Strona 1068 z 1880 PierwszyPierwszy ... 1048 1058 1063 1067 1068 1069 1073 1078 1088 ... OstatniOstatni
10 671. do 10 680. z 18793
Drzewko podziękowań265Podziękowań

Temat: Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Mikusiowa mama :) Avatar agugucha

Domyślnie Odp: Samotna Matka- Samotna w ciazy?

charlene my wlasnie uzywamy oilatum ale wczoraj zauwazylam ze mu cos takiego zaczelo wychodzic.

koltunek a do jakiego lekarza lepiej sie z tym udac do dermatologa czy alergologa? Bo Mikus ma tez wysypke na buzi od miesiaca, probowalam juz chyba wszystkiego i nie chce zejsc. Nasza pani pediatra caly czas uporczywie twierdzi, ze nie ma sie czym martwic i ze wystarczy mu tylko codziennie buzie kremem smarowac. Tylko ze efektow nie widac, wiec chyba musze poszukac rady u innego specjalisty. I jakie leki teraz stosujesz?

Szczesliwa Mama Nikosia Avatar mloda1

Agugucha tych MOPS-ow faktycznie jak grzybow po deszczu :/ u mnie tez pelno jest, ale ja jezdze do glownego, wiec musza mnie przyjac, a nawet jesli nie, to przyjmuja ;) a mi to sie wydaje, ze to nie jest AZS tylko alergia pokarmowa, mysle, ze wizyta u dermatologa nie zaszkodzi ;)
    Martusia mam wylaczone glosniki, ale pamietam z zeszlego roku to, tylko nie pamietam co tam spiewa czy mowi ;) pozniej glosniki wlacze to poslucham jeszcze, w kazdym razie dolaczam sie do zyczen :) ja mieszkalam u brata, ktory ma mieszkanie 32m* i tam jest pokoj z kuchnia razem + lazienka, korytarz i duzy balkon. To mi wyplaty starczalo na styk (tylko wtedy palilam fajki i wiecej zarabialam ;) ) a teraz mieszkam z rodzicami, mam swoj pokoj, w sumie zero pomocy panstwa, bo wedlug prawa nie jestem samotna matka (nie podalam exa o alimenty, tylko sie "dogadujemy"), dokladam sie do mieszkania, a wyplaty by mi nie starczylo, gdyby mi Mama nie pomagala ... juz nie mowie o exie bo ostatnoi zapomnial co znacza alimenty na dziecko :/ w kazdym razie zmierzam do tego, ze w polsce to ja moge dostac od panstwa jedynie kopa w tylek..... takiego porzadnego!
    Anowi to mnie martwi, ze kobiecie z dzieckiem, czy jeszcze w ciazy, proponuja mieszkanie, w ktorym nie ma ogrzewania ani nawet lazienki!!! To jest CHORE!!!! Pamietam ta sytuacje, jak nam o tym mieszkaniu pisalas ...... kurcze wiecie co, marze o wielkim domu, ktory sobie kiedys kupie, zaprosze Was wszystkie do mieszkania tam i bedziemy zyly jak krolowe :D z naszymi dzieciaczkami oczywiscie :D tylko musze najpierw kase uzbierac albo znalezc jakiegos zawalowca a moglabym wiedziec ile placisz za wynajem? Interesuja mnie ceny z Rzeszowa ;)
    Kurcze Dziewczyny nie wiecie jak bardzo chcialabym wyjechac, wiem, ze bym strasznie tesknila za rodzicami (tez jestem z nimi mocno zwiazana), ale przynajmniej bym miala zapewnione zycie na lepszym poziomie niz do tej pory :/ jednak najbardziej boje sie tego, ze bym wyjechala i co bym zrobila? z kim malego bym zostawiala? nie jest tak kolorowo w obcym kraju z malenkim dzieckiem :/ Jestem pewna, ze gdybym pojechala do braci, to oni by mi nie pozwolili isc do pracy, ale ja nie chce byc na czyims utrzymaniu tylko miec wlasne pieniadze. Oni by sie nie mogli zajmowac Nikosiem jak ja bym byla w pracy, bo pracuja 4 dni pracy na 4 dni wolnego. Niby przez te wolne by mogli, ale pozniej maja 4 dni po 12 h wiec .... odpada :( chcialabym poprawic status mojemu synkowi, ktoremu oddalabym wszystko co mam, ale poki co musze sie wziac w garsc i ostro zapierdzielac zeby cos zarobic :) ehhh ide pisac, dzis przez caly dzien albo sprzatam albo pisze te artykuly :/ tylko z 2 godziny mialam wolne jak bylam z Nikosiem na spacerze :)

