1. do 10. z 2065
-
11-10-2004, 07:27 #1marcinGuest
Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA
Oczywiście nie ja tylko moja żona
W zasadzie mieliśmy wybrany szpital: CSK w Międzylesiu. Ale ostatnio usłyszałem złą opinie o nim. Czy ktoś może rodził tam? Niech podzieli sie wrażeniami. A może polecacie jakiś inny szpital. Tylko prosze nie za bajońskie kwoty. Może Wołomin?
Pozdrawiam i prosze o opinie
-
12-10-2004, 22:52 #2
Gdzie rodzić w Warszawie?
ha, ja sie urodzilam w CSK w Miedzylesiu, no ale to bylo 28 lat temu i jak na tamte czasy bylo tam ponoc niezle.
Jak jest teraz - nie mam pojecia. Nurtuje nas ten sam problem. Wolomin wydaje sie zachecajacy, ale boje sie ze przez korki nie zdazymy dojechac.
Pozdrawiam, moze napisze ktos juz doswiadczony...
-
13-10-2004, 11:02 #3MariczkaGuest
Polecam szpital Sw Zofii, naprawde warto:) Atmosfera, opieka, pomoc, fachowosc-wszystko co trzeba kobiecie, która nie mysli o niczym innym tylko neistety o bólu - naprawde polecam! Rodzilam tam miesiac temu!
-
13-10-2004, 13:52 #4Początkująca(y)
hej
ja rodzilam ( w lipcu) na solcu i jestem baaardzo zadowolona.
Poczatlkowo wybralam sobie szpital Sw. Zofii na zelaznej, ale na szczescie nie bylo miejsc.
wydalabym kupe kasy w tym szpitalu, a tak udalo mi sie urodzic na solcu pod wspaniala opieka i za 0zl. 
pozdr.
sahell@wp.pl
-
13-10-2004, 22:52 #5
a mnie moja pani doktor wysyła na starynkiewicza. nie chce słyszeć o innym szpitalu. mówi że może niezbyt ładny jest ale fachowość personelu niesamowita:) sama niewiem bo słyszałam nieprzychylne opinie...zastanawiam się nad żelazną.
pozdrawiam.22.01.2005
-
14-10-2004, 08:33 #6MariczkaGuest
Z tego, co ja slyszalam, to starynkiewicza u mnie odpada, np ze wzgledu na taki przypadek: brak anestezjologa, a wiec brak znieczulenia dla kobiety, która akurat takie znieczulenie potrzebowala :)
-
18-10-2004, 22:26 #7Początkująca(y)
Mam ten sam problem, tzn do porodu daleko ale zamęt sieją znajomi wszystkim infromacjami.
Ja słyszałam że w Św. Zofii jest ok ale najpierw trzeba się tam dostać a z tym może być różnie już słyszałam o odsyłaniu kobiet rodzących.
Pozytywne opinie słyszałam o szpitalu na ul. Inflanckiej.
A co myślicie o szpitalu MSWiA?
Jak macie jakieś informacje i opinie chętnie ich wysłucham.
A może ktoś dokładnie wie jakie szpitale posiadają wanny do rodzenia w wodzie?
POZDRAWIAM i liczę na odp.
-
19-10-2004, 00:09 #8
-
20-10-2004, 10:33 #9avocado2Guest
Słyszałam wiele dobrego o szpitalu Św. Zofii - że wygodne sale, że miłe pielęgniarki, dobra obsługa, itp. Słyszałam jednak również, że w przypadku komplikacji w czasi lub po porodzie, nie mają odpowiedniego zaplecza.
Czy znacie jakieś szpitale w których jest dobrze nie tylko wtedy, kiedy idzie wszystko dobrze, ale wtedy, kiedy trzeba błyskawicznie dziecko lub matkę ratować, np. operować?
Dzięki i pozdrawiam.
-
20-10-2004, 12:20 #10beta77Guest
ja jestem dopiero w 12 tygodniu i jeszcze nie wiem jaki szpital wybiore ale moja kolezanka rodzila w lutym 2004 w szpitalu św.Zofii na żelaznej i powiedziala mi ze nigdy w zyciu nie zdecydowala by sie tam rodzic drugi raz, lekarze nie wykryli u dziecka powaznej wady nerwow i dziecko zbyt pozno (dopiero po 4 miesiacach ) zaczeto rehabilitowac, dziecko ma teraz ponad 8 miesiecy i nie wolno mu siedziec