+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 76
    Fan(ka) Avatar kabaretka
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów

Domyślnie Odp: pozbawienie praw rodzicielskich

Cytat Napisał Aga.82 Zobacz post
    ja po prostu wyrazilam swoje zdanie,ma do tego prawo
    twoje wyrazanie zdania ja osobiscie uznalam za dosc obrazliwe i pretensjonalne, ale to tez tylko moje zdanie.

MAMUŚKA BB
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 16 razy za 16 posty/ów

Cytat Napisał natalka90 Zobacz post
    bezsenna ja jestem w takiej sytulacji jak Ty i tez nie wiem wlasnie jak to bedzie z tymi alimetami i wogole , nie mam kontaktu z ojcem dziecka ale z jego rodzina jesczze mam i wiem ze jak dziecko sie urodzi to bedzie chcial je widziec ale ja na to nie pozwole i wlasnie chyba zrobie tak ze wogole go nie podam jako ojca bo pozniej jak bede chciala np wyrobic dzidzce paszport to bedzie potrzebna jego zgoda a tak to o wszystkim bede decydowala sama a z nim nie bede musiala miec kontaktu ... szkoda slow na to co sie dzije z tymi facetami
    jesli Ty sie nie zgodzisz rodzina,rodzice ojca dziecka nie bede mogli go odwiedzac dziecka,w kodeksie nie ma przewidzianego,uregulawanego czegos takiego jak kontakt dziecko- dziatkowie
    wszystkie inne sprawy dotyczace dziecka z jego ojcem(alimenty,uregulowanie kontaktow,ograniczenie praw czy pozwolenie na paszport) trzeba regulowac sadowo

MOJA GRUDNIOWA PANNIENKA
    http://www.twojepudelko.pl/polusia/

<3 Zuzia <3
    Dzięki!
    197
    Podziękowano 40 razy za 38 posty/ów

bezsenna ja jestem w takiej sytulacji jak Ty i tez nie wiem wlasnie jak to bedzie z tymi alimetami i wogole , nie mam kontaktu z ojcem dziecka ale z jego rodzina jesczze mam i wiem ze jak dziecko sie urodzi to bedzie chcial je widziec ale ja na to nie pozwole i wlasnie chyba zrobie tak ze wogole go nie podam jako ojca bo pozniej jak bede chciala np wyrobic dzidzce paszport to bedzie potrzebna jego zgoda a tak to o wszystkim bede decydowala sama a z nim nie bede musiala miec kontaktu ... szkoda slow na to co sie dzije z tymi facetami
    Natalka,podaj go w USC,jako ojca,ale z Twoim nazwiskiem. Wpisując "ojciec nieznany",nie będziesz się mogła o alimenty nawet starać. Nie wiem,czy dostaniesz nawet jakiś zasiłek dla samotnej. A niech się też chłopak poczuwa do odpowiedzialności!
    Co do pozostałych spraw,to w sądzie możesz mu ograniczyć prawa,a po jakimś czasie,gdy nic nie będzie ulegało zmianie na lepsze z jego strony,to możesz wystapić o odebranie praw. Wszystko zależy też od tego,na jaką osobę prowadzącą sprawę trafisz,niestety...

Powodzenia dziewczyny! Dacie radę,jak my wszystkie!

Majóweczka 2005 Avatar phantas
    Dzięki!
    3
    Podziękowano 3 razy za 3 posty/ów

Aga - jeśli chodzi o kontakt dziadkowie - wnuczki to tu się mylisz - owszem, może nie pozwolić na ich widzenia, ale jeśli oni będą chcieć móc widywać się z wnukiem / wnuczką to mogą złożyć pozew do sądu o widzenia się.

bezsenna - jeśli on któregoś pięknego dnia stwierdzi, że jednak chce widywać swoje dziecko to tylko sąd Ci zostaje. I dopiero wtedy możesz wyciągnąć wszystkie brudy by temu zapobiec.
    i raczej życzyłabym sobie
    a to sformułowanie za to ja odebrałam za niegrzeczne, tak samo jak wypowiedzi kabaretki dotyczące Agi82

Agutka - nie wiem czy w USC tak po prostu można sobie podać nazwisko jakiegoś faceta i powiedzieć że on jest ojcem, wydaje mi się że on sam musi uznać dziecko, bądź oczywiście sprawa sądowa o ustalenie.
    --------------------------------------------------------
    żyjąc samotnie wszystko zawdzięczamy sobie

jeśli wydaje ci się że maleję - to znaczy że uciekam

MAMUŚKA BB
    Dzięki!
    2

Cytat Napisał kabaretka Zobacz post
    twoje wyrazanie zdania ja osobiscie uznalam za dosc obrazliwe i pretensjonalne, ale to tez tylko moje zdanie.
    nie zamierzam sie zdawac z Toba w gierki slowne,bo to nie ma sensu

ja mam swoje zdanie,Ty masz swoje
    moje jest np takie,ze jakbym sie dowiedziala,ze moj facet mnie zdradza,to bylby to ostatni dzien mojego zwiazku,bo takiego zwiazku nie ma co ciagnac,bo jak raz zdradzil,to zrobi to i nastepny raz
    czy obrazliwe??ja tylko zadalam bezposrednie pytanie?nie wyzyzwalam nikogo

i to ostatnie slowo na temat tego tematu

MOJA GRUDNIOWA PANNIENKA

MAMUŚKA BB
    Dzięki!
    2

Cytat Napisał phantas Zobacz post
    Aga - jeśli chodzi o kontakt dziadkowie - wnuczki to tu się mylisz - owszem, może nie pozwolić na ich widzenia, ale jeśli oni będą chcieć móc widywać się z wnukiem / wnuczką to mogą złożyć pozew do sądu o widzenia się.
    nie wiedzialam,kiedys czytalam i slyszalam wypowiedzi adwokata czy prawnika,ze takiej mozliwosci nie ma
    a ma tvp 1 w celowniku byla kiedys taka batalia sadowa dziatkow niezyjacego syna o kontakt z wnukami i sad wlasnie uzasadnienie takie jak ja powyzej

MOJA GRUDNIOWA PANNIENKA

Entuzjast(k)a
    Dzięki!
    0

tak tylko ze ja nie mieszkam w polsce tylko w angli a ojciec dziecka wyjechal z tad teraz a ja jak dziecko sie urodzi chce mu jak najszybciej wyrobic tutaj paszport i jechac z nim do polski a jak podam go za ojca to nie wyrobie paszportu a po sadach nie mam sily chodzic a poradze sobie bez jego alimetow bo nie chce miec z nim kontaktu

<3 Zuzia <3
    Dzięki!
    197

Cytat Napisał phantas Zobacz post
    Agutka - nie wiem czy w USC tak po prostu można sobie podać nazwisko jakiegoś faceta i powiedzieć że on jest ojcem, wydaje mi się że on sam musi uznać dziecko, bądź oczywiście sprawa sądowa o ustalenie.
    Phantas,ja napisałam,to,co wiem z własnego doświadczenia. A nie o "jakimś tam facecie".
    Rejestrując Zuzię w USC podałam tylko imię jej biologicznego ojca,a nazwisko przypisano mu moje. Gdyby miało być tam wpisane jego nazwisko,on musiałby podać to wszystko osobiście.

<3 Zuzia <3
    Dzięki!
    197

tak tylko ze ja nie mieszkam w polsce tylko w angli a ojciec dziecka wyjechal z tad teraz a ja jak dziecko sie urodzi chce mu jak najszybciej wyrobic tutaj paszport i jechac z nim do polski a jak podam go za ojca to nie wyrobie paszportu a po sadach nie mam sily chodzic a poradze sobie bez jego alimetow bo nie chce miec z nim kontaktu
    Tylko nie chodzi o to,czy sobie poradzisz,czy nie... Tylko o to,żeby też się poczuwał - ja bym nie darowała.
    Teraz sobie poradzisz,a skąd wiesz,co będzie za jakiś czas? Oczywiście,życzę Ci,jak najlepiej,ale nie możesz żyć tylko teraźniejszością,ale i przyszłością. Dla dobra dzieciątka.

Entuzjast(k)a
    Dzięki!
    0

agutkaZG a jak podalas tylko imie ojca to to wystarczy bo jak ja bede rejestrowala maluszka to watpie nawet zeby ten idiota przyjechal szczeze mowiac to on sie nie odzywa juz do mnie od miesiaca nawet nie mam jego aktualnego numeru tel ,

Tagi tego tematu

Poleć tę stronę

Zasady Postowania