Hej
Ja właśnie dziś w pracy cały dzień więc mam chwilę jako tako tu zajrzec. Ale tak ogólnie to nie nadążam nadrobić wszystkich wiadomości. W ciągu dnia staram się nie siedzieć na telefonie przy Młodym, a potem spędzam czas z Mężem/gram na konsoli/oglądam coś.
Muszę się też zabrać w końcu za czytanie bo Kindle leży i się kurzy i bardzo nad tym ubolewam, bo kiedyś nie wypuszczałam go z zasięgu rąk.

w szafie jeszcze czekają puzzle do układania
Przytulam za biele.

Pchełka byłaś na becie ? Robiłaś jeszcze test?

Adori samo wyrwanie ósemki jeśli jest robione prze chirurga jest ok! Jeśli masz stan zapalny to powinien najpierw go wyleczyć przed wyrwaniem. Najważniejsze to dbać o to, żeby nie wypłukać skrzepu (szczególnie jeśli ósemka jest na dole). Czyli po wyrwaniu nie palić, nie pić gorącego, nie płukać intensywnie. Jak ból nie będzie mijał to jedź od razu na kontrolę i się nie zastanawiaj, bo może zrobić się tzw. Suchy zębodół kiedy właśnie skrzep się wypłucze. Wtedy dentysta to wyczyści, włoży lek w dziąsło i załatwione. Jestem specjalistką bo dwa razy miałam taką sytuację

pomimo pilnowania zalecen. Za drugim razem dentysta mi powiedział, że mogę mieć do tego predyspozycje przez niedoczynność tarczycy