Entuzjast(k)a

Agugucha - u nas najpierw plamy na twarzy były (pediatra mówiła, że od zimna) później za uchem (mówiła, że odparzenie) poźniej brzuszek - mówiła, że od proszku. wkurzyłam się poszłam do dermatologa i od razu AZS. Ja stosuję dietę ponieważ karmie piersią a maciek elidel, zyrtec i maść robiona na zamówienie

Demotywatory.pl
    Przychodzi baba do lekarza... - Demotywatory.pl i nie tylko do lekarza
    - Kochanie, chciałem, ale nie mogłem! - Demotywatory.pl
    Niektóre dziewczyny - Demotywatory.pl
    Rozum - Demotywatory.pl
    W razie potrzeby - Demotywatory.pl
    Najpierw tam komuś włazisz - Demotywatory.pl to moje ulubione, idealnie pasuje do moich znajomych z pracy :D
    Współczesna moda - Demotywatory.pl
    Patrzcie - Demotywatory.pl
    Koltunek moja bratanica miala pelno czerwonych krostek jak byla malenka, nikt nie wiedzial od czego to, ciagle ulewala, wymiotowala, prawie nie jadla, my bylismy przerazeni, nic nie moglismy zrobic, jedynie czekac na opinie kolejnego lekarza albo jezdzic do szpitala .... po kilku miesiacach okazalo sie, ze to alergia na gluten :/ niby nic, a jednak jak dlugo musiala cierpiec. Dziwie sie, ze jako matka, moja byla bratowa nie zwrocila uwagi na to co podaje malej, a podawala od 4 miesiaca kasze manna :/ no niestety, na szczescie mloda juz jest calkowicie zdrowa, na szczescie juz je gluten i jest ok, chociaz wiele osob twierdzi, ze z celiakii sie nie wyleczy do konca zycia ;)

Mikusiowa mama :) Avatar agugucha

koltunek u nas jest to samo! Najpierw krostki na buzi i takie jakby polakierowane policzki. Jak sie posmaruje kremem to troche znika ale potem znow sie pojawia. Za uchem Mikus ma taka jakby luszczaca sie skore cos co wyglada podobnie jak ciemieniucha. Teraz jeszcze te plamy na raczkach i nozkach...

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    1

czesc dziewczyny,tepo nie zle ale ja juz nie wiem co mam komu odpisac,zmeczenie mi doskwiera dzisiaj.
    wiecie co bylam dzisiaj nowym wozkiemna spacerze,wyjechalam z klatki i pach kolo mi odpadlo,malo mnie szlak nie trafil,akurat sasiad widzial i zszedl i sie meczyl biedak pare chwil,wzial instrukcje i co sie okazalo,trzeba bylo na odwrot wlozyc niz tam bylo napisane i teraz trzyma na ameni potem szlismy a maly bunt w wozku,co nigdy tego mamie nie robil,to go wzielam na rece,potem sie przespal i jak sie obudzil to sie tak rozdarl ze dalam mu cyca na lawce i oczywiscie sensacja,przykrylam sobie cycka chustka i w du,,,mam a te ludzie o rany,wszyscy oczy jak by dziecka nie widzieli i szla starsza pani,usiadla obok i mowi piekny widok,co za poswiecenie,no tak a co zrobic ,a wiec przyszlam ze spaceru mokra jak szczura wozek wydaje sie strasznie sztywny ale przyzwyczaje sie i jest naprawde lekki,do gory go nioslam pod pacha.

