reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ewus, super, ze u Julci apetycik sie poprawil! Oby tak dalej! :tak:

Dzustta, soczki domowej roboty to juz kilkumiesiecznym maluszkom mozna podawac, np. z marchewki i jabluszka :tak: My lecimy na bobofrutach i gerberach, bo sokowirowki nie mam :-p

Sara oprocz jajecznicy uwielbia jajko w szklance, tzn. ugotowane na miekko, wyjete ze skorupki i wymieszane w szklance z odrobina maselka i soli :tak:

Silunia, a jaki ser plesniowy podalas Zuzu?
Ja uwielbiam wszystkie rodzaje serow i moglabym sie nimi zajadac codziennie :tak::-)

reklama
Sandra Sarka to chyba jedyne dziecko na sierpniowych co jajka lubi, nawet w postaci jajecznicy. U nas wcisnac Patowi jajko w jakiejkolwiek formie graniczy z cudem.
skad ja to znam :baffled: u nas to samo zadna forma a jajecznica to juz wogole ani kawalka nie zje probowalam paste z jajkiem i efekt ten sam 2 gryzy i koniec :dry:
zreszta moje dziecie to nic nie lubi parowek jeszcze nie jadla bo nawet nie chciala ugryzc nabialu tez nie tknie.

u nas tez kiepsko z tymi jajkami...chociaż przyznam,że od czasu do czasu julka zje jajecznicę, ale tylko i wyłącznie z pomidorem... ale nie za często...dlatego jako podaje w formie kluseczek do zupy: tzn. do jajka dodaje 2-3 łyżki mąki, odrobinę wody, leje to na wrzątek i włala- kluseczki gotowe:tak::tak:

aaa... wczoraj pochwaliłam julkę,że zaczęła lepiej jeść...dziś od rana znów strajk- kaszy mannej z owocami zjadła ze 3 łyżki, kanapki w ogóle nie tknęła, jedynie danaonka zjadła całego...

Ewus, a probowalas z kaszek podawac Misiowy Ogrodek? Bo Sara na slodko kaszek tez nie bardzo lubi, ale Misiowym Ogrodkiem z np. wtarta szynka sie zajada :-) wiec ostatnio na sniadanie dostaje kaszke ze szpinakiem :-p:-D

Ewus, a probowalas z kaszek podawac Misiowy Ogrodek? Bo Sara na slodko kaszek tez nie bardzo lubi, ale Misiowym Ogrodkiem z np. wtarta szynka sie zajada :-) wiec ostatnio na sniadanie dostaje kaszke ze szpinakiem :-p:-D

hmm.. wiesz co nie próbowałam...tzn. kiedys do obiadków ja dodawałam, ale wydawała mi się taka bezsmakowa... nie mniej jednak spróbuje- a nóż widelec:):) pa za tym- dzięki za przepis z tym jajkiem w szklance- przed chwilka zrobiłam je na drugie śniadanie i dziwo zjadła- jesteś wielka sandra!!!

dzięki za przepis z tym jajkiem w szklance- przed chwilka zrobiłam je na drugie śniadanie i dziwo zjadła- jesteś wielka sandra!!!
Nie ma sprawy :-) Sama jako dziecko je uwielbialam, wiec dalam tez Sarce na probe i tez wcina jajo w szklance, ze hej :-)
Pyszne jest (ale to w wersji raczej dla nas) z dodatkiem ketchupu (na czubku lyzeczki) i odrobina zmielonego kminku :-) Pycha!

A jezeli chodzi o misiowy to mnie tez wydaje sie taki jakis bezsmakowy, ale Sara uwielbia, tak jak pisalam - z szynka szczegolnie :-) Sprobuj, a nuz widelec tez Julci zasmakuje :-) :tak:

a ja znowu muszę napisać, że moja Alka lubi jajka, w każdej posatci, ona po prostu je wszystko;-) nawet znalazłam sposób na poranne mleczko, dostaje je w małej butelce i chodzi sobie z nią po pokoju, jak wypije to wrzuca butelkę do zlewu :-p

reklama
Do góry