Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 4 8 9
81. do 85. z 85
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: zazdrość , nienawiść jak sobie poradzić z tymi emocjami u rodzeństwa

Kasia - Domisiowa Mama
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: zazdrość , nienawiść jak sobie poradzić z tymi emocjami u rodzeństwa

u moich chlopcow nastąpil taki etap ze kazdy znich nie chce odpuscic... a co gorsza Wojtek zaczął gryzc jak nie moze sobie paradzic.... ja czasami nie wiem jak ich nawet rozdzielic...
    a niekiedy Milosz i Wojtek sa kochani wobec siebie ze Daja sobie buzi.... przy tulają sie az miło...
    Wojtulek waga 4700 56cm godz.18.10

Miłoszek waga 3500 54cm. godz 5.20

mama bambulinkow Avatar AneczkaK

Domyślnie Odp: zazdrość , nienawiść jak sobie poradzić z tymi emocjami u rodzeństwa

Witam.
    U mnie mlodszy starszego lubi a wiekszy malego chyba nie bardzo
    Bija sie, tluka, wyrywaja zabawki.Nawet ogladajac bajki potrafia sie pobic o to gdzie ktory siedzi.Pocieszajace jest to ,ze ostatnio te wszystkie sytuacje zdarzaja sie coraz rzadziej.Licze na to ,ze kiedys sie naprawde polubia Czasem potrafia sie razem bawic i robic cos wspolnie ale jak takie cos ma miejsce to zawsze patrze z zachwytem jakby to byl jakis cud

Zadomowiona(y)

Chwilami wydaje mi się ,że starsza nigdy nie zaakceptuje młodszej .ciągle chciałaby zwrócić na siebie uwagę i nie chce się wcale sama bawić:(

mama bambulinkow Avatar AneczkaK

A probowalas pokazac jej ,ze jest bardzo potrzebna przy opiece nad mala? Bo widze ,ze roznica wieku jest spora. Moze pros ja zeby pomagala Ci we wszystkim.W wybieraniu ubranka do zalozenia, w gotowaniu dla malej albo czesaniu.Wiesz w jakis takich doroslych zajeciach, zeby poczula ,ze jest jej bardzo potrzebna.Moze na poczatek pomalu.Spytaj ktora bluzeczka jest ladniejsza dla siostrzyczki albo- pomoz mi pomieszac zupke bo ja musze tu cos pokroic.
    No chyba ,ze juz wszystkich tych metod probowalas .Wtedy musisz tak jak ja czekac az nadejda lepsze dni
    Powodzenia

Zadomowiona(y)
    Wpisów do bloga
    9

moj syn szybko zaakcept.siostre i 1.i 2.
    a Weronika to często podchodzi do Nataszki,łapie za raczke,głowke
    szrpie łózeczkiem lub hałasuje(ze jak mała młodsza spi to starsza budzi)
    chce całowac,głaskac ,tulic
    lub gdy ja np karmie czy cos robie i ręce mam zajete to starsza cos chce
    jak słyszy ze płacze to woła "ooo"o chce zebym dała Nataszce cyca lub przewinęła

jak kapie Natasze to zamykam drzwi do łAzienki na zamek,bo sie boje zeby nic Jej nie zrobiła przypadkiem,a ze łazienka mała to...tym bardziej starszej nie wpuszczam a potem mąż jak cos to kapie Weronike gdy ja karmie młodszą

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 4 8 9