• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jestem właśnie po USG prenatalnym z dzieckiem wszystko w porządku ma prawie 6 cm z USG 12 tydzień plus 3 dni ale taki lekarz burak, ze szok. Pytam się ile wyniosła przezierność karkowa on mówi 1 i 9 Pytam się czy znalazł kość nosową powiedział że nie przyglądał się ale pytam czy znalazł czy nie znalazł a on że ze względu na złe warunki usg czy coś w tym stylu nie moze ocenic. Że mam jakiegoś mięśniaka na przedniej ścianie chociaż we wcześniejszych USG inny lekarz go nie widział i powiedział że on ogólnie nie ocenia wad genetycznych tylko robi pomiary i taka jest jego rola więc się teraz zastanawiam czy pójść jeszcze prywatnie do jakiegoś Chociaż ta przezierność jest w porządku i nie wiem czy że nie poczekam do wizyty za tydzień bo dopiero u lekarza zobaczę i zdjęcia dziecka i opis bo teraz mi nie dał.

reklama
zle to znaczy jakie?

Adjustments.JPG

Adjustments.JPG

No właśnie kluczowe tu jest prawdopodobienstwo to tylko statystyka badania typu amniopunkcje, nifty i inne dają pewność A pappa niestety nie. Wiem bo urodziłam córkę z poważna wadą genetyczną pappa była ok A wyszło z amnio ternerr
Więc ja bym aż tak testem pappa się nie przejmowała A jak inne markery? Nt kość nosowa
Na tą chwile nie.. ale jest takie prawdopodobieństwo [emoji20]

Jakie ryzyko? Pamietam, ze dziewczyny kiedys określały np 1:500.
I pamiętaj, ze to tylko ryzyko, ryzyko jest zawsze, nic nie jest pewne. Napisz ogólnie co lekarz powiedział

Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

No właśnie kluczowe tu jest prawdopodobienstwo to tylko statystyka badania typu amniopunkcje, nifty i inne dają pewność A pappa niestety nie. Wiem bo urodziłam córkę z poważna wadą genetyczną pappa była ok A wyszło z amnio ternerr
Więc ja bym aż tak testem pappa się nie przejmowała A jak inne markery? Nt kość nosowa

Usg miałam tydzień temu, wszystko w porządku.. nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby być nie tak..dlatego tez dziś tak bardzo zaskoczyła mnie ta informacja [emoji20][emoji20]

reklama
Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.
A może leć do innego laboratorium u powtórz to pappa? Jak już dwa wyniki będą podobne to większa pewność, że są prawdziwe [emoji6]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry