+ Odpowiedz na ten temat
Strona 157 z 167 PierwszyPierwszy ... 137 147 152 156 157 158 162 ... OstatniOstatni
1 561. do 1 570. z 1664
    mamuśka Avatar meganne
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 6 razy za 6 posty/ów

Domyślnie Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

nie miałam wyjścia hehehe ale bylo warto.......

Fan(ka)
    Dzięki!
    12
    Podziękowano 37 razy za 31 posty/ów

Czy któraś slyszala coś lub rodziła na orłowskiego ? Ja zastanawiam się nad nim ale mało o nim opinii

Nasz Aniołek Lilka 30.06.2009 (27 tc)
    http://liliananaszacorcia.pamietajmy.com.pl

Fan(ka) Avatar agapa
    Dzięki!
    15
    Podziękowano 21 razy za 20 posty/ów

Cytat Napisał kasikz Zobacz post
    Czy któraś slyszala coś lub rodziła na orłowskiego ? Ja zastanawiam się nad nim ale mało o nim opinii
    Ja tam rodziłam pierwszą córkę, a dwie kolejne na Kasprzaka w IMiD.
    Nie byłam zadowolona ze szpitala na Czerniakowskiej. Rodziłam na sali za którą zapłaciłam 500 zł a zaglądali do mnie tylko wtedy jak mąż kogoś zawołał. Krocze miałam rozerwane i nacięte (16 szwów). Może dlatego że to była pierwsza ciąża. Po porodzie na położniczym zero opieki. Dziecko nie umiało chwycić brodawki to zamiast mi pomóc to łatwiej było powiedzieć że nie chce mi się karmić.

Polecam za to IMiD. Rodziłam na sali ogólnej z mężem oczywiście. Cały czas ktoś przy mnie był. Atmosfera super. Są żarty śmiech i przede wszystkim pomoc położnych. Byłam na dlugim spacerku po korytarzu, ćwiczenia, położna bardzo pomagała bo dziecko miałam wysoko.Było cudownie. Zastanawiam się czy przypadkiem Bóg nie zesłał mi aniołów w osobach położnych i lekarzy.

W Czerniakowskim podobno coś się zmieniło. Ja tam rodziłam 8,5 roku temu ale lada dzień będzie tam rodzić moja siostra to zdam relację jak nie zapomnę.

Fan(ka)
    Dzięki!
    12

Nie wiem czy mowimy o tym samym szpitalu, bo w sumie koło siebie sa dwa. Ale dzięki za odpowiedz. I czekam na relacje z siostry porodu. Mnie interesuje bo ma też neonantologie. I z tego co słyszalam to dużo sie w nim zmieniło

Entuzjast(k)a Avatar &Ewcia
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 8 razy za 8 posty/ów

Witajcie!
    Wstępnie rozglądałam się dziś na szpitalami położniczymi. Najbardziej podoba mi się szpital św. Zofii. Co w praktyce oznacza, że trudno się tam dostać? Czy trudno się dostać również do lekarza przyjmującego w ramach NFZ w przyszpitalnej przychodni?
    Zapewne chciałabym wykupić usługę opieki położnej i salę jednoosobową, żebym nie musiała być uzależniona od drugiej osoby w pokoju i rodzinka mogła u mnie siedzieć cały dzień.
    Czy orientujecie się może, czy w październiku też ciężko się tam dostać (wtedy chyba nie ma tylu porodów co np. na wiosnę).
    Będę wdzięczna za uwagi. :)

Lipcowe mamy'09
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 18 razy za 17 posty/ów

Ja tam nie rodzilam, ale corcia jak miala 2 tyg lezala tam na noworodkach. (powinnam wrocic z nia na Inflancka, ale tam jak bylam po wyniki badan dr. powiedzial mi,ze jakby mala miala wracac do szpitala, tozebym szukala jej innego, bo n Inflanckiej nie wiedza jak ja leczyc) Mala lezala sama na Czerniakowskiej, wiec moge wypowiedzic sie tylko z tego punktu widzenia. Opieka noworodkowa dobra, pielegniarki mile, ale trzeba czasem dopilnowac, jak w wiekszosci szpitali. Jak cos jest nie tak, to jest super pani ordynator, zawsze wyslucha i pomoze... Dbaja o czystosc i zeby tlumow nie bylo!!! Rozmawialam z mami, ktore wlasnie wtedy tam rodzily i byly zadowolone. Wiem,ze ciezko sie do tego spzitala dostac. A i na izbie przyjec moze nie jest za milo, ale jak sie juz ja przejdzie to znacznie lepiej Na pewno maja swietna neatologie i OIOM i jest cenionym i majoacym bardzo dobra opinie wsrod roznych lekarzy, z innych szpitali.

Wdrożona(y) Avatar mamaemila
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów

Cytat Napisał &Ewcia Zobacz post
    Witajcie!
    Wstępnie rozglądałam się dziś na szpitalami położniczymi. Najbardziej podoba mi się szpital św. Zofii. Co w praktyce oznacza, że trudno się tam dostać? Czy trudno się dostać również do lekarza przyjmującego w ramach NFZ w przyszpitalnej przychodni?
    Zapewne chciałabym wykupić usługę opieki położnej i salę jednoosobową, żebym nie musiała być uzależniona od drugiej osoby w pokoju i rodzinka mogła u mnie siedzieć cały dzień.
    Czy orientujecie się może, czy w październiku też ciężko się tam dostać (wtedy chyba nie ma tylu porodów co np. na wiosnę).
    Będę wdzięczna za uwagi. :)

nie wiem jak jest z przychodnia przyszpitalna, ale na pewno trzeba miec z tego szpitala lekarza prowadzącego bo inaczej nie ma szans żeby Cie przyjeli. Z osób, które znam wszystkie chodziły prywatnie do lekarzy. Wszystkie te osoby sa zadowolone, niemniej jednak za wszystko trzeba płacic. Wejdz sobie na strone tego szpitala i sama zobaczysz. Juz na wstepie informują, że przyjmuja pacjentki prowadzone przez lekarzy pracujących w tym szpitalu.
    Nie liczyłabym, że w październiku bedzie mniej rodzących, tam zawsze jest tłum, zreszta nie tylko tam.

Entuzjast(k)a Avatar &Ewcia
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 8 razy za 8 posty/ów

mamaemila dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze duuużo czasu, podpytam też moją gin, który szpital poleca (ona sama nie pracuje chyba w żadnym).

Fan(ka)
    Dzięki!
    12

Cytat Napisał stopi69 Zobacz post
    Ja tam nie rodzilam, ale corcia jak miala 2 tyg lezala tam na noworodkach. (powinnam wrocic z nia na Inflancka, ale tam jak bylam po wyniki badan dr. powiedzial mi,ze jakby mala miala wracac do szpitala, tozebym szukala jej innego, bo n Inflanckiej nie wiedza jak ja leczyc) Mala lezala sama na Czerniakowskiej, wiec moge wypowiedzic sie tylko z tego punktu widzenia. Opieka noworodkowa dobra, pielegniarki mile, ale trzeba czasem dopilnowac, jak w wiekszosci szpitali. Jak cos jest nie tak, to jest super pani ordynator, zawsze wyslucha i pomoze... Dbaja o czystosc i zeby tlumow nie bylo!!! Rozmawialam z mami, ktore wlasnie wtedy tam rodzily i byly zadowolone. Wiem,ze ciezko sie do tego spzitala dostac. A i na izbie przyjec moze nie jest za milo, ale jak sie juz ja przejdzie to znacznie lepiej Na pewno maja swietna neatologie i OIOM i jest cenionym i majoacym bardzo dobra opinie wsrod roznych lekarzy, z innych szpitali.
    Dzięki wielkie za odpowiedz, wlasnie o neonantologie OIOM mi chodzi, a reszte przeżyję. Własnie bylam na wizycie u ordynatora oddziału położniczego wiec mam nadzieje że jakoś tam sie dostanę/;)A czy izba przyjeć jest jedna na wszytskie oddziały? zastanawiałam sie jak to wyglada

Sierpniowa mama 2009 Avatar dominiczka87
    Dzięki!
    83
    Podziękowano 63 razy za 53 posty/ów

Hej,
    ja rodziłam w szpitalu im. orłowskiego na czerniakowskiej i leżałam tam dwa razy na patologii ciąży. Ja jestem bardzo zadowolona i następne dziecko bardzo bym chciała też tam rodzić. Położne na patologii rewelacja, podobnie na bloku porodowym, te na poporodowym nie wszystkie miłe no ale w sumie nie muszą być miłe tylko kompetentne. Lekarze też super, choć wszyscy "trzęsą" się przed profesorem i to on podejmuje najważniejsze decyzje. Facet nie boi się podejmować ciężkich decyzji. No i leżałam z kobietką, której robił 6 cesarke! Żaden inny nie chciał się podjąć, zresztą ona mówiła że jakby trzeba było to wszedzie by za nim pojechała
    Opieka nad dzidzią była dla mnie najważniejsza bo moja Zosia mogła się przedwcześnie urodzić a to najlepszy szpital z opieką neonaologiczną zaraz po centrum zdrowia dziecka, no i z czd współpracuja także jak coś się dzieje z dzidzią a nie mają sprzetu albo nie mogą sobie poradzić to odrazu do czd przewożą. Pielęgniarki na neonatologii też miłe i pomocne, a Pani doktor (zapomniałam nazwiska)rewelacja!.
    Chciałam rodzić na sali prywatnej(500 zł) ale obie były zajete i rodziłam na ogólnej(dwa łóżka przedzielone ścianką) ale w sumie to nie żałuje. Miałam zzo (650 zł) no i pani anastezjolog rewelacja. Co chwile przychodziła, pytała czy nie boli, jak tylko zaczynała to dorzucała dawke i w sumie dzieki niej i zzo bardzo miło wspominam swój poród
    Tak więc bardzo goraco polecam ten szpital.
    Aha.. no jest na izbie przyjęć położna, która jest delikanie mówiąc nieprzyjemna no ale w sumie to nieważne