reklama

Kopytka dla alergików

Kopytka dla alergików

Klasyczne kopytka są świetną alternatywą dla klasycznych ziemniaków. To smaczne towarzystwo dla mięsnych dań obiadowych, ale także – podane na przykład z sosem, pesto czy warzywami - stanowi samodzielne danie obiadowe. Nasz przepis w wersji dla alergików nie zawiera jaj i glutenu.

Czas przygotowań 30 minut
Czas : 60 minut

Z przepisu otrzymasz: 3

Składniki

  • ziemniaki - 0,5 kilograma
  • mąka bezglutenowa - łyżka
  • mąka kukurydziana - łyżka
  • sól - szczypta

Przygotowanie

Ugotuj obrane ziemniaki, przeciśnij je przez praskę. Dodaj mąkę, wyrób ciasto – w razie potrzeby podsyp dodatkowo mąką. Ciasto musi być dość zwarte, ale nie twarde. Uformuj wałeczki, potnij je na małe kawałki. Wrzuć do osolonej, wrzącej wody. Kiedy wypłyną na wierzch – gotuj jeszcze 2 minuty.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: