reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Bardzo współczuje Wam, tym które nie dostały zbyt wiele entuzjazmu od najbliższych na wieści… 😞 jest to bardzo przykre.

My wczoraj powiedzieliśmy teściom obok mieszka babcia też się ucieszyła aż pisknęła ze szczęścia… U nas sytuacja taka, że to pierwsze dziecko a my już starzy, ale i tak uważam że bezwarunkowo każdy powinien otrzymać pozytywną reakcje od rodziny! My z mężem byliśmy pod taką presją bezdzietności, że czasami miałam tego zwyczajnie dosyć. Miałam plan na życie, że chce dziecko wychowywać w domu, wprowadziliśmy się w sierpniu jestem w ciąży wszystko zgodnie z planem i jest ok tak jak chcieliśmy:) i oby jak najdłużej, może o parę lat za późno ale tak miało być… ja mam 36 lat☺️

reklama
Po 3 porodzie leżałam na sali z dziewczyną, która nie miala badania nawet na cytomegalie w ciąży, a okazało się, że po porodzie wyszły problemy 😞 i że winna cytomegalia...
ja z kolei właśnie na forum poznałam dziewczynę która miała toksoplazmozę i przez to też powikłania w ciąży, później problemy ze wzrokiem dziecka.
Bardzo współczuje Wam, tym które nie dostały zbyt wiele entuzjazmu od najbliższych na wieści… 😞 jest to bardzo przykre.

My wczoraj powiedzieliśmy teściom obok mieszka babcia też się ucieszyła aż pisknęła ze szczęścia… U nas sytuacja taka, że to pierwsze dziecko a my już starzy, ale i tak uważam że bezwarunkowo każdy powinien otrzymać pozytywną reakcje od rodziny! My z mężem byliśmy pod taką presją bezdzietności, że czasami miałam tego zwyczajnie dosyć. Miałam plan na życie, że chce dziecko wychowywać w domu, wprowadziliśmy się w sierpniu jestem w ciąży wszystko zgodnie z planem i jest ok tak jak chcieliśmy:) i oby jak najdłużej, może o parę lat za późno ale tak miało być… ja mam 36 lat☺️
no i dobrze, każdy żyje wg własnego plany, nawet jeśli jest w nim jakiś poślizg czasowy :) u mnie wiedzą siostry i są zachwycone a rodzice moi pewnie też się ucieszą, ale teściowie wątpię.

U nas powiem Wam nasza ciąża to chyba najbardziej wyczekana ciąża w rodzinie 😂 Ale to wszystko przez to, że u nas całe pokolenie ma problemy z płodnością. Mój najsatrszy brat 10 lat starań, ostatecznie są w trakcie adopcji. Mój drugi brat - starania rok, jedno poronienie na koncie. Siostra męża, starania 2 lata, ostatecznie córka z IVF. No i my - starania 5 lat, ostatecznie IVF. Także u nas w rodzinie nikt nie miał łatwej drogi, więc każde dziecko jest wyczekane mocno.

Ja mam dosc tych mdlosci, a to jeszcze dluga droga, ciekawe czy dam rade pracować. Na razie i tak bez 🤮 macie jakies patentu na jedzenie oprócz migdałów,krakersów? Albo cos co bylo waszym ratunkiem?
Ja nie wytrzymałam i powiedziałam mamie po usg, rozpłakałam sie a ona ze mną, z radości.

Ja mam dosc tych mdlosci, a to jeszcze dluga droga, ciekawe czy dam rade pracować. Na razie i tak bez 🤮 macie jakies patentu na jedzenie oprócz migdałów,krakersów? Albo cos co bylo waszym ratunkiem?
Ja nie wytrzymałam i powiedziałam mamie po usg, rozpłakałam sie a ona ze mną, z radości.
a te tabletki na mdłości na receptę?

reklama
Ja właśnie zamówiłam córce koszulkę z napisem ‚starsza siostra’, żeby jej w święta założyć, jestem ciekawa ile czasu zajmie rodzinom zwrócenie uwagi na napis 😆
U nas tak samo, tylko zamówiłam troszkę za małą i boję się, że na święta będzie miał do pępka tą koszulkę 😂 co prawda teściowa i moja mama wiedzą, ale reszta rodziny nie o ile teściowa nie wygadała bo lubi nie trzymać tajemnicy

Do góry