Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 6 10 11 12 ... OstatniOstatni
101. do 110. z 129
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Żony mundurowych

Justyna,potrójna mama... Avatar mamaEmilki2005

Domyślnie Odp: Żony mundurowych

My w tym roku byliśmy w Solinie. Było fajnie, chociaż na miejscu atrakcji brak. Polecam za to przejażdżkę kolejką bieszczadzką, rejs statkiem i minizoo w Myczkowcach . Zapora na Solinie to standard więc o tym nie wspominam. W tym ośrodku jest jeden sklep i jakieś punkty gastronomiczne i kiosk, do tego basen. Ogólnie fajnie , cisza, zieleń i spokój. Polecam. My za rok chyba nad morze albo na Mazury do Waplewa:)

Początkująca(y)

dołączam do wątku:) Jestem żoną policjanta:) mamy 9-cio miesięcznego synka i mieszkamy na pomorzu:)

Obecna mamuśka;) Avatar Guziczek87

Cytat Napisał mamaEmilki2005 Zobacz post
    My w tym roku byliśmy w Solinie. Było fajnie, chociaż na miejscu atrakcji brak. Polecam za to przejażdżkę kolejką bieszczadzką, rejs statkiem i minizoo w Myczkowcach . Zapora na Solinie to standard więc o tym nie wspominam. W tym ośrodku jest jeden sklep i jakieś punkty gastronomiczne i kiosk, do tego basen. Ogólnie fajnie , cisza, zieleń i spokój. Polecam. My za rok chyba nad morze albo na Mazury do Waplewa:)
    No to super dzięki za informacje na pewno się przydadzą:)
    A jak tam dziewczyny może jakoś reaktywujemy wątek??

Fan(ka) Avatar iiwka

Cześć.
    Czy są tu dalej żony mundurowych???
    Czy ktoś mógłby mi dokładnie wytłumaczyć co i jak z tymi wczasami?Gdzie to trzeba chodzić i się pytać?Bo w tej kwestii to jesteśmy z mężem poprostu zieloni.

Justyna,potrójna mama... Avatar mamaEmilki2005

iiwka to dla Was w sprawie wczasów

http://www.nfow.pl/viewtopic.php?t=2...zasy&start=285

Napisz gdzie się wybieracie.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mamaEmilki2005 : 11-11-2010 - 22:33
    iiwka dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar iiwka

Dziękuję.Narazie to zieloni jesteśmy bo mąż 2,5 roku dopiero w wojsku
    Poczytam i podowiaduję się co i jak
    Czyli to jest tak że jedzie się na własny koszt a później można go odliczyć od podatku???
    Jeśli tak to ile to tak mniej więcej wychodzi?
    I Gdzie najlepiej wybrać się z dwójką małych dzieci???

Ale widzę że wątek podumiera...
    Ostatnio edytowane przez iiwka : 16-11-2010 - 20:54

Mamy styczniowe 2007

Iwka... my bylismy juz 2 razy na tanich wczasach i to nad solina. Jezeli zostana przyznane wam tanie wczasy to jedziecie w wybrane wczesniej miejsce i nie ponosicie żadnych kosztów!!!!! A w nastepnym roku w zeznaniu podatkowym płacicie podatek (my za 3 osoby zapłacilismy cos koło 500 zł)

Mama Aniołka 28.02.2008 - 6 t.c. Kochamy Cię i już na zawsze zostaniesz w naszych sercach...

http://foto.onet.pl/2mydt,1kktckcp0owc,u.html

Obecna mamuśka;) Avatar Guziczek87

hej

my biliśmy tylko raz i podatek odciągnęli nam od pensji w następnym miesiący tzn jechaliśmy w sierpniu a z wypłaty nam odciągnęli we wrześniu właśnie ten podatek i tez nas to wyszło około 500zł.
    Z dwójką małych dzieci no nie wiem zależy czy lubicie morze jeziorka czy góry...

Fan(ka) Avatar iiwka

Czyli ja to źle rozumiałam,bo myślałam że płacimy od razu na wczasy a później tylko możemy podatek odpisać.
    Chyba jakaś nie kumata jestem...

Teraz jeszcze raz czytałam forum i rozumię.(chyba)

Najpierw zdzwonię za miejscem,potem papiery się składa do JW i jak z tym potwierdzeniem???Bo łapać to się łapiemy.
    I gdzie najlepiej się wybrać z dwójką małych dzieci?
    Mój ma teraz zaplanowany urlop na czerwiec.
    Ostatnio edytowane przez iiwka : 29-11-2010 - 21:01

Początkująca(y)

Witam. Moj maz tez w wojsku. W Usa. Przezylam juz jego roczny wyjazd do Iraku i teraz czeka mnie jeszcze jeden ostatni juz wyjazd do Afganistanu. Najgorsze jest to ze jedzie zaraz po narodzinach naszego dziecka, wiec kontaktu z malenstwem nie bedzie mial przez rok :( ja na szczescie na ten czas bede z rodzina w Polsce. Bardzo sie o niego boje, choc obiecal mi ze wszystko bedzie dobrze...on w wojsku jest inżynierem wiec za bardzo na te wszystkie strzelanki nie bedzie mam nadzieje jezdzil...teraz jest na treningach, zostawil nas na 10 dlugich dni, biedactwo biega po sniegu gdzies na polu i mowil ze jest cholernie zimno, w nocy tak zimno ze sie nie da spac, a ja sobie siedze w ciepłym domku i mi go zal :( tesknie za nim strasznie, zreszta zawsze tesknie....ogolnie jestem zmeczona ta jego praca, codziennie wstaje o 4:30, czasami mi go trzymaja w pracy do nocy, wysyłaja na te głupie treningi na pare dni i go wogole nie widze...najgorsze jest to ze do tego Afganistanu wcale nie musi jechac, w te wakacje mial wyjsc z wojska (to juz 5 lat) konczy mu sie kontrakt, ale ze mamy dziecko w drodze to sie kochany poswiecil zeby wiecej zarobic i chce tam jechac na ta glupia wojne :( nie wiem jak ja to przezyje...

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 6 10 11 12 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania