reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Taki kabaret w domu miec to i ja bym chciala 😂
Ale nie będzie takiej licytacji pfffff 🤣🤣
Z resztą ja mam na co teraz kasę wydawać XD .
Nie wiem czy się chwaliłam ale mówiłam, że musimy chatę zmienić ? Mówiłam 😁
To zmieniamy. Całkowicie do remontu jest od stolarki okiennej, podłogi, sufity no wszystko dosłownie. Ma duży metraż i jednego pokoju zrobimy 2 ścianka przedziałową bo pokój duży jak nasza obecna chata.
A łazienka kurrrrczaki morskie trzeba włożyć liczymy ze 30 kloca minimum 😁.
O zdjęcie kuchni np, kuchnia duża i musi taka być.

Załączniki

• IMG_20251106_123709133.jpg
    IMG_20251106_123709133.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 61
To zmieniamy. Całkowicie do remontu jest od stolarki okiennej, podłogi, sufity no wszystko dosłownie. Ma duży metraż i jednego pokoju zrobimy 2 ścianka przedziałową bo pokój duży jak nasza obecna chata.
Po zdjęciu widać, że nie mały wydatek Was czeka. Powodzenia 🤞🏻

Ale czad! No kasy to Wam pojdzie, ale bedzie potem pieknie! Grunt zeby doprowadzic do deweloperki, potem idzie standardowo :D

Po zdjęciu widać, że nie mały wydatek Was czeka. Powodzenia 🤞🏻
Ogólnie to jest tak.
Teraz gdzie mieszkamy już od XX lat nie wynajmujemy a gościowi zapłaciliśmy z góry 70 tysięcy ( w 2029 mieliśmy wpłacić 100.000) . I póki co mieszkanie jest jeszcze na niego. Zaufany typ, ojciec ziomka mojego J.
Ja ogólnie nie pracuje, mój J pracuje. Pchać się teraz znowu w kredyty itd to no duży wydatek jest. Więc mając znajomości w urzędzie (dzięki Ci Panie Boże ) złożyłam papiery i przydział mieszkania z miasta do remontu z opcją wykupu na własność (wychodzi po przeliczeniu jakieś 100.000 tysięcy taniej) .
No i mam 🤪. Fakt, trzeba włożyć X kasy ale będzie własne bo od razu wykupujemy po odbiorze 🙃.

Gościowi powiedzieliśmy o tym, więc jakąś część z tych 70,000 tysięcy Nam odda. I z tego kupimy (dołożymy jeszcze) do większego auta :) .

reklama
Ale czad! No kasy to Wam pojdzie, ale bedzie potem pieknie! Grunt zeby doprowadzic do deweloperki, potem idzie standardowo :D
My tzn mój J ma także że odkłada miesięcznie jakąś sumę pieniędzy , dzysys ja bym wszystko na raz wydała 🤣🤣

I powiem Ci, że jest budowlańcem więc remont robi sam (prócz łazienki -tam wejdzie mój wujek). Pomagać będzie mój brat, sporo zaoszczędzone na firmach :)

Do góry