Strona 167 z 207 PierwszyPierwszy ... 147 157 162 166 167 168 172 177 187 ... OstatniOstatni
1 661. do 1 670. z 2065
Drzewko podziękowań21Podziękowań

Temat: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Hej dziewczyny! Ja rodziłam w październiku 2008r na Karowej. Poród wspominam bardzo dobrze, chociaż leżały ze mną dziewczyny, które miały inne odczucia. Wydaje się mi,że zależy wiele tez od naszego nastawienia. Chociaż po rozmowach z dziewczynami doszłam do wniosku,że zależy też na jaka zmianę akurat trafi się. Miałam szczęscie i trafiłam dobrze, bo dziewczyny które rodziły przede mną, nie mogły wyjść z podziwu, jak zajmują sie mna i z jaką troską rozmawiają ze mną.Myślały nawet,że może kogos tam znam lub coś w tym rodzaju. A wierzcie mi nic z tych rzeczy.
    Jedynym minusem jest to,że faktycznie nie mają tam miejsc. Ja do momentu porodu(indukowany, przenoszona i cukrzyca) leżałam przez 3dni na bloku porodowym, bo na patologii nie było miejsc. Po porodzie 2doby tez leżałam na bloku, bo nie było miejsca na połozniczym. Na szczescie w 3dobie wyszłysmy do domu.
    Pozdrawiam

mamuśka :) Avatar enka75

pozwolicie że i ja dodam swoje 3 grosze. Wa wrześniu '09 rodziłam na Inflanckiej. Poród SN miałam szczęście bo sala jedynka porodowa była wolna więc wykupiłam . Położne jak najbardziej ok (załapałam się na 2 zmiany) Po porodzie byłam już na ogólnej, wiele się mówi o tym że mało sanitariatów ect ale nigdy nie doświadczyłam kolejki czy to pod przysznic czy do WC, więc chyba nie ma problemu. Opieka poporodowa też ok jest tylko ale... trzeba dopytywać się jeśłi chce się mieć dodatkowe informacje. Polecam od laktacji Panią Małgosię - jest po prostu BOSKA. Ja co prawda nei miałam problemó z karmieniem, ale na sali ze mną kilka dziewczyn miało, i p Małgosia "stanęła na rzęsach" i dziewczyny zaczęły karmić Raz dziennie wieczorami po obchodzi przychodziła pielęgniarka/położna i brała jednego szkraba i pokazywała jak kąpać niemowlaka. Dodatkowo, przy wizytach pediatrycznych dokłądnie pokazywano jak czyścić pępuszek jak zakładać pieluchę ect. Szpital i opieka na plus ( i nie odsyłają rodzących )

Fan(ka) Avatar mcgosia83

Czy naprawdę nikt nie zamierza rodzić w Praskim???

Początkująca(y) Avatar karlika_

mcgosia83 Byłam osobiście w Praskim i mnie nie przekonał. Podobało mi się, że tam tak cichutko, zero ruchu tzn tłumów odwiedzających ale jakoś szaro i ponuro, no i te sale poporodowe na korytarzu za jakimiś drzwiami suwanymi. Słyszałam jednak wiele dobrych opinii na temat opieki położnych.
    Ja natomiast chyba już ostatecznie zdecydowałam się na Solec. Ewentualnie porozmawiam z położną na temat opieki indywidualnej. Mam namiar na jedna z pań położnych. Mam nadzieję, że nie jest późno

Wrześniowy tatuś Avatar Ojczulek

Cytat Napisał kasia0305 Zobacz post
    Witam

Bardzo będę wdzięczna za info o Bielańskim szpitalu. Pewnie ten temat się przewija ale może macie jakieś świeże wiadomości np. o cenach znieczulenia przy porodzie, osobnych salach. I jak tam jest z przyjęciami- czy często odsyłają?

Będę bardzo wdzięczna
    Przed narodzinami była u nas polożna z Bielańskiego (zamiast szkoły rodzenia zaprosiliśmy taką panią) i mówiła że do bielanskiego ciężko się dostać. Tam jest jakaś świetna patologia podobno i przysyłają im pacjentki z całej polski więc prawdopodobne bardzo, że będzie leżało tam więcej dziewczyn ze śląska niż z Warszawy.