anowi wiesz ja jak bym mogla to w 5 minut bym sie spakowala i w droge z tej zapizdzialej polski,bo tu nic nie ma i lepiej nie bedzie taka prawda
    agugucha moj kubus maial kiedys plamki z krostkami na dupce i okazalo sie najpierw ze od chusteczek a potem od duzej ilosci mleka,to odstawilam,ale potem juz bylo ok,pije mniejsze ilosci,ale lepiej idz,bo to mozne z czasem swedziec i wtedy nie bedziesz miala lekko,przeszlam wysypke teraz z kubusiem,masakra

witam nowa kolezanke,zycze ci jak najlepiej ale taki facet sie nie zmienia,na swoje potrzeby ma a o innych nie wie albo nie chce,jak ja to nazywam swoisty egoista.
    mloda a ten twoj naprawde chyba przegina z ta kasa,pewnie jeszcze do tego nie doszlo,a nie zastnawialas sie czy mamie przypadkiem o to nie chodzi,wiesz chlop dwoch lewych nie ma a kasy ci nie daje,
    ja na twoim miejscu skladalam bym o alimenty a skoro nie chcesz byc z nim ,bedziesz miec glupi papier ze jestes samotna matka i z automatu chociaz rodzinne,zastanow sie bo JAK SIE JEST ZA DOBRYM,CZLOWIEK DWA RAZY NA TYM TRACI,ja juz sie dwa przekonalam...
    Ostatnio edytowane przez katerinka111 : 1-04-2010 - 21:06

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    1

Post Odp: Samotna Matka- Samotna w ciazy?

a i bylam dzisiaj w pray po papiery bo do 4 kwietnia mam macierzynski,matko jak to zlecialo 22 tyg szok i mam 2 dni opieki,26 dni urlopu wypoczynkowego,dni wolne i swieta i tak na wychowawczy przejde dopiero od 15 maja.chociaz te papiery trudne do zrozumienia i bede jutro z kadrowa telefonicznie wypelniac,wszedzie pytanie o wspolmalzonka czy on nie bierze,czy sie zrzeka, i powie mi ktos o co chodzi z podaniem o przyznianie zasilku opiekunczego???? co to jest za ten urlop

Entuzjast(k)a

Agugucha - za uszkiem taka jak by pęknięta skóra to jest właśnie objaw ASZ a moja pediatra to olała ;/;/ jak karmisz?

Entuzjast(k)a Avatar KaSiaa:)

Witam Moje Panie

Byłam dziś u dentysty i o dziwo dostałam skierowanie na kolejną wizyte (15 kwietnia) dziwnee bo byłam przekonana, że w tych ostatnich tygodniach nie powinno się leczyć zebów.. Wiecie coś na ten temat..?
    Byłam też ogladać wózki zaś odstawiłam histerie xD Do ostatniego sklepu nawet z nimi nie weszłam, dałam mój portfel i powiedziałam,że jak im się coś spodoba to niech kupują, bo ja nie mam siły.. nie było ich z jakieś pół godziny,patrze wracaja bez wózka, ulżyło Mi trochę ale doszli do mnie i pokazują Mi jakiś kwitek, ZALICZKA 200 ZŁ za wózek, kupili, szok.. pisze x-trall kolor zółty, po świetach odbiór.. Pytam ile kosztował 1200 SZOK (3w1) a doskonale wiedzieli, że fotelik mam dostać.. Cała drogę wyzywałam, że drogi, że ŻÓŁTY ! Nie wierzyłam, że mogli by coś takiego kupić.. tłumaczyli, że to nie złóty, a zielony jasny.. taa a niby facet któremu wpłacali zaliczke to daltonista :/ Przyszłam do domu, wchodze na stronę tych wózków, chodzą po 900 zł !! Przepłacili aż 300 zł! Normalnie płakać Mi się zachciało.. i wogole w kolorystyce nie ma żadnego żółtego koloru jak i jasno zielonego.. Nie wiem co oni kupili i chyba nie chce wiedzieć..
    W każdym bądź razie, zostałam bez kasy :/ musiałam jeszcze dołożyć pieniądze które były odłożone na spłate cześci długu co mam u brata... Okropny dzień.. :-/

Witam nową koleżankę
    Wszystko już zostało powiedziane, podpisuję się pod słowami dziewczyn i bądź dzielna!

Jestem głodna jak wilk... ide jeść :)