1 731. do 1 740. z 2065
-
11-03-2010, 21:52 #1731
Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.
Mam lekarza . na prywatny raczej też mnie nie stać .
Nie wiem jak to jest do końca ale przy tak małej różnicy czasowej wg Polskiego Towarzystwa Ginekologocznego pacjentka powinna podpisac papier że godzi się na próbę porodu SN .. Pytanie a co jak go nie podpisze ?
Brzmi to tak :
1. Poród po przebytym cięciu cesarskim, jest możliwy drogami natury, gdy
istnieją dogodne warunki ze strony rodzącej i płodu, a zespół prowadzący poród
jest przygotowany do ciągłego monitorowania porodu i szybkiego wykonania cięcia
cesarskiego w przypadku pojawiających się powikłań podczas porodu.
2. Kobiety ciężarne i rodzące po przebytym cięciu cesarskim mogą być
zakwalifikowane do porodu, gdy spełnione są wszystkie procedury, a rodząca
akceptuje próbę porodu drogami rodnymi i wyraża świadomą zgodę na próbę porodu
drogami rodnymi, podpisaną w załączonej dokumentacji.
-
12-03-2010, 10:02 #1732
dziękuję Aniam, jesteś nieoceniona, teraz bede wiedziała jeszcze więcej. moze jak pójde tam na ktg to podpytam:)życzę Ci ładniutkiego porodu i cudownej malej kruszynki
-
12-03-2010, 13:48 #1733
-
12-03-2010, 14:03 #1734Początkująca(y)
Odp: Poród w Klinice Eskulap
Czy któraś z was miała poród w esculapie naturalny, ale wywoływany przed terminem? Byłam na konsultacji w wapienicy ale dopiero teraz sie zastanawiam czemu mam mieć wywoływany poród 2 dni przed terminem, czy to normalne?
-
12-03-2010, 18:05 #1735
ja przed 1 cesarką czytałam, ale te pytania sa tak sprytnie skonstruowane ze w zasadzie musisz sie zgodzić na to by dla ratowania zycia np usunęli Ci różne rzeczy i takie tam rózne rzeczy. A do tego daja Ci tak mało czasu, wiem ze wiele dziewczyn tego nei czyta, bo stoja nad Tobą...
Bede czekała na to czego sie dowiesz w środę, dziekuję. I jakby ktos sie chcial czegos dowiedziec o Inflanckiej, to pytajcie.
-
13-03-2010, 10:45 #1736
Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA
Hej,
ja rodziłam w szpitalu im. orłowskiego na czerniakowskiej i leżałam tam dwa razy na patologii ciąży. Ja jestem bardzo zadowolona i następne dziecko bardzo bym chciała też tam rodzić. Położne na patologii rewelacja, podobnie na bloku porodowym, te na poporodowym nie wszystkie miłe no ale w sumie nie muszą być miłe tylko kompetentne. Lekarze też super, choć wszyscy "trzęsą"
się przed profesorem i to on podejmuje najważniejsze decyzje. Facet nie boi się podejmować ciężkich decyzji. No i leżałam z kobietką, której robił 6 cesarke! Żaden inny nie chciał się podjąć, zresztą ona mówiła że jakby trzeba było to wszedzie by za nim pojechała
Opieka nad dzidzią była dla mnie najważniejsza bo moja Zosia mogła się przedwcześnie urodzić a to najlepszy szpital z opieką neonaologiczną zaraz po centrum zdrowia dziecka, no i z czd współpracuja także jak coś się dzieje z dzidzią a nie mają sprzetu albo nie mogą sobie poradzić to odrazu do czd przewożą. Pielęgniarki na neonatologii też miłe i pomocne, a Pani doktor (zapomniałam nazwiska)rewelacja!.
Chciałam rodzić na sali prywatnej(500 zł) ale obie były zajete i rodziłam na ogólnej(dwa łóżka przedzielone ścianką) ale w sumie to nie żałuje. Miałam zzo (650 zł) no i pani anastezjolog rewelacja. Co chwile przychodziła, pytała czy nie boli, jak tylko zaczynała to dorzucała dawke i w sumie dzieki niej i zzo bardzo miło wspominam swój poród
Tak więc bardzo goraco polecam ten szpital.
Aha.. no jest na izbie przyjęć położna, która jest delikanie mówiąc nieprzyjemna no ale w sumie to nieważne
-
14-03-2010, 00:55 #1737
-
15-03-2010, 11:58 #1738Fan(ka)
-
15-03-2010, 15:33 #1739Początkująca(y)
Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA
A jak jest teraz na Solcu? Czy któraś z Was coś może słyszała, wie?
-
16-03-2010, 08:22 #1740Początkująca(y)
Odp: Gdzie rodzić w Warszawie?
Ja rodziłam na Żelaznej z Renatą Alechnowicz. Była po prostu świetna. Bardzo miła, a jednocześnie stanowcza jak trzeba było. Świetnie prowadziła poród - nie byłam nacięta mimo, że mój synek okazał się bardzo duży (3900g, obwód głowy 37cm), a ja jestem małą kobietą (przed porodem 48 kg, 161cm wzrostu). Skończyło się małym pęknięciem (1go stopnia). Naprawdę uważam, że dałam radę go urodzić naturalnie dzięki Renacie. Doradzała pozycje (nie byłam w stanie myśleć), robiła mi okłady, dopingowała mnie. Świetny specjalista i jednocześnie ciepły człowiek.
Szpital też był OK.