Strona 174 z 207 PierwszyPierwszy ... 154 164 169 173 174 175 179 184 194 ... OstatniOstatni
1 731. do 1 740. z 2065
Drzewko podziękowań21Podziękowań

Temat: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Wrześniowe mamy 2008

Domyślnie Odp: Do pań, które rodziły na inflanckiej.

Cytat Napisał Renka79 Zobacz post
    Dziekuje aniam za odpowiedź. myslalam,z e tu juz nikt nie piszę. Dzieki za telefon do polożnej ja tez mam ich sporo. Trzeba liczyc na to, ze jak już mnie wymęczą to zrobia to cholerne cc. Nie wyobrazam sobie bez znieczulenia, bo ja mam b.niski próg bólu. Jest taki instytut w Warszawie gdzie robią cc na życzenie, ale kosztuje 6900zl a w tym momencie nei stac nas na odłozenie takiej kwoty a do ostatniej chwili myślalam ze mała sie nie odwróci. A w tym międzylesiu to masz lekarza czy to własnie taki prywatny szpital?
    Pozdrawiam
    Mam lekarza . na prywatny raczej też mnie nie stać .
    Nie wiem jak to jest do końca ale przy tak małej różnicy czasowej wg Polskiego Towarzystwa Ginekologocznego pacjentka powinna podpisac papier że godzi się na próbę porodu SN .. Pytanie a co jak go nie podpisze ?

Brzmi to tak :
    1. Poród po przebytym cięciu cesarskim, jest możliwy drogami natury, gdy
    istnieją dogodne warunki ze strony rodzącej i płodu, a zespół prowadzący poród
    jest przygotowany do ciągłego monitorowania porodu i szybkiego wykonania cięcia
    cesarskiego w przypadku pojawiających się powikłań podczas porodu.
    2. Kobiety ciężarne i rodzące po przebytym cięciu cesarskim mogą być
    zakwalifikowane do porodu, gdy spełnione są wszystkie procedury, a rodząca
    akceptuje próbę porodu drogami rodnymi i wyraża świadomą zgodę na próbę porodu
    drogami rodnymi, podpisaną w załączonej dokumentacji.

Początkująca(y) Avatar Renka79

dziękuję Aniam, jesteś nieoceniona, teraz bede wiedziała jeszcze więcej. moze jak pójde tam na ktg to podpytam:)życzę Ci ładniutkiego porodu i cudownej malej kruszynki

Wrześniowe mamy 2008

Cytat Napisał Renka79 Zobacz post
    dziękuję Aniam, jesteś nieoceniona, teraz bede wiedziała jeszcze więcej. moze jak pójde tam na ktg to podpytam:)życzę Ci ładniutkiego porodu i cudownej malej kruszynki
    Podpytaj i daj znać z ciekawości . A ja sie spytam na wizycie mojej lekarki jak będę w środe bo zaciekawiła mnie ta dodatkowa zgoda pacjentki . Jednym słowem czytajmy dwa razy zanim coś podpiszemy :)

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Poród w Klinice Eskulap

Czy któraś z was miała poród w esculapie naturalny, ale wywoływany przed terminem? Byłam na konsultacji w wapienicy ale dopiero teraz sie zastanawiam czemu mam mieć wywoływany poród 2 dni przed terminem, czy to normalne?

Początkująca(y) Avatar Renka79

ja przed 1 cesarką czytałam, ale te pytania sa tak sprytnie skonstruowane ze w zasadzie musisz sie zgodzić na to by dla ratowania zycia np usunęli Ci różne rzeczy i takie tam rózne rzeczy. A do tego daja Ci tak mało czasu, wiem ze wiele dziewczyn tego nei czyta, bo stoja nad Tobą...
    Bede czekała na to czego sie dowiesz w środę, dziekuję. I jakby ktos sie chcial czegos dowiedziec o Inflanckiej, to pytajcie.

Sierpniowa mama 2009 Avatar dominiczka87

Domyślnie Odp: Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Cytat Napisał kasikz Zobacz post
    Czy któraś slyszala coś lub rodziła na orłowskiego ? Ja zastanawiam się nad nim ale mało o nim opinii
    Hej,
    ja rodziłam w szpitalu im. orłowskiego na czerniakowskiej i leżałam tam dwa razy na patologii ciąży. Ja jestem bardzo zadowolona i następne dziecko bardzo bym chciała też tam rodzić. Położne na patologii rewelacja, podobnie na bloku porodowym, te na poporodowym nie wszystkie miłe no ale w sumie nie muszą być miłe tylko kompetentne. Lekarze też super, choć wszyscy "trzęsą" się przed profesorem i to on podejmuje najważniejsze decyzje. Facet nie boi się podejmować ciężkich decyzji. No i leżałam z kobietką, której robił 6 cesarke! Żaden inny nie chciał się podjąć, zresztą ona mówiła że jakby trzeba było to wszedzie by za nim pojechała
    Opieka nad dzidzią była dla mnie najważniejsza bo moja Zosia mogła się przedwcześnie urodzić a to najlepszy szpital z opieką neonaologiczną zaraz po centrum zdrowia dziecka, no i z czd współpracuja także jak coś się dzieje z dzidzią a nie mają sprzetu albo nie mogą sobie poradzić to odrazu do czd przewożą. Pielęgniarki na neonatologii też miłe i pomocne, a Pani doktor (zapomniałam nazwiska)rewelacja!.
    Chciałam rodzić na sali prywatnej(500 zł) ale obie były zajete i rodziłam na ogólnej(dwa łóżka przedzielone ścianką) ale w sumie to nie żałuje. Miałam zzo (650 zł) no i pani anastezjolog rewelacja. Co chwile przychodziła, pytała czy nie boli, jak tylko zaczynała to dorzucała dawke i w sumie dzieki niej i zzo bardzo miło wspominam swój poród
    Tak więc bardzo goraco polecam ten szpital.
    Aha.. no jest na izbie przyjęć położna, która jest delikanie mówiąc nieprzyjemna no ale w sumie to nieważne

Lipcowe mamy'09

Cytat Napisał kasikz Zobacz post
    Dzięki wielkie za odpowiedz, wlasnie o neonantologie OIOM mi chodzi, a reszte przeżyję. Własnie bylam na wizycie u ordynatora oddziału położniczego wiec mam nadzieje że jakoś tam sie dostanę/;)A czy izba przyjeć jest jedna na wszytskie oddziały? zastanawiałam sie jak to wyglada
    Z tego co sie orientuje to izba przyjec na poloznictwo i ginekologie jest jedna. Inne odzialy maja swoje izby. Mysle, ze jak kobieta jest rodzaca to przyjma bez kolejki,a tak to trzeba troszke poczekac. Jednak nie zrazaj sie izba przyjec

Fan(ka)

Dzięki kochane za odpowiedz , chyba jestem zdecydowana na ten szpital. Pan profesor z tego szpitala wbił mi się w książeczkę i mam nadzieje ze jakoś mnie tam przyjmą z jego pomocą.

Nasz Aniołek Lilka 30.06.2009 (27 tc)

Początkująca(y)

A jak jest teraz na Solcu? Czy któraś z Was coś może słyszała, wie?

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Gdzie rodzić w Warszawie?

Ja rodziłam na Żelaznej z Renatą Alechnowicz. Była po prostu świetna. Bardzo miła, a jednocześnie stanowcza jak trzeba było. Świetnie prowadziła poród - nie byłam nacięta mimo, że mój synek okazał się bardzo duży (3900g, obwód głowy 37cm), a ja jestem małą kobietą (przed porodem 48 kg, 161cm wzrostu). Skończyło się małym pęknięciem (1go stopnia). Naprawdę uważam, że dałam radę go urodzić naturalnie dzięki Renacie. Doradzała pozycje (nie byłam w stanie myśleć), robiła mi okłady, dopingowała mnie. Świetny specjalista i jednocześnie ciepły człowiek.
    Szpital też był OK.