reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Teściowa zacznie mieszać :/ ja siedziałam u rodziców 4m jak mlody mial rok i powiedziałam wtedy, że albo się ogarniemy albo rozwód. No i to zadziałało na kilka miesięcy. Teraz mamy nianię, to nie chcę szukać nowej po drugiej stronie miasta plus nie będę płacić polowy kredytu za mieszkanie, w ktorym nie będę mieszkać. Masakra generalnie.
No fakt.. to srednio..

reklama
Mojej też. Bo mój tata też czasem zostawi syf, ale jednak w domu zrobi wszystko, naprawi wszystko, remont zrobi, na wakacje ją zabierze, zawiezie wszędzie gdzie trzeba i kasy zarabia dużo.

A u nas w sumie każdy z tych aspektów lezy.

I mamy zmianę pokolenia. Dla mnie bycie razem za wszelką cenę jest bez sensu.
Nie ma sensu, masz rację.
I ogólnie nie męcz się bo się w końcu wykończysz-nie to nie jest złota rada, po prostu mam wrażenie, że gość sam jest dzieckiem z niskim poziomem inteligencji, sorry.

Przytulam S i Ciebie najbardziej ❤️🫂

Ja zazdroszczę, że ufacie dziadkom z jedzeniem, moi tesciowie jedzą przysłowiowe 💩 nacukrowane, chemiczne. Wiecznie gotowce. Wszystko w sadle. Smalec, margaryny do wszystkiego. Karmengullo, ***** z cebullą...

Nie wyobrażam sobie, żeby karmili syna... 💀 W ogóle to mam obecnie kosę z teściowa, bo jak usłyszałam jej lamenty o przyszłości w żłobku to jej doje...ałam, że jej dziecka na pewno nie dam i niech wybije to sobie z główki. Już wolę jak nie żłobek to nianie do domu, chociaż na te 4h per dzień. 🤣

Ja zazdroszczę, że ufacie dziadkom z jedzeniem, moi tesciowie jedzą przysłowiowe 💩 nacukrowane, chemiczne. Wiecznie gotowce. Wszystko w sadle. Smalec, margaryny do wszystkiego. Karmengullo, ***** z cebullą...

Nie wyobrażam sobie, żeby karmili syna... 💀 W ogóle to mam obecnie kosę z teściowa, bo jak usłyszałam jej lamenty o przyszłości w żłobku to jej doje...ałam, że jej dziecka na pewno nie dam i niech wybije to sobie z główki. Już wolę jak nie żłobek to nianie do domu, chociaż na te 4h per dzień. 🤣
Karmengullo, 💩z cebullą 🤣🤣🤣

U mnie niestety jest to samo, teściowa najchętniej by im dała na śniadanie, obiad i kolacje żelki przekładane delicjami...ah i cukier łyżeczkami 😏
Dlatego tam nie zostają, nie ma takiej opcji, chodzimy razem kiedy ja mam nad tym kontrolę.

Córka u babci dostaje co najwyżej jajko z zabawką.
Ja jak jestem u mamy, to tam zawsze jestem głodna. Mam wrażenie, że mogę jeść bez przerwy. Staram się trzymać w ryzach.

reklama
To moi rodzice spoko, w sensie zdaje sobie sprawe, ze „rozpieszczaja” wiecej niz ja, ale wiem, ze w granicach normy, jak na czas kiedy u nich jest, mama jest naladowana zdrowym zywieniem, wiec bac sie nie musze, ale u tesciow… nie zlicze ile razy mowilam, ze nie moze czegos zjesc, bo zaraz obiad, to babcia dala… pod wzgledem lodow wystarczy, ze zje jednego zima i ma chore gardlo, od zawsze, wiec lody u nas tylko latem i to jak jest goraco.. wiedza o tym, to dostal w swieta „bo tak ladnie prosil”… 3 dni poznoej goraczka, nie chce jesc, pic, bo boli gardlo.. myslalam ze golymi rekami zabije

Do góry