reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

Witajcie popołudniowo!
ja dziś nie robię obiadu. Mąż idzie na obiad/ kolację z gośćmi, którzy przyjechali na jakieś negocjacje, Aleksander je w przedszkolu a ja nie mam apetytu. Na śniadanie zjadłam kanapki z pasztetem i chrzanem, bo tylko na to miałam chętkę; teraz wcinam kisiel. Na kolację zrobię risotto z tuńczykiem i starczy.
Wasila Ty dezorganizujesz pracę firmy? A co ja mam powiedzieć? We wrześniu zaczęłam pracę w nowym miejscu (po urlopie wychowawczym stwierdziłam, że czas na zmiany) a na początku października okazało się, że jestem w ciąży :szok: i od połowy października na L4, bo praca bardzo obciążająca psychicznie, stresująca a ja na każdy stres zaczęłam reagować uczuleniem:sorry: no i boję się, żeby ZUS się nie przyczepił, że tak szybko na zwolnieniu wylądowałam po podjęciu zatrudnienia. Wiecie, są tacy, którzy cierpią na spiskową teorię dziejów i u mnie w robocie też ich nie zabrakło :(

pat&mom Aleksander jak się urodził to spał w łóżeczku w naszej sypialni, potem urządziliśmy mu pokoik i było okey dopóki łóżeczka nie zastapilismy tapczanikiem. Teraz mamy Juniora co noc u siebie w łóżku, bo nawet jak uśnie u siebie, to i tak w nocy przychodzi do nas:sorry:

reklama
perełka - jeśli chodzi o duszności, to sama zauważyłaś, że nasilają się przy
wysiłku, ja mam tak samo, szczególnie, jak wychodzę po schodach, albo pod jakąś
górę..:crazy: Dzidziuś uciska na przeponę i jedne mamy odczuwają to bardziej, a
inne mniej. :-) Jeśli tylko nie masz pozostałych objawów, min sinienie
palców, to nie powinnaś się denerwować. :tak:
Moim zdaniem musiałabyś nie oddychać w ogóle przez jakiś dłuższy czas, żeby
doprowadzić do nie dotlenienia. Jeśli jednak nie dasz rady być spokojna
skontaktuj się z ginekologiem, on na
pewno rozwieje wszystkie Twoje
wątpliwości. :-)

mi_Iva - oj nawet nie wiesz jak zazdroszcze Ci wyjazdu do Spa. :-)

Iwonaimaja - super ciuszki, a sukienka, po prostu cudowna. :-)

Bajka - ja mam taki mocniejsze bóle trwające tylko przez chwile, jakby
ciągnięcie na dole i na górze, powtarzają się co kilka godzin. :-(

Kasiek - ja mam tak dziwnie, bo jeden
sutek mam wypukły, a drugi wklęsły.:-p

martuska - zazdroszcze wrażen. ;-)

Makao - ten wiszący jest świetny,;-) byłam ostatnio u koleżanki, która
miała coś takiego i bujanie się w nim
prawie mnie uśpiło. :-p

struss - skarpeteczki, rękawiczki, to jest to co rozczula mnie najbardziej,;-)
zaraz po nich są czapeczki.;-)

No dokladnie kochane ja juz bym chciala kompletowac rzeczy dla maluszka bo im wczesniej tym lepiej. Tym bardziej, ze nie mamy tu zadnej rodziny z malymi dziecmi wiec nie ma co liczyc na ubranka czy sprzety po kims :) Dlatego chcielibysmy powolutko juz kupowac tylko fajnie by bylo wlasnie znac plec :) Ehh a tu taki kawal do usg.

browngula powiem Ci, ze u mnie zdarzyla sie kilka razy ostatnio taka ostatnia jak u Ciebie. Ze robilo mi sie na przemian cieplo i zimno i omalo nie zemdlalam. Ale mysle, ze to raczej uroki ciazy :p Kotleciki z jajek? O nie slyszalam o nich wczesniej :)

nadzieja ja jak bylam w ciazy z synkiem to w I trymestrze bylo fajnie, a w II sie zaczelo dziac :p Mdlosci, wymioty...

szkola13 trzymam kciuki za wizyte i czekamy na relacje :)

kurczaczek ja tez sie wybieram na usg w grudniu przed samymi swietami :D I jak sie dowiem jaka plec to zamierzam zrobic rodzince niespodzianke na swieta :D

gwiazdeczka rozumie co czujesz. Ja tez marze o spaniu i lezeniu na kanapie, ale niestety :( Pracowac trzeba.

martuska mi tez poplynela lezka jak uslyszalam serduszko maluszka :) najpiekniejszy dzwiek na swiecie :)

witam
Oj mnie to się chyba nic nie sniło takiego, ale za to się wyspałam :)
Dziewczyny jak mąz szedł do pracy jak zwykle się wybudziłam i wiecie co po prawej stronie poniżej pępka miałam taka wielka bułe większą trochę od grefruta po jakimś czasie znikła hmm ciekawe co to było?
Ja obiad mam z wczoraj więc nie robie jedynie uprzątne trochę i ide zapalić w piecu bo chłodno.

martuska super uczucie musi byc :)tak samemu na spokojnie w domku wysłuchać :)

saaga kciuki za wizyte :)

strus fajne karpetusie dobrze przypomniałas mi że istnieje lumepks :D

Witajcie. :)

Ja dzisiaj już troszkę bardziej leniwa, dalej chce mi się spać, :confused2: a mam trochę
sprzątania. :crazy: Miałam taki koszmar, że obudziłam się z płaczem. Śniło mi się,
że był koniec świata i był taki statek (jak w 2012),:-( który zabierał tylko
kobiety i dzieci, musiałam zostawić mojego M,:-( oboje płakaliśmy...:-(
Rano jak wstałam nie mogłam się
przestawić na pozytywny tok myślenia.:szok:

Na śniadanko zjadłam dzisiaj kalafiora, a na obiad zjadłabym pierogi z owocami,:-p
poszukam w zamrażarce, może teściowa
ma pochowane. ;-)

Wyrzuciłam pół szafy ciuchów, które ewidentnie zrobiły się za ciasne,;-) od
razu zrobiło się przejrzyściej.:-p

Moda na detektory nastała? :D ?? myśłałam kiedys o tym, chyba bym cały Boży dzień siedziała i słuchała :rofl2:
Mallaika a co ja mam powiedzieć... przyjęłam się do nowej pracy 12 czerwca i 4 września przywaliłam l4 bo mnie nie dopuścili do pracy jak zgłosiłam fakt że ciąży :( a wcześniej pracowałam na umowę-zlecenie to już w ogóle niefajnie...
Ech i teraz się martwię co to będzie, bo też dwa miesiące po porodzie nie wrócę do pracy, a takiego maleństwa z babką jedną albo druga nie zostawię na cały dzień przecież ;|
Struss śliczne niedrapki ! szczególnie te w misie! :-) ja się dziś do lumpka wyberałam(bo wyprzedaż u mnie dziś 1zł/szt ;p) ale po akcji z omdleniem w piekarni zrezygnowałam...:(
A teraz łażę non stop bo i luźniejsze bluzeczki, i sweterki bo spodnie ciążówki to same wielkie mają ostatnio od 40 wzwyż ;/
A ja cieniutka xs-s noszę więc ciężko ;p

Mój obiad dziś "na raty" postałam w kuchni i zaraz mi się kręciło w głowie i musiałam do pokoju usiąść lub się położyć...
Jutro do gina na wizytę, będę musiała skonsultować co z tymi moimi dolegliwościami, bo ani im się śni przechodzić... ;(

Ostatnia edycja:
Hej! Wybaczcie, że nie nawiążę do tego co piszecie, ale chwilowo nie mam jak nadrobić. U mnie bez zmian, czuję się bardzo dobrze. Wczoraj dostałam przesyłkę z Johnsona - po 50 ml mleczko i płyn do mycia dla bobaska. I moja siostra kupiła mi takie miniaturowe ogrodniczki dla dzidzi, ale tak maleńkie, że nie wiem, czy w ogóle uda mi się je choć raz ubrać. Ale są po prostu przesłodkie :happy: Pozdrawiam Was ciepło!
Struss szalejesz kobieto z tymi zakupami :-)

Ostatnia edycja:
witam
Oj mnie to się chyba nic nie sniło takiego, ale za to się wyspałam :)
Dziewczyny jak mąz szedł do pracy jak zwykle się wybudziłam i wiecie co po prawej stronie poniżej pępka miałam taka wielka bułe większą trochę od grefruta po jakimś czasie znikła hmm ciekawe co to było?
Ja obiad mam z wczoraj więc nie robie jedynie uprzątne trochę i ide zapalić w piecu bo chłodno.

martuska super uczucie musi byc :)tak samemu na spokojnie w domku wysłuchać :)

saaga kciuki za wizyte :)

strus fajne karpetusie dobrze przypomniałas mi że istnieje lumepks :D

perełka taka wystająca gula to stawiająca się miednica może być. może zadzwoń do gina swojego i mu powiedz, co?

NANA7MAMA-moje chlopaki dwuowodniowe,dwukosmowkowe,czyli najbezpieczniejsza opcja:-) a jak u Ciebie? jejku,ale lenia mam dzis,nic mi sie nie chce,leze i neta przegladam..za oknem jesien okropna,deszcz,szaro i buro,wiec spacer sobie dzis chyba odpuszcze,ale musze sie z domu wynurzyc,bo w lodowce sie pusto robi,trzeba uzupelnic:-)

reklama
Perełka ja tak mialam z synkiem, to są skurcze macicy. Musisz koniecznie zgłosić to lekarzowi, poki co łykaj magnez i nospę. Ty odstawiasz teraz lutkę?? Moze jednak nie powinnas? ja po takich akcjach mialam zwiększonego dupka i dołożoną lutkę. I było lepiej. trzymam kciuki:*

Do góry