reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Dziewczyny ratujcie, co mam na szybko zrobic zjadliwego na obiad jak przez katar straciłam smak i węch :confused::baffled:

Jak na szybko, to kup dwa udka kurczaka, posyp przyprawami i włóż do piekarnika w folii do pieczenia - samo się robi :-) Ja zwykle obok kurczaka wkładam przyprawione ziemniaczki, pokrojone w kawałki - też w folii, żeby tłuszczu nie używać - i mam obiad :-)
 
Dzieki dziewczyny za rady, ale jestem uziemiona w domu, bo mała i ja nie doszłyśmy do siebie jeszcze na dobre, a do sklepu kawałek drogi mam :sorry2:
oj chyba zrobię makaron z serem... no i w końcu mąż też stracił węch i smak ;-) :sorry2:
 
Mam świetny przepisik na jesienno-zimowa chandrę :-)

Kuleczki Rafaello

2 szkl. mleka w proszku
kostka masła
200 g wiórek kokosowych (mi starczyło 100g ;-))
3-4 kruche duże wafle
1 szkl. cukru
1/2 szkl. wody
paczka migdałów

Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Cukier zagotować z wodą i ostudzić. Dodać mleko w proszku, masło (miękkie) i pokruszone drobno wafle. Zmiksować. Masę wstawić na ok. 30 min. do lodówki (i pilnować, żeby domownicy nie zjedli ;-)). Gdy masa zgęstnieje, formowac kulki, wkładać do każdej po migdale i obtoczyć w kokosie. Wstawić kuleczki do lodówki, żeby stwardniały. Wychodzi ponad 40 kuleczek (w zależności ile masy się zje zanim kuleczki powstaną ;-)).
Trochę zabawy, ale pyszniutkie :tak: i lepeij z dwóch porcji robić, bo jedna szybko znika :-D
 
Ostatnia edycja:
Sałatka z brokułem

Makaron , najlepiej kokardki ugotować i do michy.
Brokuł ugotować , pokroić drobno i do michy.
Tuńczyk otworzyć i do michy.
Pokroić drobno czosnek, podsmażyć na złoto i do michy razem z tym olejem.
Całość wymieszać i wcinać.:-)
 
reklama

Podobne tematy

Do góry