reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Chusty, noszenie

ooo znalazłam kto sam zrobił!!!!:tak::-)Napisz mi proszę szczegóły ile materiału jaka szerokość? Jaki dokładnie len? Czy ta chusta jest ma na całej długości taką samą szerokość?

no dobra :-p

materiał len bawełna ..tak sie dokładnie nazywa .
nie jest sztywny jak sam len i jest miekki i ciemńszy od normalnych innych chust .
Jest mega wytrzymały wiec spokojnie :-p;-)

żeby uszyć chuste i wiążać ją na wsyztkie sposoby potrzebujecie kuponu materiału o wymiarach szerokość 5, 20 - 5, 5 metra
szerokości 76 cm .
6 cm to na zawinięcie po 3 cm z każdej strony ..dlatego po 3 cm żeby maluchowi sie nie wzynało w nózki ..będzie lepiej sie chusta układac :tak:

potem ścinacie z jednej i drógiej strony ..obszywanie ...zaznaczacie środek i ..ot ..cała filozofia ;-):-p

a tu macie odnośąnik do strony : oooooOPPAMAMA - chusty i mi�kkie nosid�a

życze pięknych samoróbek :tak:

reklama
mm81 fajna ta chusta, właśnie szukam czegoś tańszego, też zachorowałam na chustę. Najbardziej mi się podoba Chusta wiązana elastyczna- NOWA LETNIA KOLEKCJA (396783567) - Aukcje internetowe Allegro
ale ta cena!!!! To chyba moda powoduje że są akie drogie. Czy orientujecie się jakiej szerokości jest to materiał?Która pisała że można coś takiego uszyć? Naprawdę ułatwiłoby mi to wychodzenie z dwójką dzieciaczków na podwórko i kontrolę nad starszym. Poza tym naprawdę uroczo to wygląda, fajnie pasuje też mężczyznom.

orginalnie chusty sa bardzo drogie a te co znalazłysmy to sa chusty z tych tańszych :tak:
ale nie koniecznie ..do " pupy" ;-)

materiał na chusty jest specjalnie tkany ....sa tez specjalne barwniki dla dzieci ...wszytko jest zagwarantowane itp .do tego logo foirmowe i x lat tradycjii ...jakies tam techniki itepe itede ....i wychodzi cena :sorry2:

ale na tych chustach nie traci sie ..dzieki bogu :tak:
JAk sprzedajesz potem ..to najczęściej za podobną cene jak kupiłas :tak:
i nie jest to " szał chustowy " :sorry2:

Lady, dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa zachęty.

Dziś w moim domku pojawiła się chusta Bebelulu model Lulu, jest to chusta kółkowa, zobaczymy, co będę miała o niej do powieddzenia za kilka dni. Na razie muszę ją wyprać, poczekać aż wyschnie i zacząć próbować. Na pudełku pokazanych jest kilka pozycji noszenia, na razie interesuje mnie leżąca dla maluszków. No zobaczymy :tak: Miki jest małą przylepą, a mi czasem brakuje rąk do zrobienia czegoś w domu czy do zabawy z Maksem. Mam nadzieję, że chusta się przyda.

Ladybird, no na razie nie za często stosuję chustę... Szczerze mówiąc tylko raz udało mi się ułożyć w niej Mikołaja i ponosić z kwadransik, a on był zadowolony i pięknie zasnął. Zwykle albo on nie ma humoru i chce być po prostu noszony na rękach pionowo, albo mam wrażenie że ma za bardzo zgiętą główkę - myślę, że za jakiś miesiąc, kiedy on będzie "sztywniejszy" to i ja śmielej podejdę do chusty.
Plusem tej chusty jest to, że nie trzeba wiązać, układać itd tylko wkłada się bobaska i zakłada na siebie - bo jeżeli maluch jest tak niecierpliwy jak Miki, to bym się namotała a on za 10 sekund mógłby sobie zażyczyć innej pozycji...

No i ogólnie chusty muszą być fajne bo wreszcie ma się wolne ręce.... ale tak jak pisałam chyba więcej będę z niej korzystać za jakiś czas, żebym się nie denerwowała o Mikiego. Wiem że niby chusta jest bezpieczna itd, ale jakoś mam wrażenie że na rękach lepiej wszystko kontroluję, ułożenie malucha itp.

A tu Ania pierwszy raz w naszej chuscie.Oczywiscie musiala sprawdzic jezykiem czy chusta jest smaczna :-)

reklama
Iwonka ja polecam noszenie dziecka w chuscie.Wprawdzie dzis Ania spedzila w niej moze z 15 min ale w tym czasie udalo mi sie np wyjac pranie z pralki i przygotowac jej butle z mlekiem.A pozniej sobie zasnela, niestety po odlozeniu jej do lozeczka sie obudzila.

Do góry