1. do 7. z 7
    Wdrożona(y)

Domyślnie co z tym okresem??

witam mam do was takie pytanie : moja cora ma 15 miesiecy -(karmie piersia) gdy miala 5 miesiecy(maj) dostalam okres mialam az do grudnia -w sstyczniu juz nie dostalam ???? czy moze tak byc ze okres podczas karmienia pojawia sie a po paru miesiacach zanika? juz 3 miesiac idzie jak nie mam i niewiem dodam ze po tygodniu oczekiwanej miesiaczki zrobilam 2 testy -NEGATYWNE miala ktoras z was tak?

Zadomowiona(y) Avatar katkaa

Domyślnie Odp: co z tym okresem??

moze warto teraz powtorzyc test :)

mamusia lipcóweczka'09 Avatar dmuchawiec

Witaj!

W czasie karmienia różnie bywa
    Ale przede wszystkim- krwawienia, które miałas wcale nie musiały być miesiącząką. Mogły to byc tzw. krwawienia śródcykliczne, częste u kobiet karmiących i przypadające na czas okołoowulacyjny- wiec mogą być regularne, jak miesiączka, jednocześnie nie będac miesiączką. Jeżeli były to takie własnie krwawienia, które teraz ustały, znaczyło by to, ze płodność w Twoim przypadku jeszcze nie wróciła, co jest mozliwe, jesli nadal często karmisz. Niestety jedynym sposobem, aby samodzielnie to sprawdzić jest mierzenie temperatury poprzebudzeniowej.

Naturalne planowanie rodziny - Zaczynamy obserwacje - krok po kroku

Ja obserwuje cykl i po porodzie miałam 5 krwawień śródcyklicznych w regularnych odstepach czasu. Dopiero 6te krwawienie było miesiaczka, gdyz poprzedzala je faza wyższych temperatur. Ogólnie to bardzo fajna sprawa, bo wiesz co i jak praktycznie bez pomocy lekarza. Gdybys była zainteresowana, chetnie pomoge i wytłumacze co trzeba na priv

Jesli nie masz ochoty sprawdzać tego w ten sposób, radziłabym wybrać sie do lekarza.

Pozdrawaiam!
    [CENTER]

Początkująca(y) Avatar Aneczka2006

Podczas karmienia już tak jest
    Ja na przyklad przez pierwsze trzy miesiące karmienia nie miałam miesiączki, ale po tem "leciało" ze mnie przez następne trzy. Po odstawieniu małego po miesiącu wszystko się unormowało.
    Pozdrawiam

Entuzjast(k)a

to ja tez mam pytanie
    jak odstawiłam córę od cycy to dostałam zaraz okres i trwał 4 dni, no ale teraz już minęło 28 dni a okresu nadal nie ma... czy wam się okres po ciąży wyregulował? jak długie macie teraz cykle? nadmienię,że przed ciążą miałam ogromne problemy i cykle nieregularne.... trochę się martwię
    ]

Zasiedziana ...;P Avatar Kamuzo

Hmmm może nie dokońca w temacie ale też jestem po porodzie i 4 tygodnie po krwawiłam - wydawało mi sie ze to jest miesiączka a teraz kolejny tydzień mija i nic...jeżeli to była miesiączka to powinnam dostać po raz kolejny już przynajmniej 3 tygodnie temu... a tu ciągle nic....w ciązy nie jestem bo ograniczyliśmy nasze kontakty do pieszczot a nie współżyjemy - nie chce przyjmować antykoncepcji a przez rok nie możemy sobie pozwolić na kolejne dzieciątko ze względów zdrowotnych...zastanawiam się kiedy dostane miesiączkę...

Entuzjast(k)a

kamuzo- ja drugą @ dostałam 2 tygodnie po terminie
    ]

Zasady Postowania