reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Wczoraj przez caly dzien zjadla pol deserku ze sloiczka, jajko w szkalnce, parowke, 2 kostki czekolady, pol sloiczka obiadku, pol kromki chleba z szynka i butelke mleka na noc :baffled:

wg mnie to nie tak mało...ale wiesz, ja mam porównanie tylko do mojej julki, która niestety jest niejadkiem:no::no:

siluniu- super,że zuzu ma taki apetyt:tak::tak:

a co do serów- ani żółtego ani pleśniowego nie tknie... jedynie twarożek.
ogórek kiszony- czasami w małych ilościach...

ulubionym warzywem julki jest pomidor:tak::tak:

aaa... i powiedzcie mi- czy na wasze oko śniadanie składające się z jajecznicy (z jednego jajka) i całego pomidorka, to duzo czy mało???

reklama
Sandra- zuzu najbardziej lubi i ten najczesciej je, ser plesniowy typu camambert...taki kremowy , smietankowy najbardziej lubi ser o nazwie Capris des dieux...ale od czasu do czasu zje bri president ...raz sprobowala sera typu bleu rokfora i plula nim wszedzie..ale sie nie dziwie bo jest ostry

Ewa- to , ze tak powiem malutko ;-) u nas jajecznica z jajka calego, kroma chleba z maslem lub szynka obowiazkowo pomidor w plastrach pokrojony ...po sniadaniu jakies 15 minut obowiazkowo jogurcik ...sama sie domaga idzie i wali w lodowke ..jogurt ustawiony specjalnie na dolnej polce zeby mogla sama sobie wyciagnac

aaa... i powiedzcie mi- czy na wasze oko śniadanie składające się z jajecznicy (z jednego jajka) i całego pomidorka, to duzo czy mało???
Ewa jeżeli Julka więcej nie może to chyba tyle jej wystarczy:tak: Alcia je samo jedno jajko bez żadnego chleba, pomidorów itp. bo nie lubi. Próbowałam jej wcisnąć, ale nic to nie dało:no: Może pomału sie przekona:sorry2:

A swoją drogą to ja też mało jem, więc czego się czepiam, dziecko poszło we mnie:-p;-)

ile jaj na tydzień moga jeść nasze dzieci???, Ami jaja uwielbia w każdej postaci(odmieniło jej sie) ale nie chce przesadzic:sorry2:

i czy mozna juz podac jajeczko na miękko??

ile jaj na tydzień moga jeść nasze dzieci???, Ami jaja uwielbia w każdej postaci(odmieniło jej sie) ale nie chce przesadzic:sorry2:

mada- wg tabeli żywienia, jajko powinno w menu znajdować się co drugi dzień... i u nas tak mniej więcej jest... czyli ze 3 na tydzień zjada:tak::tak: a pewnie mogłaby i częściej....pomyślieć,że jeszcze jakiś czas temu w ogóle jajek tknąć nie chciała:-D:-D

i czy mozna juz podac jajeczko na miękko??

mada, jakiś czas temu sandra podawała przepis na jajko w szklance- tzn. jajko na miękko włożone do szklanki i rozmieszane z odrobiną maselka i soli. podaje je julce już od jakiegoś czasu...

Ewa, Sara na drugie sniadanie tez czesto je jajecznice z 1 jajka i do tego caly pomidor, ale juz bez chleba, wiec mysle, ze styknie ;-):-)

Silunia, o, moze sprobuje malej dac Camembert - w sumie jak topiony srodek smakuje, a Sara topiony serek lubi to moze i ten polubi :-)
Ale Zuzu ma apetycik! :szok::-)

Mada, Sara jajko je prawie codziennie :baffled: bo uwielbia - daje jej i w postaci jajecznicy z roznymi dodatkami (szynka, pomidor, szczypiorek itp.) i w postaci jajka w szklance.

Na szczescie pomimo choroby apetyt jej powoli wraca, ale i tak musze sie troche natrudzic, zeby ja nakarmic.
Na dzisiaj ma pomidorowke z ryzem i pietrucha z Gerbera Taki Duzy :-p

A Wasze dzieci jedza obiady 2daniowe? Bo Sara nie zje mi 2 dan - albo zupe albo drugie danie tylko.

Sandra- Ami zalezy od dnia, czasami sama zupa a czasami jeszcze dopcha drugim daniem od nas, za to u mojej mamy zjada pełne dwa dania ale z przerwa miedzy nimi ok pół godziny - zawsze:baffled:

a to jajko musze jutro wypróbować... ciekawa jestem czy zje:-p

reklama
No to Ami tez ma niezly apetycik :-)

W sumie Sarze tez czasami zdarzy sie, ze np. zje naszego rosolu czy innej zupy, a po ok. 30 min. wetnie caly sloiczek obiadowy, ale najczesciej je tylko 1 danie.

To jajko w szklance wyprobuj, pycha :-)

Do góry