Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 8 12 13
121. do 129. z 129
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Żony mundurowych

Obecna mamuśka;) Avatar Guziczek87

Domyślnie Odp: Żony mundurowych

Elis a ja ci powiem że ty i dzidziuś wręcz możecie mu pomóc bo mon stawia na rodzinę, żołnierze mający żonę i dzieci mają więcej przywilejów niż kawalerowie więc kochana nie mów że jesteś przeszkodą bo wcale tak nie jest!! Mój bardzo lubi swoją pracę, zawsze chciał być w wojsku i zaraz po studiach poszedł na szkółkę :)

Mama Zuzi i Pawełka Avatar megi17

Przepraszam że tak w przelocie ale mam pytanko...mój chce na prośbę dowódcy pisać o rotację wcześniejszą (o jakiś miesiąc z przyczyn osobistych) no wlaśnie jeśli chce wrocić do domu nieco prędzej ma taką prośbę z umotywowaniem napisać, szperałam wszędzie ale nigdzie nie mogę znależć wzoru takiej prośby o rotację, stąd moje pytanie czy któraś nie moglaby mi pomóc by mojemu to napisać podać jakiś wzór? może wy macie mądrzejsze głowy bo ja nie bardzo potrafię...przesłałabym wtedy mojemu wzór mailem i by łatwiej mu było....dzięki za każdą pomoc

Początkująca(y)

witam
    i ja melduję się w gronie żon mundurowych
    mój mąż jest żołnierzem - a ja zawsze miałam słabość do mundurów ;)

Justyna,potrójna mama... Avatar mamaEmilki2005

Cześć witam, jak widzisz nas, żon mundurowych chyba tu niewiele bo wątek coś podupada.
    Napisz gdzie mieszkacie i czy dobrze i z tym umoundurowanym małżonkiem...:)

Początkująca(y)

hej :)

a jednak ktoś się odezwał, bo zaczynałam w to wątpić
    chociaż faktycznie strasznie tu cichutko, szkoda ...

mój mąż służy w JW w Nisku (podkarpacie)
    a czy mi dobrze z mundurowym? jak najbardziej tak ;)

Hej, ja też nie narzekam. No chyba że przychodzi taki czas że więcej jest w pracy niż w domu. ostatnio wybiłam mu z głowy pomysł wyjazdu na misęe bo przez tyle miesięcy sama bym nie dała rady z dziecmi.

Początkująca(y)

mój też coś wspominał o misji, ale wolałabym, żeby się jednak nigdzie nie wybierał. zwłaszcza, że planujemy dziecko w najbliższym czasie.

zastanawiam, a właściwie zastanawiamy się jak to jest w wojsku z awansem. tzn jak to wygląda w praktyce, może tu się czegoś dowiem. mój mąż w wojsku od niedawna. póki co jest zwykłym szeregowym. ale ma wyższe wykształcenie i chciałby się piąć w górę i w zasadzie na to liczył decydując się na wojsko, ale z tego co słyszymy w praktyce nie wygląda to tak różowo.

Wiesz, mój mąż jest podoficerem. Jak pokazuja ostatnie wydarzenia medialne - jest w armii średniociekawie bez poparcia i koneksji. Mój M. jest zawodowym po szkole w Dęblinie (ma też studia wyższe na uczelni cywilnej) i na awans z mł chor na chor czekał ... 8lat. My nie mamy jakichś znajmości więc musi do wszystkiego dochodzić własną pracą. Jeżeli wróca kursy oficerskie i jakimś cudem uda mu sie załapać to i awans będzie szybszy. Polecam Wam NFOW.pl - bardzo fajne i treściwe dyskusje sie tam toczą.
    Pozdrawiam

Początkująca(y)

dzięki za odp i stronkę, na pewno poczytam w wolnym czasie
    tego się obawiałam - że awansują głównie plecaki. jeśli się okaże, że nie ma szans na awans, to mąż pewnie zacznie znów szukać pracy w swoim zawodzie.

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 8 12 13

Zasady Postowania