71. do 80. z 112
-
27-12-2009, 14:26 #71Początkująca(y)
Odp: Najlepsze pozycje,a by zajść w ciąże?
3 miesiące to przecież nic. Daj sobie trochę luzu, a sikanie naprawdę nie przeszkadza. Jak napiszesz, że 3 lata się staracie i nic - to wtedy może!!! zaczęłabym się martwić;
-
28-12-2009, 10:52 #72
Grunt to dobrze wyliczyć kiedy jest owulacja ;) a co do pozycji to w pierwszym miesiącu starania wisiałam z nogami w górze jak jakaś nietoperzyca i nic :P w kolejnym cyklu po prostu poszłam spać i udało się :D a jak ktoś się boi żeby nic nie wykapało przez noc to wystarczy zwykła wkładka ;)
-
24-01-2010, 22:27 #73Początkująca(y)
Hejka Kobitki ja z mężem staramy się o dziecko od 1,5

roku ale dopiero od 3 miesięcy zaczęłam , świrować z tą świecą....
ciągle wierze że mi to pomoże
...Do tego wszystkiego codziennie się modlę , naprawdę zaczynam wariować chyba....

...Zastanawiałam się nad ziołami znacie może jakieś??????
-
25-01-2010, 17:11 #74
Według mnie ważne jest nastawienie psychiczne a nie żadne pozycje. Wiadomym jest że każda z nas pragnie maleństwa ale im więcej się myśli tym niestety mniej wychodzi. Dlatego polecam po prostu wyluzowanie się i oczywiście sex w dni płodne. Ja osobiście zaszłam w 3 cyklu starań, a w pierwszym w którym zaczęłam mierzyć temperaturę i można powiedzieć, że trafiliśmy w te dni za pierwszym razem :) Warto poznać dobrze swoje ciało i wtedy działać :))) życzę wszystkim starającym się POWODZENIA!!!
-
4-02-2010, 22:00 #75Zadomowiona(y)
Moze to mieszne ale kiedys czytalam ze jak kobieta nie moze zajsc w ciazy powinna po stosunku pokozyc pupe wyzej sama osobiscie to stoowalam i zaszlam w ciaze.
-
21-02-2010, 23:24 #76Początkująca(y)
My się staramy od ok. pół roku... i jak na złość nic, dodatkowo najprawdopodobniej przyczyną jest zespół policystycznych jajników, ale tego nie wiem w 100% ponieważ nie robiłam jeszcze badań. Ogólnie miesiączkuję w sposób bardzo nieregularny i trudno mi jest określić w jakim dniu cyklu jestem. Teraz np. nie mam miesiączki od 7 miesięcy:( Ale lekarz powiedział, żebyśmy próbowali dalej... Niedługo będę robić badania i szczegółowo dowiem się tego co mi dolega. Możliwe, że to wcale nie o jajniki chodzi. Normalnie od kilku dni mam okropną chandrę, płaczę po nocach, bo bardzo chcemy mieć maleństwo, staramy się, a tu nic. Dzisiaj właśnie trafiłam na to forum i skorzystam z waszych porad:) Mam pytanie. Czy któraś z was cierpi bądź cierpiała na policystyczne jajniki? proszę o odpowiedz na PW
-
22-02-2010, 14:50 #77
-
1-03-2010, 16:00 #78Fan(ka)

My dwa lata uprawialiśmy przerywańca i wpadki nie było. Potem rok sie staraliśmy tak normalnie(głównie w naszej ulubionej pozycji na jeźdźca) i bez efektów. I nogi w górze były i poduszki i inne cuda niewidy, a ciąży jak nie było tak nie było. Celowaliśmy w dni płodne i owulację, które u mnie dość łatwo określić i też bez efektów. Aż wycelowaliśmy dwa dni przed owulką, potem w samą owulację, na tzw. pieska i dzieć w drodze
-
9-03-2010, 21:47 #79
Proponuje kupić test owulacyjny i tak 3 - 4 dni po miesiączce robić. Mi sie udało w pozycji nogii na pagony i od tyłu a pozatym słyszałam że one właśnie są dobre do zajscia w ciaże bo głębsza jest penetracja oczywiście bardzo dobrze jakbyś nie leciała zaraz siku tylko chwile poleżała w z nogami zadartymi wysoko jak na "świece". Aha i jeszcze dobrze żebyś miała orgazm bo on pomaga plemnisiom w wędrówce.
Życze szybkiego zaciążenia.
-
22-04-2010, 13:34 #80
Ja długi czas nie zachodziłam w ciążę mimo, ze kochaliśmy się przeważnie bez zabezpieczenia.Juz myślałam ze coś ze mną nie tak. Fakt faktem miałam swoje pewne problemy strony medycznej jednak jak lekarz stwierdził to nie zagraża zajściu w ciążę...wiec zaniepokoiłam się co jest nie tak w takim razie. W czasie kiedy zaszłam w ciążę współżyliśmy bardzo rzadko wiec myślę ze nie tylko pozycja(w moim przypadku ja na gorze) ale tez i częstotliwość współżycia ma duże znaczenie:) Powodzenia dla wszystkich starających się:)