81. do 85. z 85
-
12-10-2010, 13:08 #81Kasia - Domisiowa Mama
- Wpisów do bloga
- 1
Odp: zazdrość , nienawiść jak sobie poradzić z tymi emocjami u rodzeństwa
u moich chlopcow nastąpil taki etap ze kazdy znich nie chce odpuscic... a co gorsza Wojtek zaczął gryzc jak nie moze sobie paradzic.... ja czasami nie wiem jak ich nawet rozdzielic...
a niekiedy Milosz i Wojtek sa kochani wobec siebie ze
Daja sobie buzi.... przy tulają sie az miło...
-
13-10-2010, 13:46 #82
Witam.
U mnie mlodszy starszego lubi a wiekszy malego chyba nie bardzo
Bija sie, tluka, wyrywaja zabawki.Nawet ogladajac bajki potrafia sie pobic o to gdzie ktory siedzi.Pocieszajace jest to ,ze ostatnio te wszystkie sytuacje zdarzaja sie coraz rzadziej.Licze na to ,ze kiedys sie naprawde polubia
Czasem potrafia sie razem bawic i robic cos wspolnie ale jak takie cos ma miejsce to zawsze patrze z zachwytem jakby to byl jakis cud
-
17-10-2010, 17:41 #83Zadomowiona(y)
-
17-10-2010, 19:02 #84
A probowalas pokazac jej ,ze jest bardzo potrzebna przy opiece nad mala? Bo widze ,ze roznica wieku jest spora. Moze pros ja zeby pomagala Ci we wszystkim.W wybieraniu ubranka do zalozenia, w gotowaniu dla malej albo czesaniu.Wiesz w jakis takich doroslych zajeciach, zeby poczula ,ze jest jej bardzo potrzebna.Moze na poczatek pomalu.Spytaj ktora bluzeczka jest ladniejsza dla siostrzyczki albo- pomoz mi pomieszac zupke bo ja musze tu cos pokroic.
No chyba ,ze juz wszystkich tych metod probowalas .Wtedy musisz tak jak ja czekac az nadejda lepsze dni

Powodzenia
-
8-11-2010, 17:08 #85
moj syn szybko zaakcept.siostre i 1.i 2.
a Weronika to często podchodzi do Nataszki,łapie za raczke,głowke
szrpie łózeczkiem lub hałasuje(ze jak mała młodsza spi to starsza budzi)
chce całowac,głaskac ,tulic
lub gdy ja np karmie czy cos robie i ręce mam zajete to starsza cos chce
jak słyszy ze płacze to woła "ooo"o chce zebym dała Nataszce cyca lub przewinęła
jak kapie Natasze to zamykam drzwi do łAzienki na zamek,bo sie boje zeby nic Jej nie zrobiła przypadkiem,a ze łazienka mała to...tym bardziej starszej nie wpuszczam a potem mąż jak cos to kapie Weronike gdy ja karmie młodszą