Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niestety tak jest, ale ja chciałam wiedzieć, w razie czego się przygotować, chociaż nie wiem czy do tego można się przygotować jakoś ale chciałam wiedzieć niż zamartwiać się przez resztę ciąży. Wiadomo kwota duża nie każdy może sobie pozwolić na takie badanie.Hej sama obecnie czekam na test papa i badania genetyczne. Sama się zastanawiam nad testem .mam 38 lat i jestem.po długim leczeniu niepłodności.. ale moje pytanie jest inne co jeśli wyjdzie źle jeśli badania wskażą ciężka trysomie ?? Polska cofnęła się do średniowiecza , kobieta nie ma żadnego wyboru , więc czy jest sens płacić tak ogromne pieniądze? Chyba że ja o czymś nie wiem ?
Hej sama obecnie czekam na test papa i badania genetyczne. Sama się zastanawiam nad testem .mam 38 lat i jestem.po długim leczeniu niepłodności.. ale moje pytanie jest inne co jeśli wyjdzie źle jeśli badania wskażą ciężka trysomie ?? Polska cofnęła się do średniowiecza , kobieta nie ma żadnego wyboru , więc czy jest sens płacić tak ogromne pieniądze? Chyba że ja o czymś nie wiem ?
to zależy co chcesz zrobić w takiej sytuacji - terminacji nie trzeba robić w Polsce. Są organizacje które pomagają Polkom w takich sytuacjach za granicą.Hej sama obecnie czekam na test papa i badania genetyczne. Sama się zastanawiam nad testem .mam 38 lat i jestem.po długim leczeniu niepłodności.. ale moje pytanie jest inne co jeśli wyjdzie źle jeśli badania wskażą ciężka trysomie ?? Polska cofnęła się do średniowiecza , kobieta nie ma żadnego wyboru , więc czy jest sens płacić tak ogromne pieniądze? Chyba że ja o czymś nie wiem ?
Ja jestem z Poznania. Wiem, że nie trzeba w szpitalu, ale mój lekarz pracuje akurat w szpitalu dlatego o tym napisałam, bo mi powiedział, że robią SANCO. No ale jak wybiorę inny to zrobię gdzie indziej, będę szukać, tylko najpierw muszę wybrać jaki test.Ja robiłam nifty pro, to był 10 tydzien i 5 dzien, wyniki mialam za 10 dni. Natomiast nie wiem z jakiego jestes miasta, ale u mnie badanie nie było wykonywane w szpitalu tylko w prywatnej przychodni (tak czy siak przyjechała do mnie do domu polozna pobrac krew, także wygoda wielka) , oczywiscie nieodpłatnie - pisze o tym, bo niekoniecznie trzeba wykonywac je w szpitalnych murach
Zobacz sobie na internecie, mnie sie ciagle wyswietlaja reklamy na facebooku, ze na nifty jest teraz 20% znizki (chyba to strona genplanet)
Mieszkankom Katowic bardzo polecam placówke test DNA na ul Bocheńskiego.
co lekarz ma na mysli z tym, ze w Chinach nie ma etyki? Bo chyba nie rozumiemHej! Ja robiłam NIFTY Pro (W Hongkongu) po złym pappa. Cieszy mnie to ze Twój lekarz od razu zasugerował badanie typu NIPT, bo niektórzy tak jak moj kręcą nosem bo wola wynik amniopunkcji. Na amniopunkcję się nie chcemy godzić bo pierwsza ciąże straciłam i jest obawa. Dodatkowo moj lekarz wrócił niedawno z sympozjum i mówi o NIFTY pro jedno: ze to dobre badanie jednak materiał genetyczny zostaje u Chińczyków (a u nich etyki nie ma). W zamian za to maja zamiar proponować kobieta panoramę lub harmony (Europa/USA).
U mnie krew była pobierana w prywatnej przychodni dla kobiet i po 9 dniach od pobrania zadzwoniła położna z wynikiem.
Niestety na Twoje pytania w większości odpowie amniopunkcja z macierzą. Na wyniku NIPT jest napisane „ przy zwiększonym ryzyku wady należy zrobić amniopunkcję a celach diagnostycznych”.
![]()