21. do 27. z 27
-
20-01-2012, 07:53 #21Entuzjast(k)a
-
24-01-2012, 23:02 #22
Odp: czy za duzo oczekuje od meza?
hej, dziewczyny
nie odpuszczajcie tatusiom, same dzieci nie robiłyście więc nie ma tłumaczenia "że ja pracuję a ty siedzisz w domu"
natychmiast mi się ciśnienie podniosło jak przeczytałam post założycielki
mam tylko nadzieję, że już trochę męża "odchowała"
i tak jak koleżanka powyżej uważam że trzeba rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać - facetowi musi się utrwalić
pozdrawiam
-
2-02-2012, 16:29 #23Początkująca(y)
no ja widzę, że rzeczywiście trzeba po kilkadziesiąt razy powtarzać, żeby dotarło; poza tym, po paru dniach w domu spędzonych ze mną i dzieckiem, zobaczył jakie to ja mam super życie, jak to fajnie być zmuszonym do siedzenia w domu i 'nic nie robienia'
-
30-03-2012, 22:22 #24Początkująca(y)
naprawdę jest to dla mnie bardzo podnosząca ciśnienie sytuacja bo inaczej tego nie nazwę! Musisz innym sposobem wyperswadować mężowi, że on także ma dbać o wasze dziecko! Normalnie nie wiem, ale wkurzyłam się. A tak w ogóle to oboje chcieliście mieć dziecko ? Hm nie rozumiem Twojego mężaa.
-
10-04-2012, 00:45 #25Początkująca(y)
Hej dziewczyny, pozwólcie że podniosę rękawice drugiego zawodnika.
Często w domu padało:
"Może Ty byś się ruszył, a nie tylko ja muszę wszystko robić".
W końcu postarałem się o uporządkowanie spraw związanych z tym tematem. Pewnego wieczora usiedliśmy do rozmów pokojowych przy prostokątnym stole nakrytym obrusem w renifery w kuchennym zaciszu gdy dzieci już pogrążone w objęciach morfeusza.
Wzięliśmy kartkę i długopis. Zapisałem w nagłówku Obowiązki Domowe .
Zaczęliśmy wypisywać - pranie, gotowanie, odkurzanie, śmieci, kąpanie dzieciaków... - później zakreśliliśmy tabele dwukolumnową z jednej strony ja z drugiej ona i zaczęliśmy przypisywać rolę dla każdego z nas.
Efekt jest wymierny bo w momencie, kiedy zaczyna nam się zgrzyt powołujemy się na kartkę zaklejoną na lodówce, gdzie jest czarno na białym zapisane kto co robi. Żadne z nas nie neguje spisu listy bo podczas rozmowy ścigaliśmy się o to, kto więcej będzie robił - chyba żeby pokazać sobie i tej drugiej osobie, że to właśnie ja najwięcej robie. :)
-
12-04-2012, 19:31 #26
Dziewczynki, łączę się z Wami w bólu. Ale i nie do końca się zgadzam z metodami i sposobami WALKI z Waszymi partnerami. Związek to nie jest arena zapaśnicza i jeśli tego nie pojmiecie to wasze wspaniale małżeństwa szybko się skończą lub wypalą. Polecę wam książkę, która ukaże się za tydzień a ja miałam okazje poznawać ją w "dzikim tłumaczeniu" Projekt szczęśliwe małżeństwo Hala i Jenny Runkel burzy wiele mitów związanych z małżeństwem, np mit o dwóch połówkach jabłka... Główna idea to zadbanie o siebie i wzięcie za siebie odpowiedzialności. Serdecznie Wam ją polecam
-
9-05-2012, 18:59 #27
Ha, Lulka, a ja mam takie wrażenie, że w większości małżeństw każdy z małżonków chce by ten drugi spełniał jego oczekiwania, a zwłaszcza takie, których nawet nie zwerbalizował. Na początku małżeństwa żonka boi się o coś poprosić, żeby mężusia nie obrazić i zasuwa sama, a potem jak zaczyna mówić to zazwyczaj facet jest już rozpuszczony jak dziadowski bicz.
Gram w gry na facebooku (linkuje i pomagam)

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne