191. do 199. z 199
-
19-06-2010, 14:10 #191
-
19-06-2010, 16:44 #192Początkująca(y)
Odp: ustalenie ojcostwa, ustalenie adresu ojca, alimenty
CZEŚĆ DZIEWCZYNY CZYTAM TE WASZE WPISY I JESTEM PRZERAŻONA!!!
JA TEŻ JESTEM SAMOTNĄ MAMĄ. MÓJ SYN MA 8 TYGODNI A JEGO TATUŚ UCIEKŁ BO SIĘ PRZESTRASZYŁ!!!
NIE MAM Z NIM ŻADNEGO KONTAKTU JA MIESZKAM W LUBLINIE A ON W GDAŃSKU. W PONIEDZIAŁEK IDĘ DO PANI ADWOKAT NA SPOTKANIE. BOJĘ SIĘ ALE JAK PATRZĘ NA MOJEGO SYNKA TO WIEM ŻĘ MUSZĘ TO ZROBIĆ!!!
POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMY aŚkA
-
19-06-2010, 18:44 #193MAMUŚKA BB
ROSI mozesz pisac teraz,ja wnosilam po pierwszej rozprawie,bo tatusiek przyszedl z adwokatem i zadal 200 alimentow
zabezpieczenie powodzwta znaczy,ze na 1 rozprawie,az do konca sad przyznaje zabezpieczenie ktore ex musi placic np 200 zl miesiecznie na poczet przyszlych alimentow,a jak bedzie wyrok,jest on wiekszy nic zabezpieczeni,ex musi zwrocic roznice
-
19-06-2010, 19:10 #194
Dzieki za informacje

A jak ex placi mi 350 zl narazie i tyle zaproponowal alimentow to czy ja moge wniesc o zabezpieczenie powodztwa?bo znajac jego to wiem ze sprawa bedzie sie ciagnela dlugo.
I jak napisze wniosek o przysadzenie mi adwokata to czy sad mi go przyzna do kolejnej rozprawy?ile to wogule trwa takie rozpatrzenie wniosku?rozprawa odroczona do 25 sierpnia.Zdaze z wnioskiem jezeli zloze go np.jutro?
i czy sad moze mnie obciazyc kosztami sprawy o zwrot kosztow 3 miesiecznego utrzymania w czasie ciazy.?tak wniosl adwokat mojego ex.
-
19-06-2010, 20:12 #195
jak adwokat Twojego ex mogl wniesc o zwrot trzymiesięcznego Ciebie utrzymania? mieszkal z Tobą, utrzymywal się? nawet jezeli to masz takei prawo aby rzadac trzymisiecznego utrzymania albo Ty masz prawo zadac zwroty kosztow za ten okes, np po urodzeniu dziecka, jesli nawet uczestniczyl w utrzymaniu to jest jego zasrany obowiązek, pamietaj, wszystkei wydatki związane z dzieckiem liczycie na pół, pol Ty pol on,a sąd Cię nie obciąży takimi kosztami ponieważ ani niczego nie będziesz musiała mu zwracać bo to Ty jesteś powodem i ajkie bys alimenty nie dostala to on przegrywa sparwę, nawet gdyby to było 100 zl, w związku z czym on ponosi wszelkie koszta ozprawy
-
19-06-2010, 20:15 #196
-
19-06-2010, 21:51 #197MAMUŚKA BB
ja mialam sprawy co miesiac i ma druga sprawe,po niecalym miesiacy juz mialam pania adwokat,wiec u mnie to byla kwestia 2-3 tyg i dostalam pismo do domu
nie obciazy cie kosztami,jedynie to moglby ci nie przyznac jakby ex udowodnil,ze mieszkliscie razem,a to raczej niemozliwe
masz jakis swiadkow?ja mialam mame i sasiadke-znajoma,ktora zeznawala,ze ex nie odwiedzal mala tak regularnie jak mowilOstatnio edytowane przez Mozi : 19-06-2010 - 21:56
-
20-06-2010, 10:32 #198
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Jestescie kochane.Juz martwilam sie ze poniose koszty rozprawy bo tak chce jego adwokat.
A co do mieszkania to nigdy taka sytuacja nie miala miejsca.Nawet byl moment ze bedac w ciazy(ciaza byla zagrozona na poczatku i musialam ciagle lezec) prosilam bylego zeby zamieszkal ze mna i mi dopomagal to on wykrecal sie tym ze pracuje nocami i musi wstawac noca wiec nie chce mnie budzic bo ja musze przeciez wypoczywac.Potem okazalo sie ze mial liczne kochanki dlatego nie chcial sie wprowadzic.Teraz twierdzi ze pomieszkiwal u mnie i dawal na utrzymanie.Jego matka jeszcze zaswiadczyla ze pomieszkiwal u mnie i dawal mi pieniadze.
Mam swiadkow ze tak nie bylo ale co z tego jak sad sluchal tylko jego a mi do glosu dojsc nie pozwolil tylko uciszal.
-
20-06-2010, 14:48 #199