reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

No to fajnie lepiej wiedzieć niż nie owszem .
Ale nie wiem czy widziałaś w tv jak kobieta urodziła dziecko bez kończyn a na usg nie powiedzieli jej nawet o tym i to w Polsce więc nie wiem jak to jest do końca ... Nie mogę sobie tego wyobrazić...
Ja też nie umiem SB tego wyobrazić bo sama widzę na USG dziecko w miarę. Dziwne z lekarz czegoś takiego mógł nie zauważyć.

reklama
A miałam wam napisać dziś odebrałam ponownie wyniki tsh euthyrox biorę miesiąc i jest poprawa z wyniku 2,980 teraz mam 2,500 ale i tak jest lekko ponad normę ciekawe co powie lekarz i czy zwiększy mi dawkę..... Zjadłam na obiad miseczkę żurku i 5 ruskich pierogów i żałuję że tak dużo, ale mam dwa dania bo moje córki że szkoły wracają mega głodne, idę teraz wycisnąć sok z pomarańczy i na dziś kończę jedzenie
Nie powinno się leczyć tarczycy na podstawie tylko samego TSH, które w ciąży lubi skakać. Chodzisz z tym do endokrynologa? Ważne są też wolne hormony fT3 i fT4, które pokazują faktycznie, czy masz za dużą, za małą, czy odpowiednią dawkę Euthyroxu.
Dziewczyny kiedy pokoik będziecie urządzać? Czy już macie urządzony?
My kupujemy mebelki w czerwcu, bo tak mój P ma urlop. A skręcać będziemy pod koniec ciąży. Mamy tylko dwa pokoje, w jednym sypialnia, a w drugim salon, więc narazie chcemy jak najwięcej miejsca dla siebie.

No to fajnie lepiej wiedzieć niż nie owszem .
Ale nie wiem czy widziałaś w tv jak kobieta urodziła dziecko bez kończyn a na usg nie powiedzieli jej nawet o tym i to w Polsce więc nie wiem jak to jest do końca ... Nie mogę sobie tego wyobrazić...

Widziałam. Masakra. I to siedem usg miała. Hm ja już paluszki u raczek widziałam. Po piec palców. U stop tez podobno ok.

Co najlepsze to znalazłam to i ten lekarz co robił USG temu dziecku, ma opinię w internecie i ocenę 3,5 gwiazdki to jakaś masakra. Nikomu wierzyć chyba nie mozna

Co najlepsze to znalazłam to i ten lekarz co robił USG temu dziecku, ma opinię w internecie i ocenę 3,5 gwiazdki to jakaś masakra. Nikomu wierzyć chyba nie mozna
Jasne . Ale nie wiem dziewczyny jak wy ale ja miałam 2 usg na ubezpieczenie a 3 prywatnie i każdy lekarz mówił to samo i nie chodziłam tylko do jednego lekarza więc naprawdę dziwię się tej całej sytuacji.

Jasne . Ale nie wiem dziewczyny jak wy ale ja miałam 2 usg na ubezpieczenie a 3 prywatnie i każdy lekarz mówił to samo i nie chodziłam tylko do jednego lekarza więc naprawdę dziwię się tej całej sytuacji.
Nawet jeśli miała jednego lekarza to przecież prenatalne tez musiała robić. Poza tym jak jej indeks długości kości udowej mierzyli?

reklama
Oczywiście zawsze dobrze iść do innego porównać mi.to się w głowie nie mieści.....
Mi też nie, ale z tego co czytałam to jeden lekarz na badaniu powiedział że coś nie tak jest z kością udowa że za krótka czy coś, to ten lekarz prowadzący powiedział z edziecko bd małe czy coś takiego i powiedział żeby nie robić dodatkowych badań. Masakra jakaś ...

Do góry