reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kobietki mam pytanie: czy mogłybyście mi polecić jakiś fotelik samochodowy dla malucha? Mała kończy osiem miesięcy i czeka nas taki zakup niebawem...9-18kg czy 9-36 i jaki model polecacie? Jest Was tu wiele doświadczonych mam więc może coś doradzicie bo kompletnie nie wiem jak ogarnąć ten temat.
Jechać do DOBREGO sklepu z fotelikami i przymierzyć do dziecka i samochodu. Bez tego mozna polecać w ciemno, ale to tak jakbym Ci polecała konkretny model butów w konkretnym rozmiarze, bo mi w nich było wygodnie i pasowały. Podstawowe kryteria dla takiego bąbla to to, żeby fotelik był tyłem do kierunku jazdy i posiadał jakieś niezalezne testy zderzeniowe. Reszta zależy od samochodu, gabarytów i rozwoju motorycznego dziecka, budżetu, tego ile osób jeździ w samochodzie i w jakiej konfiguracji itp, itd.

reklama
@StarAnia jak zaglądnie bo ona w tej branży pracuje.
Poczekam cierpliwie, może zechce coś doradzić bo jestem zielona w temacie kolejnego fotelika. Jak Wy znosicie ciąże w takie upały, jp...podziwiam Was aczkolwiek rodzilam w grudniu i poprzednie lato też mijalo z brzuchem, ale końcówka przypadła na chłód więc nie było tak źle. Teraz bez brzucha ale z prawie 9kg klockiem w dużej mierze na rękach ledwo żyję przy tych temperaturach.Fajny klimat tu macie, zgrałyście się idealnie, jeszcze jak dowalicie jakimś tekstem to idzie się poplakac że śmiechu.Mogłabym z Wami rodzić we wrześniu w takiej atmosferze no ale niestety nie dam rady zajść do tego czasu :-) :):-) :)

Jechać do DOBREGO sklepu z fotelikami i przymierzyć do dziecka i samochodu. Bez tego mozna polecać w ciemno, ale to tak jakbym Ci polecała konkretny model butów w konkretnym rozmiarze, bo mi w nich było wygodnie i pasowały. Podstawowe kryteria dla takiego bąbla to to, żeby fotelik był tyłem do kierunku jazdy i posiadał jakieś niezalezne testy zderzeniowe. Reszta zależy od samochodu, gabarytów i rozwoju motorycznego dziecka, budżetu, tego ile osób jeździ w samochodzie i w jakiej konfiguracji itp, itd.
Nie ma to jak mądra głowa i fachowe doradztwo, dzięki :-) tylko u mnie na tym zadupiu nic nie ma, trzeba będzie wybrać się do Lublina 70km ode mnie, tam najprędzej, przeszperam net i wynajdę jakiś sklep i trzeba będzie tak jak piszesz uderzyć tam. Zależy mi na bezpieczeństwie i wygodzie brzdąca więc chciałabym zrobić dobry zakup.

reklama
Do góry