Strona 156 z 207 PierwszyPierwszy ... 136 146 151 155 156 157 161 166 176 ... OstatniOstatni
1 551. do 1 560. z 2065
Drzewko podziękowań21Podziękowań

Temat: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Szczesliwa mamusia!

Domyślnie Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Cytat Napisał Fredka1 Zobacz post
    Co do Inflanckiej ja rodziłam tam 3 lata temu i mam złe wspomnienia. Poród rodzinny ze znieczuleniem super. Jednak wypisali mnie ze szpitala po dobie!!!!!!!Urodziłam w piątek o 4 rano a w sobotę o 10 byłam w domu. Pocieli mnie równo bez pytania. W Bródnowskim w tym roku Pani robiła wszystko żeby nie nacinać. Zrobiła to w ostateczności bo nie miałam już siły i ochoty przeć jedno cięcie. Na Inflanciej tłumy przewijają się przez korytarz, pielęgniarki niemiłe, łazienki na korytarzu( za moich czasów) ohyda. Łóżka i sale beznadziejne. Wszędzie wielki koszmar. Nie jestem z tych co wybrzydzają ale naprawdę mam z stamtąd złe wspomnienia. A co do noworodka, nie miałam zrobionych połowy badań. Musiałam wszystko robić później. Przyjeżdżałam z malutką do szpitala w późniejszym terminie. Poza tym złapała jakieś świństwo które ciągłą jej się prawie do 3 latek. A i dzięki uprzejmej pomocy pielęgniarek nie karmiłam małej piersią bo nie umiałam. Pielęgniarki odmówiły mi w nocy pomocy. Stwierdziły, że to mój problem, że mała nie umie jeść. Karmiłam ją w wielkich bólach może z miesiąc. Dlatego też apeluje jeśli któraś z Was chce się tam wybrać niech najpierw tam pojedzie i zapozna się z warunkami tam panującymi. Dopytajcie się porządnie, żebyście później nie żałowały.
    Szok,szok.To w takim szpitalu Praskim przede wszystkim dbaja o dzieci,mily personel nawet (przynjamniej ja nie mialam zadnych zwad)A nie ma mozliwosci zeby ktos nawet kilka razy nie pokazal jak przystawic dziecko do piersi jak dziecko placze np w nocy mimo cyca to wezma i dokarmia, i sie zapytaja czy pani chce zeby dac mieszanke Badania ciagle jakies robil
    Jak chcialam wyjsc wczesniej do domu to ordynator mowil ze nie wazne ze ze mna jest ok ,oni musza byc pewni ze z dzieckiem jest ok.Po dwoch dobach wyszlam.Nie ma co sie spieszyc,dzieci najwazniejsze .

Początkująca(y)

czesc dziewczyny, dopiero co zarejestrowałam sie tutaj tak wiec witam wszystkie ciężarówki :)
    mam oczywiście prośbę, pytanie- przeszukałam wszystko co się dało ( w necie) i nie moge znależć żadnych info o lekarzu ze szpitala bielańskiego- dr wieczorek.
    Moja koleżanka ostatnio trafiła do niego i bardzo poleca.
    Czy któraś coś o nim słyszała?
    To az dziwne,że nic o nim nie ma w necie- ani pozytywow ani negatywów?

Początkująca(y)

Dziewczyny, przy okazji podziele sie opinia na temat szpitala bródnowskiego.
    Co prawda nie rodziłam jeszcze, leżałam tam 3 tyg temu na patologii ale słyszałam od innych dziewczyn opinie. Niestety negatywne.
    Dla mnie osobiscie panują tam fatalne warunki sanitarne- zaznaczam jeszcze raz, że widziałąm wszytsko na własne oczy ale na patologii. Dziewczyny mówiły, że porodówka jest ciut lepsza...małe pocieszenie jak dla mnie,
    Opieka- ponoć lekarze są tam super (jeśli chodzi o wiedzę). Gorzej z położnymi...totalna olewka! twoim zadaniem jest tam leżec i nie marudzic. A jak tylko powiesz ze cos cie boli to od razu nospa w zastrzyku! mimo,ze ja mialam zlecone KTG w razie bóli...
    Czystość- SMRÓD stechlizna, koce którymi sie przykrywałam śmierdziały, w łazience...o boże...tam to sie dzialo!!!!!!!!! WC -kolejne śmierdzące warunki!
    Obiady- tu sie nie czepiam bo to w koncu nie wczasy, ale uśmiałam się jak połozna powiedziała,ze diete ustala dietetyk!!!!
    Moj lekarz pracuje własnie w tym szpitalu u gdyby nie on wyszłabym stamtad na własne zyczenie...
    Ogolnie nie polecam...

Początkująca(y)

Hejka, ja mam zupełnie inne zdanie na temat szpitala Bródnowkiego. Rodziłam tam 2 tygodnie temu i ogólnie jestem bardzo zadowolona. Rodziłam w pojedynczej sali razem z mężem, nie obeszło sie bez znieczulenia i tu wielkie zaskoczenie nic za to nie płaciliśmy. Położna i lekarz podczas porodu rewelacja. co do położnych na oddziale poporodowym to może nie wszystkie ale było kilka bardzo nieprzyjemnych no i oczywiście co położna to zupełnie inne zdanie. ale mi to akurat zupełnie nie przeszkadzało. co do warunków sanitarnych jedyny minus że nie w każdej sali jest toaleta i prysznic ale to też mi nie przeszkadzało. i już dziś jestem zdecydowana że jak bede miała rodzic kolejne dziecko to na pewno bedzie to w bródnowskim. :)

Mama czerwcowa 06 Avatar Fredka1

Ja też rodziłam w Bródnowskim i podzielam zdanie milki. Uważam, że opieka nad noworodkami i matkami jest w porządku. A co do warunków estetycznych to nie hotel. A ludzie jednego dnia mają lepszy humor drugiego gorszy. Zauważyłam, że jak się traktuje z góry pielęgniarki to ogólnie źle traktują. Oczywiście nie zarzucam tu nic annie. Każdy może mieć własne zdanie. Jednak ja byłam bardzo zadowolona.

url=http://pierwszezabki.pl] [/url]

Entuzjast(k)a Avatar enka1

Hej
    Ja rodziłam na karowej, Niestety 4 tyg. leżałam na porodówce bo małej spadało tętno. Poród był wywoływany w 36 tyg. Opieka super, na patologii i też dobrze. Poźniej na położniczym to kiepsko, każdy się wymądrza jak pielęgnować niemowlę i zdziwione, że nie wiesz, poza tym każda mówi co innego.Ale znowu duży plus dla neonatologii lekarze bardzo dbają o maluszki (jak coś złego sie dzieje) a położne to zależy jak się trafi. Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pisz na priwa bo nie wiem czy będę tu jeszcze zaglądać bo moja malutka pochłania dużo czasu
    13.09.2008r. PAMIĘTAMY........ZAWSZE BĘDZIEMY CIĘ KOCHAC

Zadomowiona(y)

Witam,
    termin porodu mam na koniec stycznia 2010, i teraz sie zastanawiam, bo chcialabym wynajac sale do porodu i czy taka moziwosc istnieje na madalinskiego, ile to kosztuje i czy trzeba wczesniej sie jakos zapisac? i czy znieczulenie jest tam bezplatne? nie moge sie dostac na ich strone dlatego prosze was kochane mamy o informacje.

Lipcowe mamy'09

Cytat Napisał SercaDwa Zobacz post
    Dziewczyny,czy macie może w miarę świeże informacje na temat Inflanckiej.Najbardziej interesuje mnie to czy nie tną krocza rutynowo i czy rodzi się kameralnie.Ile osób towarzyszy przy porodzie?Będę wdzieczna za odpowiedzi
    Tna rutynowo i na porodowce nawet sie nikt nie informuje,ze zaraz zostaniesz nacieta. Tylko ciach i juz naciecie, nawet jak moglo by sie obejsc bez niego .
    Ja sie strasznie balam,ze pozniej bede maila jakis dyskonfort z powodu naciecia krocza. 2msc po porodzie bylo jeszcze strasznie, ale pozniej juz super!!!!!!!!
    Podpisuje, sie pod poprzedniczkami,ze czasem lepiej byc nacieta niz popekac. I chyba tez wszystko zalezy jak lekarz zalozy szwy, a raczej jak sie przylozy do szycia.
    Nie mniej ja tak jak juz kiedys pisalam wole omijac ten szpital z daleka - glownie ze wzgledu na beznadziejna opieke noworodkowa i niestety niekompetenta. Porod wszystko zalezy na jakiego lekarza, polozna trafisz, czy masz cos oplacone , czy nie itp.
    Warunki sanitarne - tragiczne - na caly oddzial noworodkowy dwie male lazienki (w jednej 2prysznice + 2 toalety). Jest to duzo za malo na tak duzo kobiet tam rodzacych.No i niestety czystoscia nie swieca.Ja rodzilam na tej ogolnej sali i ciesze sie ,ze nie wykupilam pokoju do porodu rodzinnego. Na tych ogolnych porodach lozka sa przedzielone scianami. Za to polozne widza wszystkie rodzace i dosc czesto przychodza. Z tego co wiem polozne na tej ogolnej porodowce biora 500zl jak akurat maja dyzur, a 1000zl jak sa po dyzuze.

Majowe mamy'08 Avatar Ola K.

Jeszcze nie samotna, w 2008 na Madalińskiego sala kosztowała 400zł nie wiem jak wygląda kwestia zapisu (nie da się zapisać na konkretny dzień bo nie wiadomo kiedy wypadnie poród, ale pewnie trzeba by to jakoś zgłosić w szpitalu). Nie wiem do końca, jak wygląda sprawa tych sal - bo są 4 jednoosobowe, a mam wrażenie, że innych nie ma, więc czyżby się z urzędu płaciło za salę porodową? Ja miałam opłaconą położną, ona wszystko załatwiała. Znieczulenie na życzenie kosztuje 700zł, mnie nie było dane z niego skorzystać Powodzenia.

. Avatar martuśka85
    Wpisów do bloga
    3

ja sie bede zastanawiac między Bródnowskim a Bielańskim, ale najbardziej chodzi mi o to, by po 1. było wszystko zgodnie z prawem czyli za darmo, a po 2. zebym miała wpływ na to, jak rodzę, tzn. w jakiej pozycji, ze znieczuleniem czy bez, jakie srodki mi podaja, czy beda mnie ciąć itp. no i żeby byli tam fachowcy, ale z tego co wiem, w obu tych szpitalach są.