Strona 1668 z 1668 PierwszyPierwszy ... 1648 1658 1663 1667 1668
16 671. do 16 677. z 16677
Drzewko podziękowań2735Podziękowań

Temat: Mamusie w 2012

Początkująca(y) Avatar polinkaa

Domyślnie Odp: Mamusie w 2012

Hej dziewczyny bardzo was prosze o pomoc. Nie mogłam znalezć wątku o pomiarach temp itd. Mam pytanie, jak zachowuje sie temp podczas cyklów bezowulacyjnych? W pierwszej fazie cyklu miałam temp ok 36,40, od kilku dni spadła do 36,2 i nie wzrasta (dzis 18dc). Czy to ze taka niska temp jest od kilku dni to znaczy ze to cykl bezowulacyjny? Od 13 do 16 dc miałam płodny śluz ale niestety temp spadła i nie ma wzrostu;( kłuło mnie w jajnikach i nadal pokuwa czy jest jeszcze szansa na owulacje? dzieki dziewczyny za pomoc i sory ze wam sie w wątek wcinam:)

Mama 24 godz. na dobę :D

Witam się z mielonymi, ogórkiem, chlebem, kawusią, cukrem i mlekiem przed twarzą i mówię dzieńńń dooo bryyy

Dzieci zawiezione do przedszkola, łóżka okiełznane, śniadanie w książki i notatki porozkładane na stole czekające na studentkę i to w zasadzie na tyle .
    Od 2 tygodni trzaskających 20 stopniowych mrozów pojawił się śnieg choć dziś tylko 4 stopnie co dziwne straszna ślizgawica. Pogoda zwariowała.
    Od razu uprzedzam że dziś raczej już nie zajrzę, mam taki zapierdzielantus na dziś że już od samego myślenia o tym co mnie czeka boli głowa. Na dodatek jutro wizyta u mojego guru Pana ginekologa więc nerwiska już zaczynają dopadać. Jak by to powiedział mój starszy syn "kiłam się na boki z nerów" czytaj kiwam

trina ale jest w tym wszystkim plus. Jak się rozkichniesz, jak się zaweźmiesz, zobaczysz od razu mała wyskoczy

Rozczochrana, Qcz no kurde nie ma, w całej Wrześni nie ma wszystkie supermarkety oblatane, wszystkie małe i duże spożywki, no nie ma.

Maron no mamuśka my już teorie mamy wracajcie do nas szybciutko
    Udanego dnia robaczki moje

P.s.
    polinkaa jeżeli spadek jest cały czas od kilku dni na poziomie 36,2 to kiepsko ale jeżeli waha się nieznacznie w górę lub w dół to czekaj cierpliwie. Być może zwyczajnie pierwsza faza się wydłużyła co znaczy że owulacja postanowiła zrobić psikusa i wpaść z wizytą później.
    Ostatnio edytowane przez Syneczki3 : Dzisiaj - 09:13

Livastrid Varg øyvind / Maron luty Ada / Trina luty Lila / Lelek kwiecień Iga / Martolinka kwiecień Alicja / Qcz maj Jakub James / Katrina maj / Wika lipiec / Iza lipiec / Sakar wrzesień / Bunny wrzesień / Syneczki3 październik

Qcz
    Qcz jest teraz aktywny
    Czekam na Ciebie :) Avatar Qcz

Syneczki powodzenia nad ksiazkami i kciuki na wizytę. Nic się nie stresuj (jak to łatwo powiedzieć). Dobrze, ze masz sie na czym skupić dzisiaj

Polinkaa w fazie przed owulacja temperatury sa niższe niż w fazie lutealnej. W momencie owulacji temperatura nagle spada i dopiero po zaczyna powoli pnać się w górę aż do końca cyklu. Nie wiem, w którym dniu cyklu jesteś, ale nie skreślaj go. Może Ci się wydawać, że temperatury nie rosna, podczad gdy zobaczysz że może wykres rósł stopniowo w ciagu całej fazy lutealnej. U mnie przed owulacja wykres skakał między 36.2 a 36.5, w dniu owulacji spadał do 35.9 i potem od tego momentu szedł w górę stopniowo. Ale zaznaczę, że podczas tego wzrostu zdażały się też nagle okazjonalne spadki. Także głowa do góry. Który cykl badasz temperaturę? Pamiętaj, że nie ma wzoru na te wykresy, bo każda kobieta jest inna. Wszystko jest bardzo relatywne. W środku cyklu nie zobaczysz czy była owulacja czy nie, jeśli nie znasz swojego rytmu zmian. Dlatego warto pomierzyć na spokojnie ze 3 cykle, poznać swoje tempratury, wtedy łatwiej jest ocenić czy dzieje się coś nienormalnego. Powodzenia.

Edit: wlasnie zauwazylam, ze pisalas, ze jestes w 18 dniu cyklu. Tym bardziej sie nie denerwuj. To, ze od kilku dni nie wzrasta teraz, nie znaczy, ze w coagu calej fazy lutealnej nie wzrosnie, a to jest najwazniejsze.

100 dni zostało!!! Aaaaaa!!!
    Ostatnio edytowane przez Qcz : Dzisiaj - 11:46

[*] 03.02.2009

Fan(ka) Avatar danao84

Dzień dobry!!
    Jutro do gina idę, poza tym u mnie bez zmian Zimno jedynie
    Co u Was? Maron nie odezwała się?

Mama obecna i przyszła :) Avatar martolinka

Witajcie,
    mam dziś zabiegany dzieńwpada moja przyjaciółka i będę musiał ogarnąć plotki i zajmowanie się moim dwulatkiem

Fan(ka) Avatar trina79

Qcz - imprezka z okazji studniówki się szykuje? u mnie podobnie tylko jedno zero odpada, 10 dni mi teoretycznie zostało
    Dana - powodzenia na wizycie

Zadomowiona(y) Avatar sakar

Czesc Wszystkim Syneczki gratuluje 2 kreseczek ,ja przez jakis czas nie bede mogla pisac gdyz mam przeprowadzke na wieksze mieszkanie teraz jestem w internet kaffe bo brak mi neta .
    3.02 bylam na wizycie niby wszystko ok ale mina lekarza tego nie potwierdzala juz mam dosc tych lekarzy czekaja mnie 2 badania ,nie daje rady ostatnio wszystko na mojej glowie .

Zasady Postowania