Strona 1 z 58 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 574
Drzewko podziękowań4Podziękowań

Temat: sprawa o alimenty i ustalenie

Początkująca(y)

Domyślnie sprawa o alimenty i ustalenie

Czesc wszystkim, w pazdzierniku mam sprawe w sadzie o alimenty i ustalenie ojcostwa, bardzo sie boje, nie wiem czego sie po nim spodziewac, w rozmowach jest bardzo przykry, ma gadane i zawsze czuje sie bardzo malutka jak z nim rozmawiam. Wnioslam sprawe o alimenty i jednoczesnie o pozbycie praw ojcowskich z tego wzgledu ze nie interesuje sie malutka w ogole i przebywa za granica i nie chce go szukac po calej Europie jak bede np. musiala wyrobic malej paszport. Boje sie tez rozprawy bo nie wiem czego sie spodziewac, jakich pytan, ciagle jeszcze przezywam rozstanie z nim i boje sie ze sie rozrycze tam.
    A co bedzie jak on sie nie stawi??
    Czy ktos moze mi cos na ten temat powiedziec, pomoc?

MAMY SIEBIE :0) Avatar anula88

Domyślnie Odp: sprawa o alimenty i ustalenie

Witaj ... doskonale cię rozumiem ... ja w poniedziałek mam sprawę o alimenty a 24 października o ograniczenie praw i ustalenie widzeń ...
    Ja wiem że po moim eX-mogę się spodziewać wszytskiego ... będzie kombinował jak koń pod górę .. na szczęście wszytsko to co mu zarzuciłam jestem w stanie udowodnić ... jeżeli chodzi o alimenty to też mam motywacje co do kwoty jaką sobie zarzyczyłam ...
    Jakbys miała jakieś pytania to pisz ... no i zapraszam na wątek "jak sobie radzicie"
    Kolejne urodzinki ...

Początkująca(y)

no wlasnie mam pytanie, czy musze miec dokladnie wyliczone ile potrzebuje na dziecko, bo narazie to sa piluszki i kosmetyki,ubranka, mala ma 4 miesiace ale za trzy miesiace dojda juz sloiczki i narazie nie orientuje sie ile bedzie mi potrzeba. Do pracy isc nie moge bo karmie piersia to raz a po drugie nie mam z kim jej zostawic bo choc mieszkam u rodzicow to oni nie maja takiego obowiazku zeby wychowywac moje dziecko przeciez.
    No i drugie wazne dla mnie pytanie to co sie stanie jak on nie przyjedzie bo jestem pewna na 99% ze nie przyjedzie.

ania_zywa
    Guest

Madzik, Anula ma rację. Nic dodać nic ująć.

A co do paszportu, to ja mam sprawę 6 listopada o ustalenie ojcostwa i alimenty tak jak Ty, i ja zamierzam terez, poki ojciec jest nieznany, wyrobic Hani paszport lub dowod osobisty, bo na razie jego zgoda nie jest potrzebna, bo nigdzie nie widnieje jako ojciec.

MAMY SIEBIE :0) Avatar anula88

MADZIK hmm dziecią już jak skończą 4 m-c daje się soczki,deserki,obiadki ... najlepiej będzie jak będziesz miała rachunki-poprostu je zbieraj ..ile wydajesz na ubranka,mleko,pieluszki,chusteczki i całą reszte ... i w sądzie powiesz ile m-c wydajesz .. pozatym są tez szczepienia,wizyty u lekarza-lekarstwa jak dziecko zachoruje... trzeba tez zakupić zabawki,chodzik czy krzesełko do karmienia ... jeżeli chodzi o alimenty to nie masz się czego bać ... sąd zapyta cię ile m-c wydajesz na dziecko ... a powiedz ty na wniosku napisałaś kwotę jaką chcesz dostawac ?? ...noo i na podstawie zarobków ojca ustalą kwotę ..no ale skoro siedzi za granica to dobrze zarazbia tak więc nie masz się czym przejmować ...

Chodzi ci o to jak przyjedzie na sprawe ?? Czy jak wogóle przyjedzie do polski ??

Oczywiście jak nie wstawi się na sprawie to plus dla ciebie ... a jak się wstawi to też loozik .... jesteś matka i walczysz o to co najlepsze dla dziecka-o to o co masz prawo walczyć i co ci się należy
    Kolejne urodzinki ...

Początkująca(y)

dzięki anula88
    niestety do tej pory nie myslalam i nie zbieralam zadnych rachunkow za nic, mam miesiac do rozprawy wiec mam nadzieje ze jak teraz zaczne to wystarczy.
    Tak, ogolnie boje sie tego co poczuje i jak sie zachowam jak go zobacze, mam do niego ogromny zal i do konca jeszcze nie pogodzilam sie z tym jak mnie potraktowal i zreszta nadal traktuje. Czuje sie bezsilna wobec jego obojetnosci a tak bardzo go kochalam, byl dla mnie wszystkim a on tak po prostu wyrzucil mnie i swoje dziecko ze swojego zycia jak jakies zuzyte przedmioty. Nie potrafie jeszcze nabrac dystansu do tego i dlatego boje sie z nim spotkac. Robie to tylko dla dziecka i wlasnie dla niej musze jakos przez to przejsc. Obym dala rade.

Początkująca(y)

Aniu - śliczną masz córeczkę

Mama wrześniowa 2005 Avatar koreczek83

dasz napewno rade

a piszac swoje zdania ze wyrucil was .... itak dalej to tak jak jakbys pisała o mojeje historii

nie martw sie top jest ciezkie , i bedzie ciezko , nie raz jeszcze , ale jestemy silne i dmay rade

napisz w przedstawmy sie tam sa numery gg zawsze bedziesz mogął zapytac któraś z nas o szczegóły

ania_zywa
    Guest

Madzik dziękuję.

Dziewczyny Ci już chyba wszystko napisaly, wiec nie pozostaje mi przytaknac. Ale co do tych rachunków to nie do konca chyba tak jest. Bo mi sie sędzina zapytala ile wydaje na dziecko i czy mam dokladna rozpiske ile na co wydaje... Ja bylam przygotowana, wszysko spisalam ładnie na kartce, o rachunki nawet nie zapytala... I dobrze, bo ich nie mialam. Ale teraz juz zbieram, bo w razie czego wole miec.. Ale nikt mi nie kazal tego robic a jedna rozprawa juz za mna.

Buziaczek Madzik, bedzie dobrze.

Mamusia synusia Avatar *Kreseczka*

Dziewczyny pamiętajcie też o czynszu, prądzie, wodzie itp. - przecież dziecko też korzysta, nie? Polecam Wam też lekturę wątku koszty dziecka - krok po kroku.

Strona 1 z 58 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni