reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Skierowanie na prenatalne dostałam na zasadzie: umówić się jak najszybciej i zająć sobie kolejkę 😁 I idę 1 kwietnia.
A z tymi receptami to kompletnie nie ogarniam. Tego samego dnia dostałam 2 recepty. Na Luteinę: bezpłatnie. A na Neoparin: 100% płatne.

reklama
Skierowanie na prenatalne dostałam na zasadzie: umówić się jak najszybciej i zająć sobie kolejkę 😁 I idę 1 kwietnia.
A z tymi receptami to kompletnie nie ogarniam. Tego samego dnia dostałam 2 recepty. Na Luteinę: bezpłatnie. A na Neoparin: 100% płatne.
bo to ogólnie też zależy co to za lek ,nie wszystkie leki są refundowane z tego co kojarzę . Mam nadzieję że ja tego 26 też już dostanę skierowanie na prenatalne zresztą się ułomne bo pewnie ciężko z miejscem nie ?

Hej dziewczynki.
U nas weekend to jak zawsze szybki ;). W piątek byliśmy na kolacji. Sobota i niedziela spacerki i zabawa w domu ;).
Wy tu o prenatalnych, a ja jeszcze na wizycie normalnej nie byłam ;).
A to nie jest tak, że dla ciężarnych pewne leki za darmo?
Dziewczyny już chyba po wszystkim. Mam całą wkładkę mega ciemnej brązowej krwi. Dla pewności, że to koniec napisze jeszcze do lekarza dzisiaj. Szkoda, ale widocznie nie jest mi dane mieć drugiego dziecka. :)
Hej jak u Ciebie ? Miałaś jeszcze plamienie? Trzymam kciuki oby nie.
Witam. Nieśmiało dołączę. Test pozytywny. Ciąża z zaskoczenia jeszcze przed terminem @ ale owulacja była szybciej. Ciąża z 9 DC. Czułam, że coś jest na rzeczy. Mam już 3 dzieci. Córka najstarsza w lipcu 15 lat, syn w kwietniu 10 i najmłodsza w czerwcu 7. Sama we wrześniu 39. Termin z om 31 październik. Jak dotrwam do końca czeka mnie 4 cc
Witaj. Trzymam mocno kciuki. Moja najstarsza też 15 idealnie w terminie porodu 🤭(ale będę mieć pewnie i teraz cukrzycę więc pewnie nie dotrwamy do TP).
Pytam bo pierwszy raz ja "nie czuje". Dziewczyny a łamią się Wam paznokcie?
Tak 🫣
Jak się dziś czujecie ?
Czy macie jakieś mdłości ?!
Nigdy nie miałam mdłości... moje objawy to senność, bolące piersi i nos wrażliwy na zapachy.
Nieśmiało się przywitam 😊 14.02 zrobiłam test, bo spóźniał mi się 2 dni okres, wyszły dwie grube krechy, niespodzianka, wstępnie planowaliśmy od wakacji zacząć się starać o drugie bobo. Ale ucieszyliśmy się 😁 15.02 beta 619, jutro będę powtarzać. Jestem już mamą 20 miesięcznej Czerwcowej dziewczynki i miło widzieć znajomy nick na grupie - część @AlaMakota0220101 😁 W sumie to moja 3cia ciąża, pierwsza poroniona (puste jajo). Termin pokazuje wg ostatniej miesiączki na 22.10.
Witaj :). Fajne są takie niespodzianki :).

Hej dziewczynki.
U nas weekend to jak zawsze szybki ;). W piątek byliśmy na kolacji. Sobota i niedziela spacerki i zabawa w domu ;).
Wy tu o prenatalnych, a ja jeszcze na wizycie normalnej nie byłam ;).
A to nie jest tak, że dla ciężarnych pewne leki za darmo?

Hej jak u Ciebie ? Miałaś jeszcze plamienie? Trzymam kciuki oby nie.

Witaj. Trzymam mocno kciuki. Moja najstarsza też 15 idealnie w terminie porodu 🤭(ale będę mieć pewnie i teraz cukrzycę więc pewnie nie dotrwamy do TP).

Tak 🫣

Nigdy nie miałam mdłości... moje objawy to senność, bolące piersi i nos wrażliwy na zapachy.

Witaj :). Fajne są takie niespodzianki :).
Ja jak dobrze pójdzie to też nie dotrwam do terminu. Mam 2 wcześniaków późnych 35 i 36 tydzień. A to będzie moje 4 cc.
Do wizyty normalnej też mam jeszcze czas🙂 dzisiaj powtórzyłam test bo jeszcze uwierzyć nie mogłam🙂 wczoraj jeszcze delikatna kreska, dzisiaj już piękna, gruba krecha po minucie

reklama
Tak wgl to nie wiem czy to jest objaw ciąży , ale moja pamięć to jest jakiś dramat ,ja po 2 min zapominam co chciałem ,jestem taka rozkojarzona i wgl nieogarnięta że aż mnie to denerwuje 🤦
Tak moje roztrzepanie jest masakryczne 🫠 zapomniałam, że miałam zrobić TSH na jutrzejszą potwierdzającą wizytę w klinice no i trudno pójdę bez tego wyniku. W pracy to w ogóle nie myślę i nawet zaczęłam nagrywać rozmowy z kontrahentami, żeby je odtwarzać, bo zapominam co do mnie mówią 🫣

Do góry