reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Tak.. tez to ostatnio czytalam, jestes na finiszu i strzelaja Ci, ze sorry, ale nie teraz… hormony rozpierdzielone, czlowiek naszykowany, wypicowany pod transfer a tu bum… moze o to im chodzi, nie spodziewali sie, ze to na taka skale jest..
Tak, na innym forum czytałam historię dziewczyny, której dosłownie odwołali transfer dzień przed. Ona na sztucznym cyklu, cała już w hormonach no i co dalej. Wiem, że pisała do MZ, ale nie znam finału histori... Ale... DZIEŃ PRZED! Przecież to nieludzkie.

reklama
Jak byliśmy tego 5 listopada w klinice to się okazało, że skończyły im się środki i musimy za wizytę normalnie zapłacić i przeżyliśmy szok bo tak dawno nie płaciliśmy 😅
Więc za wizytę 350 złotych, moje leki 150. Dobrze, że nas na to stać.

My na początku lipca jak byliśmy to akurat trafiliśmy w dzień w którym klinika dostała info, że nie ma już środków, ale za tą wizytę i tak nie musieliśmy płacić 🤔

I właśnie od rana jak dodałam ten test to mam poczucie winy, że przyszłam na chwilę pomimo tego, że wiem co znaczy starać się o dziecko…
Dlatego jest mi trochę przykro, bo twierdzicie że te osoby co teraz starały się 1-3 cykle to te co przyszły się pochwalić…
Mnie to dotknęło jednak bo tak w sumie jest w moim przypadku, starania były 2 cykle, ale skąd mogłam wiedzieć skoro wcześniejsze ciąże były „wystarane”

Jeśli coś wspomniałam o moim dziecku to przepraszam, chociaż staram się nie mówić kompletnie nic bo wiem jak to jest 🤷🏼‍♀️

Teraz też za bardzo nie wiem czy jestem np. tu mile widziana do końca czy mam się usunąć „bo mi się udało”.
Ja tez tu oficjalnie staram sie 2 cykl :)
Kazde dwie kreski na tescie z tego watku mnie ciesza, bo wiem, ze sa wyczekane, niezaleznie ile ♥️

Nie mam pojęcia na prawdę ale byłam w szoku … robiłam to w diagnostyce , zwykle kupuję przez internet, ale że rano zdecydowałam, że pojadę to stwierdziłam że kupię na miejscu i przeżyłam mały szok jak Pani powiedziała cenę .
A wlasnie! Bo ja to zawsse z marszu ide, jak wykupie na diagnostyce, to podaja mi tam kod, ktory przekazuje w kasie, czy jak to dziala? W sensie tez ostatnio widzialam duza roznice w cenach i chyba jednak chce zaoszczedzic :D

Tak, na innym forum czytałam historię dziewczyny, której dosłownie odwołali transfer dzień przed. Ona na sztucznym cyklu, cała już w hormonach no i co dalej. Wiem, że pisała do MZ, ale nie znam finału histori... Ale... DZIEŃ PRZED! Przecież to nieludzkie.

To jest szok, po prostu szok.
Fajnie jakby im się udało dopracować ten program jeszcze.

Masakra… pomijajac kwestie emocjonalne, wiedza jak bardzo szkodza tym samym zdrowotnie?

Chyba źle nas zrozumiałaś, nikt tu nie ma pretensji czy żalu, że ktoś jest 1 czy 2 cykle bo to cieszy, tak jak pisałam siedzenie tutaj miesiącami czy latami nie jest fajne. I chociaż się ze sobą zżywamy to każde odejście kogoś stąd jest ok bo po to tu wszystkie jesteśmy żeby móc zobaczyć dwie kreski i iść na wątek mamusiowy.
Chodzi o osoby które wchodzą i piszą jak łatwo zachodzą w ciążę, prowadzą dyskusję o dzieciach, że mają dwójeczke czy trójeczke, a chcą więcej bo marzy im się duża rodzinka, gdzie są tu osoby, które jeszcze nigdy nie poznały smaku macierzyństwa i walczą o to latami. Tak samo osoby, które wchodzą dzisiaj, zapisują się na testowanie jutro bo wiedzą, że test będzie pozytywny i chcą się tylko tym pochwalić.
W zasadach nie ma nic o tym, że mogą tu być tylko osoby długo starające się, ale o tym, żeby nie prowadzić dyskusji o dzieciach już jest. A empatia no cóż, to już powinna wypływać od każdego indywidualnie niezależnie od zasad...
Albo rozwodzenie się nad tym że troje dzieci to tak dużo i ludzie komentują, straszna tragedia naprawdę. Wcale to sie nie nadaje na dyskusje na wątek mamusiowy. Dobra przepraszam ale musiałam to dodać. Bo to mnie też rozwaliło naprawdę, top mamusiowych tekstów jakie mogły paść.

Jezu, nie powinno w ogóle być takich rzeczy 🙄 jeszcze tak z zaskoczenia? Że przyzliście na wizyte i musieliście płacić?

Btw ja słyszałam, że niektóre kliniki odowłuję zaplanowane transfery nawet dzień przed (niby brak środków), a jak człowiek chce zapłacić za transfer sam to jest równoznaczne z wypadniciem z programu 😱 to jest chore, niedość, że z włąsnej kieszeni dajesz to jeszcze masz za to karę
Ja sobie nie wyobrażam tego horroru. Przeciez to jest tyle oczekiwania. Wyznaczanie daty transferu to nie są terminy z dnia na dzień, ludzie miesiące czekają… Boże najdroższy…

reklama
Ja sobie nie wyobrażam tego horroru. Przeciez to jest tyle oczekiwania. Wyznaczanie daty transferu to nie są terminy z dnia na dzień, ludzie miesiące czekają… Boże najdroższy…

My mamy przyjść w grudniu na wizytę przed Świętami. I jestem pewna, że za tą wizytę też zapłacimy skoro środki klinika ma mieć w styczniu dopiero. I wiecie już ch... Z tą kasą, serio.
Ale nie wyobrażam sobie, że w styczniu mnie przygotowują mentalnie i hormonalnie do tansferu a okaże się np., że nie dostaną środków I tego transferu nie będzie. A jak będziemy chcieli zapłacić z własnej kieszeni to jeszcze możemy wypaść z refundacji. No super, naprawdę 🙄🥲

Do góry