Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6
51. do 57. z 57
Drzewko podziękowań18Podziękowań

Temat: Małżeństwo czy konkubinat??

Wiem tyle,ze nic nie wiem Avatar lolitka200

Domyślnie Odp: Małżeństwo czy konkubinat??

Mysle ze wkraczamy tutaj takze w sfere geograficzna... czyli gdzie mieszkamy. Ja mieszkam w kraju skandynawskim i tutaj -nie potrzeba bycie mezem czy zona' aby sie domagac isc do szpitala, powierzyc tajemnice lekarska, domagac sie widzenia. Partner z konkubinatu jest traktowany na rowno z mezem i nikogo nie dziwi, ze ludzie bez slubu - bo wiecej bez slubu niz ze slubem. I chyba to tez trzeba wziasc pod uwage. Nasze rozwiazania prawne itd sa nadal daleko z murzynami i nie sprzyjaja wolnym zwiazkom traktujac je nierowno. Bo zadna partia przeciez nie wysunie propozycji zmian w ustawodawstwie ktore by pomogly tysiacom par, ale przeciez sa wymierzone w kosciol a tego bron Boze kazdy polityk sie boi - bo ksiadz ma wladze u nas.... ot i tyle
    Pierwsze ICSI - 10.09, Drugie ICSI - 02.10, Trzecie ICSI - 03.10, Czwarte ICSI - 10.10, Piate IMSI- 03.11 i nic
    Szoste IMSI - 10dpt: beta 60, 13dpt: 170, 15dpt: 307, 17dpt: 611, 29dpt: 6500 i nasz najukochanszy synus juz jest z nami

Początkująca(y)

sobąJa wybieram małżeństwo ponieważ w każdym związku są kryzysy, i jeśli żyje sie w konkubinacie to naprawdę łatwiej ( o wiele łatwiej) zatrzasnąć drzwi za sobą i w momencie przekreślić związek. W małżeństwie się walczy z kryzysami, bo nie tak łatwo się rozwieść i świadomość tego popędza ludzi do pracy nad sobą.

happy Mummy ;) Avatar madlen79

Cytat Napisał Juliailona Zobacz post
    sobąJa wybieram małżeństwo ponieważ w każdym związku są kryzysy, i jeśli żyje sie w konkubinacie to naprawdę łatwiej ( o wiele łatwiej) zatrzasnąć drzwi za sobą i w momencie przekreślić związek. W małżeństwie się walczy z kryzysami, bo nie tak łatwo się rozwieść i świadomość tego popędza ludzi do pracy nad sobą.
    a ja sie z tym nie zgadzam ,jak dwoje ludzi jest ze soba i maja dzieci,to czy po slubie czy na kocia lape,tworza rodzine ..a dorosli ludzie nie zatrzaskuja za soba drzwi,tylko rozmawiaja i staraja sie problemy rozwiazac i tutaj nie ma znaczenia..czy sa malzenstwem czy nie..,rozwod tez latwo wziac..,jaki to problem,jezeli dwoje ludzi juz sie nie kocha i oboje chca zakonczyc to malzenswto ??
    dla mnie jest to sprawa indywidualna..teraz coraz wiecej osob zyje bez slubu i nie widze w tym nic zlego .,ale fakt czasami bycie po slubie ulatwia wiele spraw..przynajmniej w takim kraju jakim jest Polska

Entuzjast(k)a Avatar netefe
    Wpisów do bloga
    23

Czy według Was, w małżeństwie mężczyzna bardziej szanuje kobietę, czy to nie ma znaczenia? Czy ślub coś zmienia? Czy może po ślubie się psuje między dwojgiem ludzi?

happy Mummy ;) Avatar madlen79

Cytat Napisał netefe Zobacz post
    Czy według Was, w małżeństwie mężczyzna bardziej szanuje kobietę, czy to nie ma znaczenia? Czy ślub coś zmienia? Czy może po ślubie się psuje między dwojgiem ludzi?
    u mnie po slubie nic sie nie zmienilo,bynajmniej w relacjach miedzy mna a moim mezem,jedyna zmiana jaka byla,to nazwisko..a czy mezczyzna bardziej szanuje zone..hmm..wydaje mi sie,ze to chyba nie ma znaczenia..ogolnie to zalezy od faceta,jaki ma stosunek do kobiet ,no i tez czy kobieta potrafi sie szanowac,bo jak ona sama sie nie szanuje,to ciezko wymagac od mezczyzny,aby ja szanowal

Entuzjast(k)a

Co to znaczy, że kobieta sie nie szanuje?

Entuzjast(k)a Avatar Jostyna

Witam ponownie;)
    Przygotowałam ankietę do wypełnienia na temat umieszczony w forum.. Link przekieruje na stronę z ankietą.
    http://www.ankieter.pl/wypelnij/ankiete/id/10388/
    Dziękuję i pozdrawiam;)
    Ostatnio edytowane przez Jostyna : 16-03-2012 - 21:36

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6

Zasady Postowania