reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Czy ktoras z Was uzywa wanienki/przewijaka chicco? Tam jest taka wypustka w wanience, nie wiadomo po jaka cholere... troche nas zdezorientowala podczas pierwszej kapieli, bo mala nie mogla zmiescic sie w wanience tak zeby jej ta wypustka nie gniotła....
Spojrzalam w Google na ta wanienke. Troche bez sensu to zrobili bo to juz dla siedzących dzieci. Musisz moze jakis leżaczek dokupić żeby bylo ci wygodniej, bo w sumie nie wiwm jak umyć tam wygodnie maluszka

reklama
Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc😔I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach☹️ Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
A czemu robilas morfologie? Kup taki rureczki do pupy na odgazywowanie wtedy i kupka wychodzi.

A czemu robilas morfologie? Kup taki rureczki do pupy na odgazywowanie wtedy i kupka wychodzi.
Pediatra nam na pierwszej wizycie zleciła zrobienie morfologii i bilirubiny kontrolnie. I wyszła anemia😔 A na wadze przybiera prawidłowo więc gdyby nie badania to byśmy nie wiedzieli że coś jest nie tak🤷

U mnie też porod 13 lutego. I od wczoraj takie krzyki ze aż boli. Ile twoja zjada i co ile ? Na mm czy piers?
Więcej mm. Dzisiaj w dzień, co 4 godziny dostawała 100 ml, czasami jeszcze trochę cyca pociąga. W nocy budziła się co 3-3,5 godziny to gdzieś tak ok 100 ml dostawała.

Ostatnia edycja:
U mnie od ponad tygodnia kupy są co 2 dni ale po dwie. Generalnie położna twierdzi że zaparcia są od tego że nie dopajam małego wodą ani żadna herbatką . Podawałam mu pierwsze bardzo słabo zaparzoną herbatkę z rumianku ale wyszła mu wysypka. Potem znowu z kopru i to samo a samej wody nie chce pić. Ogólnie czytałam że do szóstego miesiąca życia dziecka nie powinno się dopajać niezależnie czy jest karmione piersią czy mm.
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie :)
Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc[emoji17]I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach[emoji3525] Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
Image.jpeg

Generalnie ten dicopag jest od szóstego miesiąca z tego co czytam ale skoro pediatra kazał podawać [emoji848]

U mnie od ponad tygodnia kupy są co 2 dni ale po dwie. Generalnie położna twierdzi że zaparcia są od tego że nie dopajam małego wodą ani żadna herbatką . Podawałam mu pierwsze bardzo słabo zaparzoną herbatkę z rumianku ale wyszła mu wysypka. Potem znowu z kopru i to samo a samej wody nie chce pić. Ogólnie czytałam że do szóstego miesiąca życia dziecka nie powinno się dopajać niezależnie czy jest karmione piersią czy mm.
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie :)Zobacz załącznik 1245857
A moze probiotyk do mleczka? Mojej corce pomagalo

Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc😔I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach☹️ Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
My dopiero w środę idziemy na wizytę patronażową do pediatry, ale wątpię żeby tak kontrolnie dała skierowanie na morfologię, to chyba nie jest w standardzie? Pozostaje liczyć, że wszystko ok. Zastanawiam się tylko czy nie spróbować się jutro dodzwonić do przychodni, bo mały ma ropkę w oczku, od wczoraj mu się nasiliło, przemywanie solą fizjologiczna już niewiele daje, do tego dziś tak raz po raz dziwnie charczał przy oddychaniu 🤔 coś tam mu odciagnęlismy katarkiem, zobaczymy czy będzie poprawa, czy jednak będę musiała dzwonić.

reklama
Do góry