1 661. do 1 670. z 2065
-
3-02-2010, 13:49 #1661Początkująca(y)
Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA
Hej dziewczyny! Ja rodziłam w październiku 2008r na Karowej. Poród wspominam bardzo dobrze, chociaż leżały ze mną dziewczyny, które miały inne odczucia. Wydaje się mi,że zależy wiele tez od naszego nastawienia. Chociaż po rozmowach z dziewczynami doszłam do wniosku,że zależy też na jaka zmianę akurat trafi się. Miałam szczęscie i trafiłam dobrze, bo dziewczyny które rodziły przede mną, nie mogły wyjść z podziwu, jak zajmują sie mna i z jaką troską rozmawiają ze mną.Myślały nawet,że może kogos tam znam lub coś w tym rodzaju. A wierzcie mi nic z tych rzeczy.
Jedynym minusem jest to,że faktycznie nie mają tam miejsc. Ja do momentu porodu(indukowany, przenoszona i cukrzyca) leżałam przez 3dni na bloku porodowym, bo na patologii nie było miejsc. Po porodzie 2doby tez leżałam na bloku, bo nie było miejsca na połozniczym. Na szczescie w 3dobie wyszłysmy do domu.
Pozdrawiam
-
4-02-2010, 12:40 #1662
pozwolicie że i ja dodam swoje 3 grosze. Wa wrześniu '09 rodziłam na Inflanckiej. Poród SN miałam szczęście bo sala jedynka porodowa była wolna więc wykupiłam
. Położne jak najbardziej ok (załapałam się na 2 zmiany) Po porodzie byłam już na ogólnej, wiele się mówi o tym że mało sanitariatów ect ale nigdy nie doświadczyłam kolejki czy to pod przysznic czy do WC, więc chyba nie ma problemu. Opieka poporodowa też ok jest tylko ale... trzeba dopytywać się jeśłi chce się mieć dodatkowe informacje. Polecam od laktacji Panią Małgosię - jest po prostu BOSKA. Ja co prawda nei miałam problemó z karmieniem, ale na sali ze mną kilka dziewczyn miało, i p Małgosia "stanęła na rzęsach" i dziewczyny zaczęły karmić
Raz dziennie wieczorami po obchodzi przychodziła pielęgniarka/położna i brała jednego szkraba i pokazywała jak kąpać niemowlaka. Dodatkowo, przy wizytach pediatrycznych dokłądnie pokazywano jak czyścić pępuszek jak zakładać pieluchę ect. Szpital i opieka na plus ( i nie odsyłają rodzących )
-
4-02-2010, 13:47 #1663
-
4-02-2010, 14:15 #1664
mcgosia83 Byłam osobiście w Praskim i mnie nie przekonał. Podobało mi się, że tam tak cichutko, zero ruchu tzn tłumów odwiedzających ale jakoś szaro i ponuro, no i te sale poporodowe na korytarzu za jakimiś drzwiami suwanymi. Słyszałam jednak wiele dobrych opinii na temat opieki położnych.
Ja natomiast chyba już ostatecznie zdecydowałam się na Solec. Ewentualnie porozmawiam z położną na temat opieki indywidualnej. Mam namiar na jedna z pań położnych. Mam nadzieję, że nie jest późno
-
5-02-2010, 09:46 #1665
Przed narodzinami była u nas polożna z Bielańskiego (zamiast szkoły rodzenia zaprosiliśmy taką panią) i mówiła że do bielanskiego ciężko się dostać. Tam jest jakaś świetna patologia podobno i przysyłają im pacjentki z całej polski więc prawdopodobne bardzo, że będzie leżało tam więcej dziewczyn ze śląska niż z Warszawy.
-
5-02-2010, 16:28 #1666
No to jednak sie wzieli za oddzial noworodkow i zmian,.. i bardzo dobrze!!! bo jak ja rodzial to byl bezwzgledny zakaz mycia dzieci... jak sie prosilo to pielegniarki mowily, ze maja zakazane mycie. Powod- wzgley bezpieczenstwa.
Moja corcia przez 8 dni , byla raz umyta jak poszlam poprosic o to doktorowa
-
5-02-2010, 16:32 #1667
Zgadzam sie z tym. Jak lezalysmy na pediatrii, to poznalam sporo mam , ktore rodzily w Bielanskim i prawie wszystkie byly z innych miast, oddalonych bardzo dzuo od Warszawy.
Na pewno maja tam bardzo dobra patologie. Tam glownie leza dziewczyny z "bardzo trudnymi" ciazami. I jak cos tfu tfu dzieje sie z noworodkiem to robia dokladna diagnostyke. No i czyste i przyjemne sale.
-
5-02-2010, 16:35 #1668
Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.
-
6-02-2010, 10:13 #1669
To jeszcze trochę info- dla mam, które dysponują większą gotówką polecam opiekę i poród w prywatnym szpitalu Medicovera , w cenie szkoła rodzenia, opieka lekarza przed i poporodowa sale i sam poród no jak co najmniej w Hiltonie no ale i cena podobna około 10 tys
dla mam chcących prowadzenia ciąży prywatnie (z bemowa) polecam Centrum medyczne Bemowo dr M. Bahanek. Świetny lekarz, jedyny minus to czasami się spóźnia
) wiem że przyjmuje i pracuje w szpitalu Bródnowskim. Ponadto plusem tego centrum jest to że w gabinetach gin jest USG, tak więc nie jest się odsyłanym czy też nie czeka się w kolejce a można bez problemu przy każdej wizycie podejżeć swoje maleństwo
jedynie 3D i 4D jest dodatkowo płatne (ja osobiście wolałam standardowe 2D)
-
6-02-2010, 22:19 #1670
Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.
Ja miałam drugi raz wybrać się na inflancką .
Miałam tam CC we wrześniu 2008 . Synek był ułożony posladkowo i dlatego CC . Teraz mimo iż różnica będzie 1.7 miesięcy wskazań u mnie do CC nie ma
Także no cóż myslę sobie urodze normalnie tyle kobiet rodzi dam rade
No więc dzwonie sobie do pani z inflanckiej połoznej w celu dopytania bo chciałam miec indywidualną opieke . Pani podała cene 1000zł ( za chwilkę będą już do podpisania umowy ze szpitalem na położną obecnie są u prawników tak mi pani powiedziała ) no i gadam z nią dalej i mówie pani że znam szpital bo miałam tam CC. Okazło sie ze jak miałam CC to pani już mniej chętna jest . Bo to trudniejszy poród bo musi być cały czas monitorowany , że ostatnio panie po CC tam rodziły ale to się różnie może skończyć - np. kolejnym CC itp.. No i powiem wam że się wkurzyłam starsznie taką postawą .. Ja się na poród SN wcale nie pcham ale to wkońcu nie moja wina że wskazań do CC nie ma .. A dwa spytałam pani grzecznie czy pieniądze to chce brać za darmo , bo jakbym miała pewność że urodze szybko , bezboleśnie i bez komplikacji to na co by mi była ta połozna .
W efekcie wybrałam inny szpital