Lipcowe mamy'09

Cytat Napisał enka75 Zobacz post
    pozwolicie że i ja dodam swoje 3 grosze. Wa wrześniu '09 rodziłam na Inflanckiej. Poród SN miałam szczęście bo sala jedynka porodowa była wolna więc wykupiłam . Położne jak najbardziej ok (załapałam się na 2 zmiany) Po porodzie byłam już na ogólnej, wiele się mówi o tym że mało sanitariatów ect ale nigdy nie doświadczyłam kolejki czy to pod przysznic czy do WC, więc chyba nie ma problemu. Opieka poporodowa też ok jest tylko ale... trzeba dopytywać się jeśłi chce się mieć dodatkowe informacje. Polecam od laktacji Panią Małgosię - jest po prostu BOSKA. Ja co prawda nei miałam problemó z karmieniem, ale na sali ze mną kilka dziewczyn miało, i p Małgosia "stanęła na rzęsach" i dziewczyny zaczęły karmić Raz dziennie wieczorami po obchodzi przychodziła pielęgniarka/położna i brała jednego szkraba i pokazywała jak kąpać niemowlaka. Dodatkowo, przy wizytach pediatrycznych dokłądnie pokazywano jak czyścić pępuszek jak zakładać pieluchę ect. Szpital i opieka na plus ( i nie odsyłają rodzących )
    No to jednak sie wzieli za oddzial noworodkow i zmian,.. i bardzo dobrze!!! bo jak ja rodzial to byl bezwzgledny zakaz mycia dzieci... jak sie prosilo to pielegniarki mowily, ze maja zakazane mycie. Powod- wzgley bezpieczenstwa.
    Moja corcia przez 8 dni , byla raz umyta jak poszlam poprosic o to doktorowa

Lipcowe mamy'09

Cytat Napisał Ojczulek Zobacz post
    Przed narodzinami była u nas polożna z Bielańskiego (zamiast szkoły rodzenia zaprosiliśmy taką panią) i mówiła że do bielanskiego ciężko się dostać. Tam jest jakaś świetna patologia podobno i przysyłają im pacjentki z całej polski więc prawdopodobne bardzo, że będzie leżało tam więcej dziewczyn ze śląska niż z Warszawy.
    Zgadzam sie z tym. Jak lezalysmy na pediatrii, to poznalam sporo mam , ktore rodzily w Bielanskim i prawie wszystkie byly z innych miast, oddalonych bardzo dzuo od Warszawy.
    Na pewno maja tam bardzo dobra patologie. Tam glownie leza dziewczyny z "bardzo trudnymi" ciazami. I jak cos tfu tfu dzieje sie z noworodkiem to robia dokladna diagnostyke. No i czyste i przyjemne sale.

Domyślnie Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.

Cytat Napisał precel Zobacz post
    W listopadzie bylam w szpitalu, zeby popytac o wszystko polozna -pokazala mi rowniez sale do porodow rodzinnych (akurat bylo zupelnie pusto) i tak:
    *sale te sa na bloku A (na parterze -po lewej stronie od wejscia)
    *jest ich 4szt -maja wanne, sako, w jednej specjalny fotel, na ktorym mozna przyjac rozne pozycje, pobujac sie itp.
    *porod rodzinny kosztuje 600zl (dla uczestnikow szkoly rodz Inflancka -500zl)
    *pytaja, czy kobieta chce lewatywe, ale czesto ja po prostu zalecaja
    *u pierwiastek naciecie krocza jest bardzo czeste
    *znieczulenie na prosbe pacjentki, bezplatne
    *ostatnia faza porodu (koncowka parcia) w pokoju vis a vis sal rodzinnych -tam jest caly sprzet, waga dla dziecka itp.
    -jesli ta sala jest zajeta, to caly porod moze byc dokonczony w sali rodzinnej (mozna tam przystosowac lozko)
    *obie fazy porodu prowadzone w sposob aktywny
    *nie ma zmuszania do rodzenia na lezaco (fotel ma wiele ustawien, mozna tez przybrac swoja pozycje)
    *po urodzeniu dziecko laduje na brzuchu mamy, nastepnie mierzenie, wazenie -w tym czasie mama rodzi lozysko, ew. szycie i na ok 2h rodzice z dzieckiem wracaja na sale rodzinna, by pobyc wspolnie z dzieckiem
    *polozna pomaga przystawic do piersi

*sale poporodowe sa 4,3,2,1osob.
    *jedynki sa dwie -platne dodatkowo (250zl sala z natryskiem, 300zl sala z wc i natryskiem)
    *odwiedziny na wieloosobowych salach w godz. 9-19, w jedynkach do g.22 (nie ma w nich miejsca na lozko dla os. towarzyszacej, typu maz)
    *po porodzie, jesli wszystko OK wypis po 1,5-2 dobach (przy cesarce po 3 dobach)
    *nie ma OIOMu dla noworodkow -jesli ze zdrowiem dziecka jest jakis problem, jest przewozone do innego szpitala

*REMONT zakonczy sie nie wczesniej, jak w kwietniu 2010r. (tam OIOM bedzie)

Wrazenie bardzo pozytywne, blok A jest kameralny i mysle, ze mozna sie tam swobodnie poczuc.
    Przyjazd do porodu jest rekomendowany:
    -przy regularnych skurczach co 5min,
    -po odejsciu czystych wod –w ciagu 4h,
    -po odejsciu wod zielonkawych –bezposrednio

W razie pytan, piszcie –moze cos pominelam, a wiem ;)
    Ja mam termin na polowe lutego 2010r.
    Pozdrawiam serdecznie

Ja mogę jedynie potwierdzić powyższe rodziłam we wrześniu'09 z tym że :
    to nie poród rodzinny a poród w jednoosobowej sali koszt 600 (rodzinny bezpłatrnie może być na sali ogólnej)
    ogólnie b pozytywnie , ten szpital polecam

To jeszcze trochę info- dla mam, które dysponują większą gotówką polecam opiekę i poród w prywatnym szpitalu Medicovera , w cenie szkoła rodzenia, opieka lekarza przed i poporodowa sale i sam poród no jak co najmniej w Hiltonie no ale i cena podobna około 10 tys
    dla mam chcących prowadzenia ciąży prywatnie (z bemowa) polecam Centrum medyczne Bemowo dr M. Bahanek. Świetny lekarz, jedyny minus to czasami się spóźnia ) wiem że przyjmuje i pracuje w szpitalu Bródnowskim. Ponadto plusem tego centrum jest to że w gabinetach gin jest USG, tak więc nie jest się odsyłanym czy też nie czeka się w kolejce a można bez problemu przy każdej wizycie podejżeć swoje maleństwo jedynie 3D i 4D jest dodatkowo płatne (ja osobiście wolałam standardowe 2D)

Wrześniowe mamy 2008

Domyślnie Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.

Cytat Napisał pinnock Zobacz post
    Ja też ostatecznie po przeczyczatniu miliona postów na temat wszystkich szpitali zdecyduję się chyba na Inflancką. Chociaż mój lekarz pracuje na Żelaznej i tam mnie kieruje to boję się, że gdy nadejdzie godzina zero zostanę odesłana do innego szpitala, a na Inflanckiej chociaż o to nie trzeba się bać.
    Precel mam do Ciebie pytanie czy będziesz miała prywatną opłaconą położną i czy w ogóle jest taka opcja w tym szpitalu. I czy chodziłaś do szkoły rodzenia na Inflanckiej i jeśli tak to jak wrażenia?
    Ja miałam drugi raz wybrać się na inflancką .
    Miałam tam CC we wrześniu 2008 . Synek był ułożony posladkowo i dlatego CC . Teraz mimo iż różnica będzie 1.7 miesięcy wskazań u mnie do CC nie ma Także no cóż myslę sobie urodze normalnie tyle kobiet rodzi dam rade No więc dzwonie sobie do pani z inflanckiej połoznej w celu dopytania bo chciałam miec indywidualną opieke . Pani podała cene 1000zł ( za chwilkę będą już do podpisania umowy ze szpitalem na położną obecnie są u prawników tak mi pani powiedziała ) no i gadam z nią dalej i mówie pani że znam szpital bo miałam tam CC. Okazło sie ze jak miałam CC to pani już mniej chętna jest . Bo to trudniejszy poród bo musi być cały czas monitorowany , że ostatnio panie po CC tam rodziły ale to się różnie może skończyć - np. kolejnym CC itp.. No i powiem wam że się wkurzyłam starsznie taką postawą .. Ja się na poród SN wcale nie pcham ale to wkońcu nie moja wina że wskazań do CC nie ma .. A dwa spytałam pani grzecznie czy pieniądze to chce brać za darmo , bo jakbym miała pewność że urodze szybko , bezboleśnie i bez komplikacji to na co by mi była ta połozna .
    W efekcie wybrałam inny szpital