reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

musze jezdzic do tej nowej przychodni a to jest strasznie daleko:szok:I jestem zla jak cholera
Kochana ja jeżdze prywatnie...do swojej przychodni mam ponad 40 km. W tym dwie przesiadki...a pózniej piechotką 1,5km. Muszę jezdzić tam conajmniej 2 razy w m-cu. Raz na badania krwi. Drugi raz na wizyte. Czasami trzeci raz na usg. Ale nie nazekam. Sama wybrałam więc jakos to znosę:tak:

reklama
Witam Was dziewczynki;-)
Ja w nocy spać nie mogłam od 1 godziny trzęsłam się jak galareta wiec wstałam i zrobiłam sobie herbatki no i wzielam apap ktory troszke mi pomogł no i usnełam.Rano zawiozłam maludy do przedszkola dziś ostatni dzień i pojechałam do miasta na zakupy a teraz padnieta siedze przy kompie i trzymam chusteczke przy niosie taki mam katar no i doszedł kaszel:-(popijam sobie herbatke z miodem i jem chlebka tez z miodem a małej wyraźnie smakuje bo kopie jak nie wiem ale to akurat bardzo mnie cieszy!!jeszcze jestem słaba ale i tak jest lepiej niż wczoraj:tak:
Czarna doszły do Ciebie już te pościelki? ja nadal czekam na kombinezonik, perfum i koszulke dla mojego M.
Aha wiecie co mój M ogólnie jest oki, jak w każdym związku są sprzeczki itp. ale nie to mnie martwi za to, to co on wyprawia czasem w nocy!!:szok: bardzo czesto gada przez sen i jest wtedy jakis agresywny!! nawet jak mu posciel zabiore zeby sie przykryc albo poloze sobie noge na nim bo tak lubie jak leze na boczku to kiedys mnie z lokcia potraktowal i pow.ze mam sie odsunac a jak go obudzilam to nic nie pamietal i przepraszal bo nie chce mi krzywdy robic, potem ma kaca moralnego i jest przewrazliwiony no i dzis znow byla akcja ale bez bojki;-).Wiecie jak mu pomoc? ja nie wiem bo tak jest spoko kochany i zero agresji na rekach by mnie nosil a w nocy czase taki agresor mu sie zalacza!! nie wiem co robic bo kiedys moze mnie pobije???:szok::szok::szok:
Zdróweczka Kochana-wcinaj tez cytrynkę i czosnek-wiem,ze może odstręczać zapachem,ale to jak najbardziej naturalny antybiotyk.
A co do M mój niedawno tez miał taki problem...porozmawiałam z nim szczerze...Zapytałam o co chodzi...okazało się,ze ma problemy w pracy i ze współpracownikami...A to przez to,ze nie chciał mnie denerwowac. Radził sobie sam...Porozmawialismy....teraz co jakiś czas pytam go jak w pracy...stara się otwierać i mi opowiadac - sny się skonczyły:tak:

MINISIA to widze ze ze zdrowiem masz taka sama jazde jak ja :wściekła/y: zycze ci zdrowka u mnie w dzien jakos lepiej niz nocy choc ta noc byla lepsza od wczesniejszej:tak:

Majeczko to pociesza mnie ze nie tylko ja mam daleko :tak:

CZARNA ciesze sie ze wsio do ciebie doszlo i ze jestes zadowolona :-D

MINISIA nie wiem co ci poradzic ale nie martrw sie na zapas mysle ze nic ci zlego M nie zrobi z nocy ;-)

Ja sie dowiedzialam ze badani krwi i moczu z moim skierowaniem moge zrobic za darmo u nas w szpitalu i fajnie bo mam do niego 15 min spacerkiem i wyniki sa w ten sam dzien ale po kilku godzinach wiec jest oki:-D

Ja zjadlam ogorka malo solnego i OLIWIA sie wierci nie wiem czy jej smakuje czy nie heheheh ale fajne uczucie nie kopniaki ale takie przemieszczanie sie :-D
I wiecie co inne baby pija w ciazy od czasu do czasu pala codziennie i jedza wsio a ja uwazam na siebie jak nie powiem na co i chyba jedno wymiksowane jajko na slodko czy kogiel mogiel mi nie zaszkodzi bo juz nie umiem aby sobie go nie zrobic heheheh i ide sobie go zrobic pierdziele nic mnie i Oliwi nie bedzie po jednym koglu moglu :baffled:

Kurcze moze masz racje chociaz my duzo rozmawiamy.Może to w jego psychice? tak mysle sobie jakies wspomnienia z przeszlosci o czym nie wiem a moze tłumi w sobie swoje prawdziwe oblicze a w nocy ujawnia???mam nadzieje ze nie ale naprawde te nocne wariacja sa dziwne.

Ja zasnełam i teraz sie obudziłam.Ja mam w poniedziałek dentyste, więc wyjazd nad morze nam się przesuwa, mimo ze prywatnie to długo się czeka na wizyte u niej. W niedziele może skoczymy do Wrocka na zakupki i połazić.
czarna jakiej firmy ty tą pościel brałas
minisia odpoczywaj, on może to robi przez sen, ja jak miałam gips na ręce przywaliam sobie nim w nos. Mój M jest marudny jak jest śpiący, w nocy czasami zdarza mu sie cos powiedziec przez sen.
dorotka kuruj się, dobrze ze wyjasniło ci sie z wynikami, pilnuj by jajko było z fermy wolnej od salci, teoretycznie oni muszą robić badanie jaj, kału lub popłuczyn ze skorub na salcie ale różnie bywa, np. gospodzrz nie robi tylko fermy, od tego roku weszły obowiązkowe szcepienia na Salcie bo nie moga juz leczyć i jak wybuchnie salcia to stado do wyciecia ale to w brojlerach i jeszcze nie ma wszystkich przepisów wykonawczyhc, ale oni potrafia kombinować. teoretycznie jajka z salcia musza iśc do utylizacji lub na proszek- obróbka termiczna, ale to zależy od szczepu.

dorota123456789 cieszę się , że udało Ci się dostać do lekarza. Też brałam BIOPAROX na zatoki i mi pomógł, do tego jeszcze ascorutical. Tylko pij jakieś jogurty osłonowo,bo to antybiotyk i możesz później dostać jakiejś infekcji narządów.
minisia i ppatqa odpoczywajcie dużo, i kurujcie się. Zyczę dużo zdrówka.
czarna79 wklejaj fotki pościelki;-)
Ja już po plotkach, byłyśmy z kumpelką na starówce, na deptaku i wkońcu wylądowałyśmy w knajpce. Oczywiście super "zdrowe" odżywianie:pizza+kawa mrożona:szok: Normalnie aż mam wyrzuty, ze tak nie zdrowo dla synka dzisiaj:szok: Pogoda u nas taka ciężka dzisiaj że chyba drzemkę popołudniową sobie strzelę. :happy:

wstałam i zaczelam sprzetać ale osłabienie wzielo góre, zrobiło mi sie słabo i znów jestem w łóżku, wczoraj waga mi spadła o 1,5 kg

Może to zatrucie pokarmowe?? Biedula.

Ojjjj panieknko trzeba było wpaść do mnie na smutki najlepsze jest Karmii:-p:-p:-p
15 min temu przyszła paczka z pościelą. I JEST PIĘKNA!!!!!!! Naprawde szczerze polecam. Kolor zgodny z aukcja. Ahhhhh normalnie siedze taka podjarana :-p:-p:-p
A jazda poszła OKdziś pierwszy raz wymusi łam pierwszenstwo ale gosciu sam niewiedział kto ma pierszenswto wiec nawet chyba niezauważył:-p

Karmi jakoś mi nie podchodziło, ale w ciąży smaki się zmieniają wiec kto wie może i mi zasmakuje. Póki co piję te niskoalkoholowe Lech. Ma mniej alkocholu niż np. Reads.
Przyjdę , przyjdę obejrzeć nową posciel:tak:
Z Ciebie to się pirat drogowy robi;-)

Witam Was dziewczynki;-)
Ja w nocy spać nie mogłam od 1 godziny trzęsłam się jak galareta wiec wstałam i zrobiłam sobie herbatki no i wzielam apap ktory troszke mi pomogł no i usnełam.Rano zawiozłam maludy do przedszkola dziś ostatni dzień i pojechałam do miasta na zakupy a teraz padnieta siedze przy kompie i trzymam chusteczke przy niosie taki mam katar no i doszedł kaszel:-(popijam sobie herbatke z miodem i jem chlebka tez z miodem a małej wyraźnie smakuje bo kopie jak nie wiem ale to akurat bardzo mnie cieszy!!jeszcze jestem słaba ale i tak jest lepiej niż wczoraj:tak:
Czarna doszły do Ciebie już te pościelki? ja nadal czekam na kombinezonik, perfum i koszulke dla mojego M.
Aha wiecie co mój M ogólnie jest oki, jak w każdym związku są sprzeczki itp. ale nie to mnie martwi za to, to co on wyprawia czasem w nocy!!:szok: bardzo czesto gada przez sen i jest wtedy jakis agresywny!! nawet jak mu posciel zabiore zeby sie przykryc albo poloze sobie noge na nim bo tak lubie jak leze na boczku to kiedys mnie z lokcia potraktowal i pow.ze mam sie odsunac a jak go obudzilam to nic nie pamietal i przepraszal bo nie chce mi krzywdy robic, potem ma kaca moralnego i jest przewrazliwiony no i dzis znow byla akcja ale bez bojki;-).Wiecie jak mu pomoc? ja nie wiem bo tak jest spoko kochany i zero agresji na rekach by mnie nosil a w nocy czase taki agresor mu sie zalacza!! nie wiem co robic bo kiedys moze mnie pobije???:szok::szok::szok:

Minisia dużo zdrówka Wam życzę. A co do gadania przez sen to i mi się to często zdarza. Mój M się boi że kiedys mu przyłożę:zawstydzona/y: ale jemu to i tak się należy;-)

Ja już po plotkach, byłyśmy z kumpelką na starówce, na deptaku i wkońcu wylądowałyśmy w knajpce. Oczywiście super "zdrowe" odżywianie:pizza+kawa mrożona:szok: Normalnie aż mam wyrzuty, ze tak nie zdrowo dla synka dzisiaj:szok: Pogoda u nas taka ciężka dzisiaj że chyba drzemkę popołudniową sobie strzelę. :happy:

Całkiem milusie popołudnie.

A ja dziś zrobiłam mnóstwo galaretek z truskawkami. Na te upały przydadzą się chłodne deserki. Mój M w nieco lepszym humorze, a przynajmniej mnie się nie czepia.

KAKA fajnie ze z M dzis lepiej u mnie tez z M lepiej:tak:

MINISIA czekamy na fotki mebelkow ;-)

CZARNA pokasz ta twoja posciel :tak:

ANTUANET ciesze sie ze wizyta udana u kolezanki :tak:

Ja zjadlam ten kogiel mogiel i juz koniec obiecalam sobie 1 i ostatni :tak:
Bylam z mama w lumpie i kupilam dla siebie 3 bluzeczki 2 takie ze po ciazy bede miala ale teraz tez bo w spodniach mam golf wiec fajnie pasuje a 1 bluzka taka ze do konca ciazy bedzie dobra :-D.
Zaraz ide z M na spacer i z psem czuje sie troche lepiej i moze fajnie przespie noc :happy:

hej a własnie jak jest z piwem bezalkoholowym, czy karmi- bo one jednak maja 0,5%- możemy je pić czy nie????

reklama
Teoretycznie nie powinno się pić wogóle ale alkohol jest i czasem w ciastach i innych słodyczach. Więc myslę, że takie małe piwko od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ten Lech o którym pisaałam ma 1% alkoholu to prawie nic.

Do góry