reklama

Zupa ziemniaczana dla alergików

Zupa ziemniaczana dla alergików

Prosta do wykonania, bardzo ciekawa w smaku. Jest słodka, gęsta i pożywna. Doskonała dla małych dzieci, także alergików – nie zawiera w zasadzie niczego, co zazwyczaj uczula.

Czas przygotowań 20 minut
Czas : 40 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • cebule - 2
  • duże słodkie ziemniaki - 4
  • marchew - 1
  • bulion warzywny - 1,5 litra
  • pietruszka - 1
  • świeży imbir - kawałek
  • szczypior -
  • sól i pieprz - szczypta
  • oliwa z oliwek - łyżka

Przygotowanie

Cebulę, marchew i ziemniaki obierz i drobno pokrój. Cebulę przesmaż w garnku, na oliwie. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia. Dodaj ziemniaki, marchew i imbir. Zmniejsz ogień i gotuj do miękkości warzyw. Zupę zdejmij z ognia, lekko przestudź. Użyj blendera, by zmiksować zupę. Dopraw solą, pieprzem, posyp pietruszką i szczypiorkiem.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: