121. do 129. z 129
Temat: Żony mundurowych
-
11-02-2011, 11:22 #121
Odp: Żony mundurowych
Elis a ja ci powiem że ty i dzidziuś wręcz możecie mu pomóc bo mon stawia na rodzinę, żołnierze mający żonę i dzieci mają więcej przywilejów niż kawalerowie więc kochana nie mów że jesteś przeszkodą bo wcale tak nie jest!! Mój bardzo lubi swoją pracę, zawsze chciał być w wojsku i zaraz po studiach poszedł na szkółkę :)
-
12-05-2011, 22:40 #122
Przepraszam że tak w przelocie ale mam pytanko...mój chce na prośbę dowódcy pisać o rotację wcześniejszą (o jakiś miesiąc z przyczyn osobistych) no wlaśnie jeśli chce wrocić do domu nieco prędzej ma taką prośbę z umotywowaniem napisać, szperałam wszędzie ale nigdzie nie mogę znależć wzoru takiej prośby o rotację, stąd moje pytanie czy któraś nie moglaby mi pomóc by mojemu to napisać podać jakiś wzór? może wy macie mądrzejsze głowy bo ja nie bardzo potrafię...przesłałabym wtedy mojemu wzór mailem i by łatwiej mu było....dzięki za każdą pomoc
-
9-01-2012, 22:18 #123Początkująca(y)
witam
i ja melduję się w gronie żon mundurowych
mój mąż jest żołnierzem - a ja zawsze miałam słabość do mundurów ;)
-
10-01-2012, 23:07 #124
-
14-01-2012, 23:58 #125Początkująca(y)
hej :)
a jednak ktoś się odezwał, bo zaczynałam w to wątpić
chociaż faktycznie strasznie tu cichutko, szkoda ...
mój mąż służy w JW w Nisku (podkarpacie)
a czy mi dobrze z mundurowym? jak najbardziej tak ;)
-
17-01-2012, 16:33 #126
-
17-01-2012, 21:56 #127Początkująca(y)
mój też coś wspominał o misji, ale wolałabym, żeby się jednak nigdzie nie wybierał. zwłaszcza, że planujemy dziecko w najbliższym czasie.
zastanawiam, a właściwie zastanawiamy się jak to jest w wojsku z awansem. tzn jak to wygląda w praktyce, może tu się czegoś dowiem. mój mąż w wojsku od niedawna. póki co jest zwykłym szeregowym. ale ma wyższe wykształcenie i chciałby się piąć w górę i w zasadzie na to liczył decydując się na wojsko, ale z tego co słyszymy w praktyce nie wygląda to tak różowo.
-
18-01-2012, 22:22 #128
Wiesz, mój mąż jest podoficerem. Jak pokazuja ostatnie wydarzenia medialne - jest w armii średniociekawie bez poparcia i koneksji. Mój M. jest zawodowym po szkole w Dęblinie (ma też studia wyższe na uczelni cywilnej) i na awans z mł chor na chor czekał ... 8lat. My nie mamy jakichś znajmości więc musi do wszystkiego dochodzić własną pracą. Jeżeli wróca kursy oficerskie i jakimś cudem uda mu sie załapać to i awans będzie szybszy. Polecam Wam NFOW.pl - bardzo fajne i treściwe dyskusje sie tam toczą.
Pozdrawiam
-
18-01-2012, 23:30 #129Początkująca(y)
dzięki za odp i stronkę, na pewno poczytam w wolnym czasie
tego się obawiałam - że awansują głównie plecaki. jeśli się okaże, że nie ma szans na awans, to mąż pewnie zacznie znów szukać pracy w swoim zawodzie.

3Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Dzisiaj, 15:21 w Forum ogólne