terenie m.st. Warszawy,
lub
b) posiadających zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt czasowy na terenie m.st. Warszawy,
lub
c) przebywających w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w innej placówce opiekuńczej na terenie m.st. Warszawy lub takiej, z którą m.st. Warszawa podpisało właściwą umowę.
Jeżeli masz taką możliwość to poproś kogoś o meldunek czasowy w Warszawie tak na 2-3 miesiące i wtedy będziesz miała darmową SR. Więcej na ww. temat ----> Uchwała nr XCIV/2761/2010 z 09-11-2010
-
22-03-2011, 19:05 #4
dzięki, już wiem wszystko. Niestety faktycznie jest darmowa jedynie dla mieszkańców
, dowiedziałam się jednak, że jest nadzieja. Jeśli dana gmina "dogada" się z miastem, to i dla jej mieszkańców jet darmowa. Czekam na informacje od gminy.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne