11. do 18. z 18
-
28-08-2008, 12:56 #11
Odp: dzieci z konfliktu serologicznego
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
czyli z tego co wyczytalam wszystko zależy od mojej córci
wystarczy zbadać jej grupę krwi i wszystko będzie jasne
mam nadzieję że ma moją
Zastanawiam się tylko czemu w szpitalu nie zbadali małej grupy krwi
Brali jej tylko krew do badania (z pięty) przy wypisie do domu i mówili że wysyłają ją do Warszawy, tam jest badana i jak jest wszystko ok to na tym koniec a jak wyjdzie coś niepokojącego to się ze mną centrala skontaktuje. Nie dzwonili więc widocznie było wszystko ok
Jeśli chodzi o immunoglobulinę to wiem ze nie dostalam bo po pierwsze byłaby taka adnotacja w karcie wypisu ze szpitala (co potwierdziła później też moja lekarka prowadząca ciaże), a po drugie musieliby mnie kłóć igłą a tego nie robili
Asia i Wiktorcia

"Dzieci są skrzydłami człowieka i ja te skrzydła mam
"
25.08.2009 - WITAJ W DOMU BARTUSIU*
))))
-
28-08-2008, 13:37 #12
ASIU - mala z cala pewnoscia miala wiecej badan....nie tylko przy wypisie do domu
Krew pobiera sie niebawem po urodzeniu....robi sie i grupe i morfologie, poza tym sa bardzo wazne badania przesiewowe pod kątem niedoczynnosci tarczycy i fenyloketonurii.....
Gdyby wczesniej nie robili chocby morfologii, to nie mieliby pewnosci ze jest z mala wszystko ok i nie wyszlybyscie do domu
A ja Tobie zycze zeby corcia odziedziczyla rh po Tobie - i bedzie jeden problem z glowy
-
28-08-2008, 14:33 #13
Dzięki
, swoją drogą córcia prawie wszystko ( a już z pewnością urodę) odziedziczyla po tatusiu więc chociaż krew moglaby wziąść sobie ode mnie
jak na razie jestem nastawiona optymistycznie, jak pojawią się problemy to będzie czas na zmartwienia
Asia i Wiktorcia

"Dzieci są skrzydłami człowieka i ja te skrzydła mam
"
25.08.2009 - WITAJ W DOMU BARTUSIU*
))))
-
26-11-2010, 19:46 #14
ja równiez nie wiem jaka grupe krwi ma moja mała
ja pierwsza ciąże poroniłam (16 tc) i dostałam immunoglobuline w zastrzyku
po porodzie równiez dostałam immunoglobuline w kroplówce
ja mam RH ( - ) mój maz RH(+)
pod koniec ciazy miałam robione badania na przeciwciała i ich nie stwierdzono .
ale słyszałam ze niewazne jakie RH ma dziecko jezeli matka dziecka ma RH(-) TO podaja po porodzie i po poronieniu - mi podano immunoglobuline
pozdrawiamOstatnio edytowane przez pawimi : 27-11-2010 - 04:29 Powód: nie piszemy posta pod postem/naruszenie regulaminu
Patrycja--Aniołek 10.05.2004 (16tc) Na zawsze w Moim sercu -- Madziunia

http://swiatelkapamieci.pl/2004/1240...-10052004.html

-
31-08-2011, 21:34 #15Początkująca(y)
WItam proszę o pomoc ja mam ORH- mąż ma AB+ czy coś z tego może być
Proszę o pomoc i odpowiedź
Pozdrawam
-
10-09-2011, 08:54 #16
iwona z tego może być piękne dziecko z grupą A lub B minus lub plus ;)
ja mam ARH- mąż ORH+ a syn dla odmiany ARH+ :)
ja dostałam immunoglobulinę tylko po porodzie, w ciąży przeciwciał nie stwierdzono.
mi lekarz wytłumaczył tak: że gdy dziecko ma grupę ojca, i przy porodzie bądź przy poronieniu jego krew (-) dostaje się do naszego organizmu (+) wtedy nasz org. zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko "intruzowi" RH+. dlatego podaje się zastrzyk po poronienu bądź porodzie. ale gdy dziecko ma grupę matki to immunoglobulina jest zbędna. tak powiedział mój gin :)
w ciąży (moja pierwsza) miałam problemu ale nie związane z niezgodnością :)
moja siostra też minusówka, pierwsza dzidzia poroniona, przyczyny nie znam, miałam 7 lat wtedy więc się nie znałam a teraz nie wracamy do tego po prostu. a później synek i córka, również z problemami w ciąży, takimi samymi jak u mnie zresztą ale nie związanymi z (-)
-
9-12-2011, 22:28 #17
-
14-12-2011, 20:28 #18Początkująca(y)
Moje dzieci to tez owoc konfliktu serologicznego - chłopiec i dziewczynka

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne