reklama

Mięso duszone z marchewką i groszkiem

Mięso duszone z marchewką i groszkiem

Mięso duszone, podane w smakowitym towarzystwie marchewki i groszku to świetny pomysł na obiad dla małego alergika. Bez mąki, jaj i przetworów mlecznych jest bezpieczną alternatywą dla klasycznej potrawki.

Czas przygotowań 15 minut
Czas : 30 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • pierś kurczaka lub indyka - 1
  • mąka ziemniaczana -
  • oliwa -
  • marchew - 2
  • groszek -
  • sól - szczypta

Przygotowanie

Mięso pokrój na małe kawałki, lekko ugnieć palcami, dopraw solą, obtocz w mące ziemniaczanej. Przesmaż na rozgrzanej oliwie, podlej wodą. Dodaj marchew i groszek, lekko posól, gotuj do miękkości. Podawaj z ryżem.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: